Δείτε το Newsletter στον browser σας

Προωθήστε το σε γνωστούς

Πατήστε εδώ για να γίνετε αποδέκτης
Δημιουργική ματιά
Τεύχος 1
10/03/2014
 
λογότυπο banner δημιουργική ματιά
Διανέλος Γεωργούδης Καλώς ήρθατε στην «Δημιουργική Ματιά»
Καλώς ήρθατε στην «Δημιουργική Ματιά», το ενημερωτικό περιοδικό που αρχίζουμε σήμερα.
Μία από τις μεγάλες ελλείψεις στον δημόσιο διάλογο του τόπου μας είναι η σωστή ενημέρωση. Πράγματι η σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι ένα από τα θεμέλια της δημοκρατίας. Στην Δημιουργία Ξανά! θεωρούμε ότι δεν αρκεί να περιμένουμε από τους άλλους να καλύψουν τα κενά, και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με κύριο στόχο να βοηθήσουμε τον παραλήπτη να διαμορφώσει μια πιο αντικειμενική και πιο σφαιρική εικόνα του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου γίγνεσθαι. Να δει ξεκάθαρα την εικόνα της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζούμε και η οποία επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Ευελπιστούμε το περιοδικό μας να εξελιχθεί σε μια αποτελεσματική και εναλλακτική πηγή σύντομης αλλά μεστής πληροφόρησης για τους αναγνώστες μας.
Η «Δημιουργική Ματιά» είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και θα είναι μια εργασία σε συνεχή εξέλιξη και βελτίωση. Θα χαιρόμασταν να πάρουμε από εσάς γνώμες, κριτικές ή προτάσεις στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: .
 
Υδρόγειος σφαίρα Διεθνή Νέα: Η κρίση στην Ουκρανία
Η κρίση στην Ουκρανία που σιγοβράζει εδώ και μήνες και που πρόσφατα μπήκε σε μια πολύ κρίσιμη φάση, σίγουρα είναι το σημαντικότερο νέο των τελευταίων ημερών. Η Ευρώπη κουρασμένη από την οικονομική κρίση άργησε να αντιδράσει, αίμα πολύ χύθηκε στους δρόμους, μια εκλεγμένη αλλά διεφθαρμένη κυβέρνηση κατέρρευσε για να αντικατασταθεί από μια μεταβατική με αμφιλεγόμενα ακροδεξιά στοιχεία. Η Ρωσία ουσιαστικά κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου οι στρατιώτες της έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία που είναι ρωσικής εθνότητας. O κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα ίσως την μεγαλύτερη πολιτική κρίση μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου.
Έχουν δημοσιευθεί τέσσερα άρθρα μελών στον ιστότοπό μας που καταπιάνονται με την κρίση στην Ουκρανία από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

κρίση ουκρανία

Διανέλος Γεωργούδης Η κρίση της Ουκρανίας σε μια ματιά
Αυτό το άρθρο αναλύει μερικά δημοσκοπικά και οικονομικά δεδομένα της Ουκρανίας που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τα βαθύτερα εσωτερικά αίτια της κρίσης.
Πλήρες άρθρο

ξύλινες ρώσικες κούκλες

Μιχάλης Μαθιουλάκης Πολική αρκούδα ή Κοάλα
Μια ανάλυση του ιστορικού πλαισίου του προβλήματος καθώς και των μεγάλων συμφερόντων που σήμερα παίζονται στην κρίση.
Πλήρες άρθρο

χάρτης πόντου

Γεώργιος Γιαννουλόπουλος Περί θυμικού και συμφερόντων
Μια ανάλυση της συναισθηματικής αντίδρασης αλλά και των ιδιαίτερων συμφερόντων από την ελληνική σκοπιά.
Πλήρες άρθρο

χάρτης ουρκανία

Γεώργιος Γιαννουλόπουλος Ο συναγερμός της Ευρώπης
Εδώ διαβάζουμε για τον διαχωρισμό της Ουκρανίας μεταξύ εθνικών και γλωσσικών γραμμών.
Πλήρες άρθρο
 
 

Διανέλος Γεωργούδης Η πολιτική κρίση στην Τουρκία οξύνεται

Με τη διαρροή και δεύτερης τηλεφωνικής συνομιλίας, που φαίνεται να είναι μεταξύ του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογκάν και του γιου του και όπου γίνεται αναφορά σε πράξεις που παραπέμπουν σε διαφθορά στην οικογένειά του, οξύνεται η πολιτική κρίση στην Τουρκία.

Πλήρες άρθρο
 
Ελληνική σφαίρα Τοπικά Νέα

Προβόπουλος

Γιώργος Προβόπουλος
Τράπεζα Ελλάδος

Διανέλος Γεωργούδης Προσεκτική αισιοδοξία

Στην πρόσφατη «Έκθεση του Διοικητή» για το 2013 ο ο Γιώργος Προβόπουλος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρεται με ιδιαίτερα προσεκτική γλώσσα για τις προοπτικές του 2014. Όμως τα δεδομένα για τις μειώσεις και των δυο καίριων ελλειμμάτων είναι ανησυχητικά.

Πλήρες άρθρο
 
 
Αξιοσημείωτα από άλλες ιστοσελίδες

Πόσο μετράει η Ελλάδα;

Μερικά πράγματα είναι οφθαλμοφανή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ας πούμε, η Ελλάδα είναι μια χώρα με θαυμάσιο κλίμα, και τον Φεβρουάριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν με το air condition αναμμένο. Επίσης, είναι μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρακτικά πτώχευσε, περίπτωση μοναδική στα χρονικά. Αυτά είναι προφανή.

