Την Πέμπτη 16 Μαΐου στην Αθήνα, στα γραφεία του κόμματος, συνήλθε το Πολιτικό Συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου, Θάνου Τζήμερου.

Παρόντες ήσαν:

Ο Πρόεδρος, κ. Θάνος Τζήμερος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου: κ.κ. Νίκος Νικολαίδης, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Ματθαίος Παπακυρίτσης, Ηλίας Κώνστας, Στέφανος Κοτσώλης, Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος και μέσω τηλεδιάσκεψης οι κ.κ. Μάνος Ψαράκης, Γιάννης Ορφανός και Αστέριος Πονηρός και ο Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής,κ.Κωστής Ψαραδέλλης.

Στην συνεδρίαση προσεκλήθησαν από τον Πρόεδρο και συμμετείχαν επίσης ο κ.Νίκος Μαυρίδης, ο τ. Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Γιάννης Σαρρής και η κα Φίφη Παπαδημητρίου, μέλος της Ε.Ε.

Την μετάδοση της συνεδρίασης υποστήριξε τεχνικά ο κ. Αντώνης Κρασάς.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

$1,1. Έγιναν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου κατόπιν πρότασης του Προέδρου με καθολική αποδοχή των μελών του Π.Σ. ο κ. Νίκος Μαυρίδης και η κα Φίφη Παπαδημητρίου.

$1,2. Ορίστηκαν κατόπιν πρότασης του Προέδρου οι Αντιπρόεδροι του κόμματος και τους ανατέθηκαν τα σχετικά καθήκοντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό, ως ακολούθως:

- Νίκος Νικολαίδης: Α’ Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος οργανωτικών, οικονομικών και διοικητικών θεμάτων

- Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος, Β’ Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος πολιτικού συντονισμού και σχεδιασμού

$1,3. Ορίστηκε κατόπιν πρότασης του Προέδρου ως Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Ματθαίος Παπακυρίτσης. Ταυτόχρονα ορίστηκε κατόπιν πρότασης του Προέδρου Υπεύθυνος της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Γιώργος Διακάκης.

$1,4. Ο Πρόεδρος και το Πολιτικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Γιάννη Σαρρή για την προσφορά του στο κόμμα και το καίριο έργο του ως Γενικού Διευθυντή του κόμματος. Εκτιμώντας τα παραπάνω, ο Πρόεδρος πρότεινε και το Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε, την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σαρρή στην θέση του Γενικού Διευθυντή.

$1,5. Συζητήθηκε ο ρόλος και προγραμματίσθηκε η διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Πολιτικής Στρατηγικής κατόπιν πρότασης του Προέδρου. Τον συντονισμό της διαδικασίας αναλαμβάνει ο β’ Αντιπρόεδρος του κόμματος.

$1,6. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε πρόταση του κ. Παπακυρίτση για την οργάνωση θεματικών workshops στις Περιφέρειες σε σχέση με ευρύτερα και τοπικά προβλήματα.

$1,7. Έγινε μια αρχική προσέγγιση για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Περιφερειών και την εκλογή του Προέδρου του, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ.

$1,8. Κατόπιν εισήγησης του Α’ Αντιπροέδρου κ. Νικολαϊδη αποφασίστηκε η οργάνωση της διαδικασίας εκπαίδευσης και ανάδειξης στελεχών/εθελοντών, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως «φορείς» του μηνύματος της Δημιουργίας και θα υποστηρίξουν τις δράσεις της. Τον σχεδιασμό της διαδικασίας ανέλαβε ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Νίκος Νικολαίδης.

$1,9. Κατόπιν εισήγησης του Α’ Αντιπροέδρου κ. Νικολαΐδη, αποφασίστηκε η σύνταξη ενός σχεδίου διαδικασιών πολιτικής δράσης, που θα λαμβάνει υπόψη και τις εισηγήσεις των περιφερειών για τα τοπικά ζητήματα, στην προοπτική των επερχόμενων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών. Τον συντονισμό της εκπόνησης του Σχεδίου ανέλαβε ο Β’ Αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Γιαννούλης.

$1,10. Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης και κατόπιν συναίνεσης όλων των μελών του Π.Σ., συζητήθηκε Α. το ζήτημα των Γραφείων του κόμματος και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις για την διερεύνηση των προσφερόμενων λύσεων και Β. μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή κ. Γιάννη Σαρρή εγκρίθηκε η σύσταση ομάδας έργου η οποία θα αναλάβει την αναδιοργάνωση του κόμματος με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία (re-engineering process) και στελέχωση του .

Ο Γραμματέας του ΠΣ

Ματθαίος Παπακυρίτσης