Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»

Ντροπή και λύπη αισθάνονται όσοι διαβάζουν την έκθεση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International), σχετικά με τη διαφθορά στην Ελλάδα, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η χώρα μας, όχι απλά δεν έχει επιτύχει κάποια πρόοδο στην «μάχη» κατά της διαφθοράς, αλλά κατά τα φαινόμενα, ούτε καν καταβάλλει κάποια προσπάθεια για να καταπολεμήσει τα νοσηρά φαινόμενα που έχουν συμβάλει στην καταστροφή της οικονομίας και στην αποσύνθεση της κοινωνίας μας.

Η μάχη κατά της διαφθοράς δε μπορεί να δοθεί από τα παλαιά πολιτικά κόμματα και τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την γιγάντωση του καταστροφικού αυτού φαινομένου στην Ελλάδα. Τη θεραπεία δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που προκάλεσαν την αρρώστια.

Στη μάχη κατά της διαφθοράς χρειάζονται νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες πολιτικές. Ο συνδυασμός «Δημιουργία, ξανά!» προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σχετικά με το ρόλο του πολιτικού συστήματος στη διοίκηση της χώρας, το ζήτημα της ασυλίας των βουλευτών, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τον έλεγχο των διοικητικών υπαλλήλων.

Λύσεις υπάρχουν! Αρκεί να υπάρξει θέληση και πρόσωπα που θα τις εφαρμόσουν.

Πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου:

Τηλ. 2107472530  

2118005665