Το ενδιαφέρον γιά τη Δημιουργία, Ξανά! έχει πια αυξηθεί σημαντικά στο εξωτερικό. Διεθνές κύρος και ενδεχομένως πόροι μπορεί να είναι διαθέσιμοι, εάν το γλωσσικό εμπόδιο αρθεί.

Χρειάζεται συνεπώς η ανάπτυξη των σελίδων του site στην Αγγλική, και, αν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση, στην Γαλλική και τη Γερμανική γλώσσα. Το περιεχόμενο τους θα είναι μιά σύνθεση από αναδημοσιεύσεις και παραγωγή πρωτότυπων κειμένων από την Δημιουργία, Ξανά!

Θα χρειαστούν λοιπόν εθελοντές με άριστη γνώση της κάθε γλώσσας, για τις παρακάτω "θέσεις εργασίας"

1. Μεταγραφείς των πολιτικών μας θέσεων. Οι περισσότερες θέσεις μας έχουν γραφτεί σε ένα ιδιαίτερο ύφος με πολλές λεπτομέρειες ειδικά για το ελληνικό κοινό. Οι ξένοι θα έπρεπε να ξέρουν τις βασικές μας αρχές για κάθε τομέα ώστε να καταλάβουν τον χαρακτήρα της Δημιουργίας. Τη μεταγραφή μπορεί να την κάνει κάποιος α) από ελληνικά σε ελληνικά και εν συνεχεία να μεταφρασθεί ή β) απ' ευθείας στην ξένη γλώσσα αν διαθέτει και πολιτικό κριτήριο. Ίσως η πρώτη διαδικασία είναι η πιο ασφαλής.

2. Τροφοδότες του site. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν και να παρακολουθούν ξενόγλωσσα sites με Ελληνική θεματολογία για αναδημοσιεύσεις άρθρων που εντάσσονται στη λογική του δικού μας site (λχ ειδησεογραφία ή αρθρογραφία που αναδεικνύει ελληνικές κρατικές δυσλειτουργίες, αλλά και άλλη που αναδεικνύει το Δημιουργικό πνεύμα ανθρώπων ή ομάδων).

3. Μεταφραστές κειμένων μας. Μεταφράζουν βιογραφικά μελών, άρθρα, Δελτία Τύπου, κομματικά κείμενα, χρονικά από εκδηλώσεις ιδιαίτερης σημασίας με δυνητική απήχηση στο εξωτερικό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πρόκειται για συνόψεις μεγαλύτερων κειμένων, προσαρμοσμένες στην απόσταση από τις ελληνικές λεπτομέρειες των αποδεκτών.

4. Χειριστές αλληλογραφίας. Θα απαντούν στα εισερχόμενα και θα κρατούν αρχείο. Θα είναι σε επαφή με τους ανθρώπους του site για εκπαίδευση και εν συνεχεία συντονισμό, με το Γραφείο Τύπου και την Διεύθυνση Επικοινωνίας για πολιτικές κατευθύνσεις και οδηγίες, και θα φτάνουν και σε αυτούς mail που θα σχολιάζουν, στην συγκεκριμένη γλώσσα, τις δημοοσιεύσεις στο site.

5. Μέλη της ομάδας επαφών εξωτερικού. Όπως ίσως ξέρετε, έχουμε δημιουργήσει ομάδες (ανά κράτος) από Έλληνες που έχουν ζήσει, σπουδάσει ή ζουν τώρα σε χώρες του εξωτερικού, και αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα. Σκοπός τους είναι η επικοινωνία με τις πρεσβείες, τα ΜΜΕ, τις Αρχές, τα πολιτικά ιδρύματα, την ομογένεια και την κοινή γνώμη αυτών των χωρών, ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις και οι δραστηριότητες της Δημιουργίας. Τα μέλη αυτής της ομάδας θα έχουν διαδικτυακή "βάση" το ανάλογο ξενόγλωσσο site αλλά θα οργανώνουν και δια ζώσης επαφές με εκπροσώπους των αντίστοιχων χωρών. (Τη διεύθυνση των ομάδων εξωτερικού την αναλαμβάνει ο Πασχάλης Παπαχριστόπουλος.)

Το πιό ουσιώδες χαρακτηριστικό της εργασίας αυτής, πέρα από την άριστη γνώση της κάθε γλώσσας, είναι η συνέπεια σε δουλειά που είναι μεν μικρή σε όγκο, όμως σταθερή σε ροή. Η αξιοπιστία του μηνύματος περνάει και από την σταθερή ανανέωση του περιεχομένου των σχετικών σελίδων.

4 ώρες εργασίας την εβδομάδα ανά εθελοντή θα εξασφαλίσουν μιάν αξιοπρεπή εικόνα. Εφόσον η ανταπόκριση από το εξωτερικό αυξηθεί, τα τμήματα θα στελεχωθούν με περισσότερα άτομα, και θα υπάρξει αναζήτηση για επιπλέον εθελοντές. Πάντως, όσο περισσότερα άτομα ασχολούνται σε κάθε τομέα τόσο λιγότερος χρόνος απαιτείται από τον καθένα, ενώ υπάρχει και αλληλοκάλυψη.

 

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν μήνυμα στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.