Daumier - the-court.jpgΠειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις εννέα αναβολές μέσα δύο χρόνια εκδίκασης υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου της Αθήνας που κατηγορείται για χρηματισμό διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κατζαμάνη.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, ο υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, δεν έχει δικαστεί ακόμα αφού η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η έρευνα θα στραφεί σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων που χορήγησαν τις αναβολές.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

 «Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να χρηματίζεται».

Ο υψηλόβαθμος του Δήμου είχε τεθεί σε αργία όταν συνελήφθη επ αυτοφώρω να λαμβάνει μίζα 10 χιλιάδες ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα. Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια από τον Ιούλιο του 2011. Από τότε έχει αναβληθεί 9 φορές, 5 εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει η δημοτική αρχή, που θεωρεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων έχει παραπέμψει από τις αρχές του 2011 στη Δικαιοσύνη περισσότερες από 10 περιπτώσεις φερομένων ως επίορκων υπαλλήλων, οι περισσότερες από αυτές για γρηγορόσημα.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Εικόνα: Honore Daumier - Το Δικαστήριο