Για να γίνει η Ελλάδα, ξανά, χώρα παραγωγής: αγαθών, ιδεών, πολιτισμού, αξιοπρέπειας.

pro-congres bannerepiorkos-ipallilos-dimosio708

Με ένα κλικ, ακόμα και από το κινητό σου, μπορείς πλέον να καταγγείλεις ανώνυμα τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο.

Αρκεί να μπεις στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κατά της Διαφθοράς και να επιλέξεις την εφαρμογή «Καταγγελίες».

Η νέα πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας ήδη τέθηκε σε λειτουργία για το κοινό. Ο πολίτης απλά πρέπει να επιλέξει το συγκεκριμένο αδίκημα από τη λίστα που ήδη υπάρχει, να γράψει το όνομα του επίορκου υπαλλήλου και δυο λόγια με την περίληψη της υπόθεσης. Αν θέλει, μπορεί ακόμα να επισυνάψει αρχεία ή και να αναφέρει ονόματα μαρτύρων. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας.

Η λειτουργία της εφαρμογής κρίθηκε απαραίτητη, καθώς έρευνα της γενικής γραμματείας καταπολέμησης της διαφθοράς κατέδειξε ότι 2 στους 3 πολίτες, εάν και ήθελαν να μιλήσουν για ένα κρούσμα διαφθοράς που αντιμετώπισαν, δεν γνώριζαν πού να το καταγγείλουν. Πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος ήταν να καταθέσουν μήνυση ή να κάνουν καταγγελία στην αστυνομία...

Μέσω της επίμαχης εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί να αναφερθεί σε δημοσίους υπαλλήλους για διαφθορά ή δωροδοκία, αλλά και για φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως απιστία, απάτη κ.λπ.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να παραδοθούν και μαθήματα κατά της διαφθοράς στα ελληνικά σχολεία. Γι' αυτόν τον λόγο:

- Υπάρχει συνεργασία με καθηγητές από ελληνικά πανεπιστήμια σε ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς και λαθρεμπορίου, ενώ

- Άρχισε και καμπάνια με τίτλο «Παίζω τίμια», σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η ιστοσελίδα όπου μπορεί κανείς να καταγγείλει τέτοια φαινόμενα είναι η εξής: http://www.gsac.gov.gr

Πηγή: Iefimerida.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μια εποχή που κάθε ανταλλαγή πληροφορίας ονομάζεται επικοινωνία, ας ανακαλύψουμε ξανά την αξία της πραγματικής επικοινωνίας, αφιερώνοντας χρόνο και προσοχή στον άλλον. Κι ίσως διαπιστώσουμε ότι, τελικά, οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνονται. Τις περισσότερες φορές είναι καλύτεροι.

WEB TV

Σκοπεύουμε να διοργανώσουμε διαδικτυακές εκπομπές, ώστε να φτάνουμε σε σας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ. Χρειαζόμαστε εθελοντική προσφορά ανθρώπων, χώρων και εξοπλισμού.

Όσοι θέλετε να προσφέρετε, επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας ή αν είστε ήδη χρήστες του site ενσωματωθείτε στην ομάδα εθελοντών για το Web TV.

NEWSLETTERS

Αν θέλετε να σας στέλνουμε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, πατήστε εδώ. Σεβόμαστε τον χρόνο σας, γι’ αυτό θα σας «ενοχλούμε» μόνο όταν έχουμε κάτι σημαντικό να πούμε, κι όχι για να υπενθυμίζουμε την παρουσία μας.