Ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία δυο και πλέον μήνες από την εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην εκτέλεση συνταγών φαρμάκων. Φαρμακοποιοί σε απόγνωση προσπαθούν να εξηγήσουν τον νέο τρόπο υπολογισμού της συμμετοχής των ασφαλισμένων ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Χρέωση ασφαλισμένου ανά σελίδα συνταγής (χωράνε μέχρι 3 φάρμακα ανά σελίδα) ανεξαρτήτως αξίας φαρμάκων, χωρίς απόδειξη!

- Επιπλέον, ποσοστιαία συμμετοχή επί της αξίας των φαρμάκων, ανάλογα με τον τύπο ασφάλισης.

- Επιπρόσθετα, καταβολή από τον ασφαλισμένο του συνόλου της διαφοράς αξίας μεταξύ φθηνότερου γενοσήμου και του πραγματικά συνταγογραφημένου από το θεράποντα ιατρό (ελάχιστοι διακινδυνεύουν να λάβουν άλλο φάρμακο από αυτό που τους συνεστήθη).

Βάλτε στην εξίσωση όλων αυτών τον άρρωστο ενδεχομένως ηλικιωμένο και βρεθείτε στην θέση των ασφαλισμένων – ανασφάλιστων, που σε κάθε τους επίσκεψη στο φαρμακείο είναι αδύνατον να εκτιμήσουν πόσα θα πρέπει να πληρώσουν για την «δωρεάν» υγεία που «πληρώνει» το ταμείο τους. Ελάτε και στη θέση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εκκαθαριστές του κράτους προσπαθώντας να εξηγήσουν στα «περήφανα» γηρατειά τα εντελώς ανεξήγητα!

Κράτα το απλό ανόητε (Keep it simple stupid) λένε οι Αμερικανοί, η οποίοι γνωρίζουν καλά ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να έχει επιτυχία αν δεν είναι απλό και κατανοητό. Οι δικοί μας όμως … ξέρουν καλύτερα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατακτήσουν τον τίτλο του ανόητου.

Το ελληνικό σύστημα είναι μια παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία. Γιατί ανακαλύπτουμε κάθε φορά τον τροχό; Χάθηκαν τα επιτυχημένα συστήματα; Οι Σουηδοί πώς το κάνουν; Οι Δανοί; Η «Δημιουργία, ξανά!» ζητά απλότητα και διαφάνεια.

 

Η «Δημιουργία, ξανά» συμμετέχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου σε συνεργασία με τη «Δράση» στον συνδυασμό "Γέφυρες".

Στην περιφέρεια Αττικής η «Δημιουργία, ξανά!» στηρίζει τον συνδυασμό "Δημιουργούμε μαζί" με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θάνο Τζήμερο.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή Word