Ένα μικρό βήμα για την «δημιουργία, ξανά!»,

ένα μεγάλο βήμα για την Δημοκρατία!

Πριν λίγες ώρες η «δημιουργία, ξανά!» εφαρμόζοντας στην πράξη την υπόσχεσή της για άμεση συμμετοχική δημοκρατία, με πρωτοποριακές, αδιάβλητες και πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα διαδικασίες, εξέλεξε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, απευθείας από τα μέλη της, το Προεδρείο του έκτακτου Συνεδρίου της.

Ψήφισαν πάνω από 500 μέλη από όλη την Ελλάδα, αλλά και αρκετοί Έλληνες από το εξωτερικό (Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, κ.α.), εύκολα και απροβλημάτιστα. Άλλοι από το σπίτι, άλλοι από γραφείο, πολλοί καθοδόν χρησιμοποιώντας έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες, όλοι εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή, αξιοποιώντας την δουλειά Ελλήνων επιστημόνων του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας, που  δημιούργησαν και υποστηρίζουν την πλατφόρμα «Ζεύς».

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η «δημιουργία, ξανά!» προχωράει με ενθουσιασμό στις 6 και 7 Απριλίου στην εκλογή Προέδρου και Οργάνων του κόμματος. Και πάλι η ψηφοφορία θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά με συμμετοχή όλων των μελών μας! Το έκτακτο συνέδριο κορυφώνεται στις 20 και 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Caravel, με συζητήσεις και ψηφίσματα για μερικά από τα πιο καυτά θέματα της χώρας.

Σας περιμένουμε εκεί για να επεξεργαστούμε μαζί προτάσεις και θέσεις σχετικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για Οικονομική & Κοινωνική ανάπτυξη, Κράτος δικαίου και πραγματική δημοκρατία.

Η δημοκρατία και η άμεση συμμετοχή των Ελλήνων στα κοινά είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα που το πολιτικό κατεστημένο δημιούργησε. Από σήμερα κλείνει η εποχή της πολιτικής των ολίγων και δίνει τη θέση της σε αυτό στο οποίο κανείς δεν περισσεύει: την αυθεντική και αυθόρμητη πολιτική ενεργοποίηση υπεύθυνων πολιτών.

Η «δημιουργία, ξανά!» θα είναι και πάλι πρωτοπόρος, φορέας καινοτόμων ιδεών και δημιουργικής παρέμβασης, ανένδοτος υποστηρικτής της δημοκρατίας στην πράξη.

Ευχαριστούμε τα μέλη για τη συμμετοχή τους και τους μηχανικούς του ΕΔΕΤ για την υποδειγματική υποστήριξη.