Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη πλευρά, τα φορολογικά έσοδα, είναι από τα χαμηλότερα. Η σχέση αυτή, απεικονίζει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος της χώρας.

Η έλλειψη του αισθήματος της εμπιστοσύνης στην κοινωνία και την οικονομία, η αδυναμία (ή και απροθυμία) του ειπρακτικού μηχανισμού και το ασταθές και αλλοπρόσαλο φορολογικό μας σύστημα, είναι τα αίτια της τραγικής σημερινής κατάστασης.

Η εμπιστοσύνη θα πρέπει να αποκατασταθεί γρήγορα! Με κάθε τρόπο. Και θα πρέπει άμεσα να απλοποιηθεί και να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα της χώρας. Διαφορετικά δε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Η «δημιουργία, ξανά!» υποστηρίζει τον άμεσο σχεδιασμό ενός απλού φορολογικού συστήματος, το οποίο θα είναι σταθερό για χρονική περίοδο τουλάχιστον μίας δεκαετίας. Η σταθερότητα του φορολογικού καθεστώτος είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στα πλαίσια αυτού του φορολογικού συστήματος, η «δημιουργία, ξανά!» υποστηρίζει την εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή, ίσου με 15% σε όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων και στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (με πολύ χαμηλότερους συντελεστές στους τομείς του τουρισμού και της οικοδομής). Οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, όχι μόνο βοηθούν την οικονομική δραστηριότητα, αλλά παράλληλα περιορίζουν το κίνητρο της φοροδιαφυγής.

Η οικονομία υποφέρει και οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά. Η κοινωνία δεν αντέχει και δε μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, τώρα!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!

211 800 5665