Η Δημιουργία Ξανά ανακοινώνει οτι με απόφαση Προέδρου, που κοινοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2012, αναλαμβάνει καθήκοντα Β' Αντιπροέδρου ο κος. Άγγελος Μπαρμπαλιός.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Άγγελος Μπαρμπαλιός γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο αποφοίτησε το 2004 με τον τίτλο του Πολιτικού Μηχανικού. και την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου.

Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Τεχνικής του ΕΜΠ και μετά την στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με έδρα την Αθήνα και κύριο αντικείμενο τη μελέτη ιδιωτικών έργων και την επίβλεψη ειδικών κτηριακών κατασκευών.

Στη Δημιουργία, ξανά!, εντάχθηκε αρχικά ως εθελοντής στην ομάδα θέσεων στο τομέα των Μεταφορών. Στο ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος, στις 11 Μαρτίου 2011 εκλέχθηκε μέλος της Εθνικής Επιτροπής.

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών στις Βουλευτικές Εκλογές της 6ης Μαϊου και 16ης Ιουνίου. Στις 26 Ιουνίου 2012 έγινε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ως επιλαχών αιρετό μέλος.

Σε όλη αυτή τη περίοδο υπήρξε μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας, της Επιτροπής Θέσπισης κριτηρίων & Αξιολόγησης Υποψηφίων, της Επιτροπής σύνταξης του Κανονισμού Λειτουργίας του κόμματος, υπεύθυνος προεκλογικών εγκαταστάσεων του κόμματος σε όλη την Ελλάδα στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις κ.α.

“Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και την πολιτική υπήρξε χαρακτηριστικό μου γνώρισμα από μικρή ηλικία.

Έχω διατελέσει εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου Της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών επί πέντε και δύο έτη αντίστοιχα, εκπρόσωπος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στη Σύγκλητο του ΕΜΠ και μέλος πολλών επιτροπών του ιδρύματος .

Έχω συμμετάσχει σε μοντέλα των Ηνωμένων Εθνών και έχω εθελοντικά ασχοληθεί με πρωτοβουλίες σε ΜΚΟ.

Υπήρξα ανέκαθεν οπαδός της συμμετοχής αλλά η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα με είχε απογοητεύσει. Η Δημιουργία Ξανά είναι ένα νέο κάλεσμα.

Καλεί όλους εμάς, τους νέους ανθρώπους που πιστεύουμε στην δύναμη της πολιτικής, που ξέρουμε πως στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα, όπου η αξιοκρατία, το ήθος και η αξιοπρέπεια δεν είναι το ζητούμενο αλλά το αυτονόητο.

Μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να βρούμε ξανά το χαμένο μονοπάτι για να δημιουργήσουμε με ρεαλισμό, κόπο και φαντασία μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία, με μέλλον.”

https://www.facebook.com/agelosbarbalios