Θα συμπράξουμε μετεκλογικά με όποια πολιτική δύναμη έχει φιλοευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, δήλωσε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας ξανά» Θάνος Τζήμερος.

Χαρακτήρισε άδικη και αναποτελεσματική την επιβολή φορολογίας σε περίοδο έντονης ύφεσης καθώς και τις περικοπές μισθών και συντάξεων και μάλιστα με οριζόντιο τρόπο.

Ως προς τις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι μπορούν να αποδώσουν αποτέλεσμα μέσα σε μια μέρα ξεκινώντας από την πλήρη μηχανοργάνωση.

Σχετικά με τις θέσεις του στο μεταναστευτικό, απάντησε ότι πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, περιλαμβανομένων των κέντρων κράτησης προσφύγων, των ειδικών οικονομικών ζωνών και της ευρύτερης λειτουργίας της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Τάχθηκε επίσης υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας ενώ μίλησε για συκοφαντίες σε βάρος του ότι δήθεν ανήκει στην αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ως προς την επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε σε επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, πριν οκτώ μήνες, στην οποία ανέφερε ότι «στη θέση σας θα άφηνα αυτή τη φρικτή χώρα να πάει στο διάολο», εξήγησε ότι εννοούσε τους πολιτικούς και τις πολιτικές που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση και υπαινίχθηκε σκοπιμότητα για τη δημοσιοποίησή της τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

 

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο ΑΜΠΕ:

Συνέντευξη Θ.Τζήμερου στην Web TV του ΑΜΠΕ