ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ...

Στις 9 Σεπτεμβρίου οι υπάλληλοι της Περιφέρειας συνάντησαν τη Δούρου. Ανάμεσα σε όσα προβλήματα έθεσαν ήταν και το εξής όπως αναφέρεται επί λέξει στην ανακοίνωση του Συλλόγου τους (http://syllogospatt.wordpress.com): «...η κατάληψη θέσεων ευθύνης εδώ και πολλά χρόνια μέσω αυθαίρετων τοποθετήσεων και όχι κρίσεων, η αδιαφάνεια στον τρόπο μετακίνησης υπαλλήλων σε διάφορες Διευθύνσεις της Περιφέρειας…”

Επομένως ζητάνε κρίση και διαφάνεια, ή κάνω λάθος; Πώς θα πάψουν οι αυθαίρετες τοποθετήσεις αν κάποιος δεν πει "εσύ κάνεις γι’ αυτή τη δουλειά και εσύ γι’ αυτή"; Και πώς θα το πει αν δεν κρίνει τους υπαλλήλους με κάποια κριτήρια;

Ψάχνω περισσότερο τη στάση των υπαλλήλων, διότι με αυτούς θα πρέπει να δουλέψουμε από δω και μπρος! Διαπιστώνω ότι ολόκληρη η πρόσφατη δραστηριότητά τους αφορά στην αποφυγή της αξιολόγησης. Στις 4/6/2014 εξέδωσαν ψήφισμα, (http://www.patt.gov.gr/~patt/main/attachments2/10608_psifisma.pdf) στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

- Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η συγκυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, (Σ.Σ. πού το είδατε βρε παιδιά, γιατί εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί…), ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
- Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο, που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
- Η σημερινή συγκυβέρνηση (…) θέλει (…) να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.

Η Δούρου υπογράμμισε πως «είναι αντίθετη στην αξιολόγηση και είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί σε κεντρικό επίπεδο για να καταργηθεί ο νόμος”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλα αυτά “είναι μεθοδευμένα προκειμένου να οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων”. Δήλωσε πως δεν θα δεχτεί καμία μνημονιακή παρέμβαση στην λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής. Δεν θα δεχθεί δηλαδή την εφαρμογή του νόμου. Αλλά τον μισθό του Περιφερειάρχη (4.275 μικτά) θα τον δεχθεί. Το ίδιο και οι 8 ομοϊδεάτες αντιπεριφερειάρχες. Θα δεχθούν τα 3.206,25 μικτά ο καθένας αλλά όχι την αξιολόγηση. Η διοίκηση δηλαδή της Περιφέρειας θα κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 29.925 τον μήνα για να μην εφαρμόζουν τον νόμο. Επανάσταση με χορηγό το κράτος, δηλαδή εσένα κι εμένα.

Στο χωριό μου λένε: κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Προβλέπω βαρύ χειμώνα και ακόμα βαρύτερη 5ετία.