shutterstock 100022270Εάν μπορούσε κανένας να περιγράψει σχηματικά την σημερινή κατάσταση της χώρας, θα σας έλεγε ότι:
Είναι σαν να έχουμε μία κατσαρόλα στην φωτιά και να έχει επέλθει το σημείο βρασμού.
Το περιεχόμενο της κατσαρόλας είναι η κοινωνία. Η φωτιά είναι το πολιτικό κατεστημένο και κάποιοι απ' αυτούς έριξαν λάδι στην φωτιά.
Εσείς έχετε την δυνατότητα να σβήσετε ή να χαμηλώσετε την φωτιά, εάν διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο της κατσαρόλας καίγεται η εξατμίζεται.
Η φωτιά όμως συνεχίζει να καίει με αποτέλεσμα να βράζει το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Εσείς σαν ρυθμιστής της έντασης της φωτιάς, είστε μακρυά από την κατσαρόλα και μιλάτε στο τηλέφωνο μ' αυτούς που έχουν ρίξει λάδι στην φωτιά.
Ίσως λόγω ηλικίας δεν ακούτε τον θόρυβο που κάνει η κοινωνία που βράζει. Κοντεύει να φύγει το καπάκι και τότε θ'αναγκαστείτε να φωνάξετε την πυροσβεστική. Ίσως όμως να είναι αργά.
 
Η Δημιουργία,ξανά! εδώ και ώρα έχει δει τον καπνό και προσπαθεί να σας πάρει τηλέφωνο για να σας ενημερώσει,αλλά το τηλέφωνο βουίζει. Οι γύρω λένε ότι συνεχίζετε να μιλάτε μ' αυτούς που έριξαν το λάδι στην φωτιά.
Εάν απαντούσατε στο τηλέφωνο θα θέλαμε να σας πούμε κατ' αρχάς να σβήσετε την φωτιά και κατά δεύτερο λόγο να σας ενημερώσουμε, για να μην ξανασυμβεί, ότι υπάρχουν δύο εργαλεία που λέγονται μεταρρυθμίσεις και θεσμοί που δεν θα επέτρεπαν σε κανέναν να ξαναρίξει λάδι στην φωτιά.
Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας πούμε ότι τα εργαλεία που μάλλον προσπαθούν να σας δώσουν αυτοί με τους οποίους μιλάτε, είναι κινέζικης τεχνολογίας και χαλάνε γρήγορα.
Σας το λέμε εμείς που έχουμε τα αυθεντικά και όπου τα χρησιμοποίησαν δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια  προβλήματα.