-  Στο 12% έφθασε  η ανεργία στην Ευρωζώνη, ποσοστό που μεταφράζεται σε 19 εκατομμύρια Ευρωπαίων συνανθρώπων μας χωρίς δουλειά.  Πρωταθλήτρια στην ανεργία η χώρα μας με 26,4% με την Ισπανία  να ακολουθεί (26,3%) και τρίτη την Πορτογαλία (17,5%). Οι αριθμοί είμαι αμείλικτοι και αποδεικνύουν ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι αναποτελεσματικές.  Πού βρίσκονται οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης;

Πέραν όμως της πολιτικής της Ευρωζώνης, εμείς επιμένουμε να μην διορθώνουμε τα του οίκου μας. Πώς θα μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα όταν ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να αντιμετωπίζεται εχθρικά; Πότε επιτέλους θα πούμε στο έλληνα άνεργο ότι ο μόνος δρόμος γι’ αυτόν είναι αυτός της ανάπτυξης μέσω της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας;

Ζητούμε:

- Χαμηλή φορολογία με απλό και σταθερό πλαίσιο κανόνων, σταθερό για τουλάχιστον 10 χρόνια.

- Παράκαμψη κάθε γραφειοκρατίας. Ο επιχειρηματίας με την υπογραφή του να αδειοδοτείται αναλαμβάνοντας την ευθύνη ότι τήρησε όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία. 

- Άμεση μείωση στις ληστρικές εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.

- Άμεση απελευθέρωση σε όλα τα επαγγέλματα. Όποιος έχει τα προσόντα που ορίζει ο νόμος θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμα που επιθυμεί.

- Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της σχέσης επιχείρησης – κράτους. Ποτέ κανείς να μην ξαναφήσει τη δουλειά του για την ουρά της εφορίας.