Περισσότερα

Πλεόνασμα … με βοήθεια …

Μικρό πλεόνασμα για το 2013 και για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο από την Τράπεζα της Ελλάδος, +0,7% του ΑΕΠ, από έλλειμμα -2,4% το 2012 (-9,1% ήταν το μέσο ετήσιο έλλειμμα της περιόδου 2000-2008). Η εξέλιξη ασφαλώς είναι θετική αφού α) είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδος και …

Περισσότερα

Ακριβά τα πτυχία, μικρή η ανταποδοτικότητα

Το ελληνικό κράτος δίνει πάνω από 50.000 ευρώ για τις σπουδές ενός φοιτητή του ΕΜΠ. Πρόκειται για το ακριβότερο πτυχίο ανά πανεπιστήμιο. Όμως, οι αυξομειώσεις είναι έντονες. Ενδεικτικά, στο ίδιο ίδρυμα για κάθε πτυχίο στους μεταλλειολόγους ΕΜΠ το κράτος δίνει συνολικά 69.000 ευρώ, ενώ για τους ηλεκτρολόγους ΕΜΠ 17.300 ευρώ.

Περισσότερα
 
 
ντοκουμέντα Ντοκουμέντα

έκθεση τράπεζας ελλάδος 2013

«Έκθεση του Διοικητή» της Τράπεζας Ελλάδας
Η «Έκθεση του Διοικητή» της Τράπεζας της Ελλάδας για το 2013 θεωρείται από πολλούς ως μια αξιόπιστη πηγή για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας.
Λήψη αρχείου

abacus

OECD Competition Assessment Reviews
Οι μεταρρυθμίσεις που ζητά ο ΟΟΣΑ και που η κυβέρνησή μας διαπραγματεύεται σκληρά να μην εφαρμόσει.
Λήψη αρχείου
 
 
λογότυπο δημιουργίας Νέα της Δημιουργίας

Ευρωπαϊκή κάλπη και δημιουργία, ξανά!

Οι πρώτοι πέντε υποψήφιοι
Στις 23 του μήνα μέσω εσωτερικών εκλογών αναδείχθηκαν οι πέντε υποψήφιοι Ευρωβουλευτές που η Δημιουργία Ξανά θα προωθήσει κυρίως στις επόμενες εκλογές, ήτοι οι:
Γεώργιος Γιαννουλόπουλος Γεώργιος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος
Δέσποινα Λιμνιωτάκη Δέσποινα Λιμνιωτάκη
Σεραφείμ Κοτρώτσος Σεραφείμ Κοτρώτσος
Ηλίας Κώνστας Ηλίας Κώνστας
Χρήστος Μπεζιρτζόγλου Χρήστος Μπεζιρτζόγλου

abacus

Γιάννης Σαρρής Συνοπτικός Ισολογισμός 31.12.2013
Ο «Ισολογισμός Εσόδων και Δαπανών» της δημιουργίας, ξανά! της 31ης.12.2013, δημοσιεύτηκε, όπως ορίζει ο Νόμος περί χρηματοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, σε δυο καθημερινές εφημερίδες της Αθήνας, στη “Δημοκρατία” και “Ο Λόγος” στις 28.02.14.
Η Ελεγκτική Επιτροπή και ο επί των οικονομικών υπεύθυνος Αντιπρόεδρος της δημιουργίας ξανά!, σε όλο το διάστημα της χρήσης που έκλεισε, είχαν (και φυσικά εξακολουθούν να έχουν) πλήρη ενημέρωση για τα σημαντικά οικονομικά θέματα και άμεση δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου οποιουδήποτε στοιχείου, οποιαδήποτε στιγμή.
Περισσότερα
 
 
Επιλογές από το YouTube κανάλι μας

Νίκος Νικολαϊδης στο ΣΚΑΙ με τον Σπύρο Μάλλη

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημιουργίας Ξανά», Νίκος Νικολαΐδης, καλεσμένος του Σπύρου Μάλλη, στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με δράση, στον ΣΚΑΪ στις 21.12.2013.

Δείτε

Θάνος Τζήμερος στο ΣΤΑΡ με την Πόπη Τσαπανίδου

Ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν καθώς τελειώνει η χρονιά να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους και ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος.

Δείτε

Κωστής Ψαραδέλλης στο Extra3 TV με τον Κώστα Χαρδαβέλα

Πολιτικό πάνελ στην εκπομπή Αθέατος Κόσμους του Κ. Χαρδαβέλα στον απόηχο του κλεισίματος της ΕΡΤ με συμμετοχή του Γραμματέα της «Δημιουργίας Ξανά» Κωστή Ψαραδέλη.

Δείτε
 
 
Διανέλος Γεωργούδης Επίλογος πρώτης έκδοσης
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το ηλεκτρονικό μας περιοδικό «Δημιουργική ματιά» που φτιάχτηκε με την εθελοντική εργασία μελών του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!». Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας ενώ προετοιμάζουμε την επόμενη έκδοσή του. Με τα σχόλια και τη συμβολή σας θα γίνουμε καλύτεροι.
Η διάδοση των ιδεών μας περνάει και από το δικό σας χέρι. Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό σε φίλους, να συμβάλετε οικονομικά, με οποιοδήποτε ποσό, στην προσπάθεια μας ή να γίνετε μέλος στο κόμμα.
Για να συμμετάσχετε ενεργά στις δραστηριότητες της Δημιουργίας και να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες σας να συμβάλετε στην κοινή προσπάθεια, μπορείτε να εγγραφείτε στο site μας.