shuttle2

Το διαστημικό λεωφορείο «Challenger» (με 7 μελές πλήρωμα) καταστράφηκε το 1986 για «τεχνικούς λόγους», που όπως εξήγησε ο Μέγας φυσικός Richard Feynman δεν ήσαν τίποτα λιγότερο από ασυγχώρητη άγνοια των φυσικών νόμων από τους «τεχνικούς», γιατί, όπως είπε κλείνοντας την ομιλία του «Nature cannot be fooled…».
Ακριβώς επειδή την Φύση (όπως και την Πραγματικότητα γενικά) δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις, το πρώτο (και θεωρούμενο απρόσβλητο) διαστημικό λεωφορείο «Columbia», επίσης καταστράφηκε το 2003 (φωτογραφία του άρθρου) παρασύροντας στο θάνατο άλλες 6 ψυχές... (Εδώ όμως υπάρχουν υπόνοιες ότι μεσολάβησε τραγικό λάθος από …Ισραηλινούς!)

Για να το …ξανοίξουμε λιγάκι (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Ξανθούλης), ας έρθουμε στα «δικά μας»:

«Για τεχνικούς λόγους» παρατείνεται το μνημόνιο, μας είχε πει ο γίγαντας της Ειλικρίνειας και Πολιτικής Αξιοπιστίας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τον «Θρίαμβο των Παρισίων» για μερικές εβδομάδες (ο κ. Σαμαράς δεν είχε το αντίστοιχο θράσος).

(Φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να μας τους εξηγήσει και καλά έκανε. Πού να τους καταλάβουμε, εμείς οι …άτεχνοι!). Στο τέλος καταλάβαμε ότι οι «τεχνικοί λόγοι ήσαν αγεφύρωτες διαφωνίες με τους εταίρους και την Τρόϊκα.

Εδώ θα είχα να του αντιπροτείνω «για καθαρά τεχνικούς λόγους», να παραιτηθεί και να φύγει το γρηγορότερο αυτός και ο άσπονδος φίλος του. Κι αυτό διότι «για καθαρά τεχνικούς λόγους», την …τεχνική του κυβερνάν δεν την κατέχουν και τόσο καλά. Αντίθετα, η τεχνική που κατέχουν εξαιρετικά, αυτοί και η παρέα τους, δηλαδή η «τεχνική» του εξαπατάν εαυτούς, αλλήλους, Έλληνες και Ευρωπαίους, «για καθαρά τεχνικούς λόγους» δεν απέδωσε τα …αναμενόμενα.

Μία άλλη «τεχνική» που απέδειξε ότι δεν κατέχει, μολονότι συνταγματολόγος ο ίδιος (και με σοβαρή ευθύνη όλων των συναδέλφων του) είναι να κατανοήσει εγκαίρως ότι το Σύνταγμα πάσχει τραγικά στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή.

Έτσι, μολονότι δεν παραιτήθκαν, αλλά «για καθαρά τεχνικούς λόγους»… του εκλογικού νόμου και της ανοησίας του συντάγματος συμπεριλαμβανομένων, διαλύθηκε η βουλή, υφιστάμεθα πρόωρες εκλογές και πιθανότατα θα υποστούμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

Θα μου αντιτείνετε βεβαίως ότι ούτε και αυτοί που «για καθαρά τεχνικούς λόγους» θα τους διαδεχθούν κατέχουν την τεχνική. Ούτως ή άλλως και «για καθαρά τεχνικούς λόγους», θα αναγκασθούν και αυτοί να αποταθούν στους Ευρωπαίους Εταίρους. Εκεί υποθέτουμε ότι θα τους πουν τα εξής:

Μην μας είστε θυμωμένοι και μη μας κρατάτε κακία. Όσα λέγαμε εις βάρος σας τα τελευταία πέντε χρόνια που μας στηρίζατε και προσπαθούσατε να μας καθοδηγήσετε, λέγονταν «για καθαρά τεχνικούς λόγους»: Μόνο και μόνο για να βρεθούμε στην προνομιούχο θέση να γίνουμε οι επίσημοι συνομιλητές σας. Σας εκτιμάμε πολύ, ξέρετε και σας ευχαριστούμε για ότι κάνατε για μας. Φυσικά μπορούσατε και καλύτερα, δηλαδή, με άλλα λόγια και παρά τις καλές σας προθέσεις …τα κάνατε θάλασσα.»

Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Και το χειρότερο απ’ όλα, δεν θέλουμε με τίποτα  να αλλάξουμε για να βοηθήσουμε οι ίδιοι τη χώρα μας. Και επειδή είμαστε σοβαροί άνθρωποι και μάλιστα  διακεκριμένοι Επιστήμονες και Καθηγητές Πανεπιστημίου, πρέπει να δούμε την κατάσταση αμιγώς «επιστημονικά». Όπως γνωρίζετε (εμείς το γνωρίζουμε καλά, γιατί είμαστε και …αριστεροί), στον κόσμο και «για καθαρά ιστορικούς και επιστημονικούς λόγους» υπάρχει αυτό που λένε «διεθνής καταμερισμός της εργασίας»: Εσείς για παράδειγμα ξέρετε να παράγετε, εμείς ξέρουμε να καθόμαστε και να πληρωνόμαστε για να καταναλώνουμε. Σε αντάλλαγμα σας προσφέρουμε άριστες τουριστικές υπηρεσίες, λόγω του φυσικού μας κάλλους, νοστιμότατο σουβλάκι με τζατζίκι και υπέροχο greek mousaka. Και επί πλέον την ικανοποίηση ότι βοηθάτε το λαό που ανακάλυψε την Φιλοσοφία, την Τέχνη και τη Δημοκρατία.»

Οπότε και «για καθαρά επιστημονικούς λόγους» και βάσει της λογικής, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε, σας κάνουμε την εξής πρόταση:

Εσείς θα μας χαρίσετε όλα τα χρέη και θα μας υποσχεθείτε ότι θα μας δίνετε αμέσως δανεικά, όποτε τα έχουμε ανάγκη, με την προϋπόθεση ότι αν χρειασθεί, θα μας τα χαρίσετε και πάλι. Από εμάς, δεν θα έχετε καμία δέσμευση παρά μόνο ότι …θα μας  βοηθήσετε ΕΣΕΙΣ να αναπτυχθούμε. «Για καθαρά τεχνικούς λόγους», από μόνοι  μας δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τίποτα πέραν των όσων σας προαναφέραμε. Και προς Θεού, ό,τι συμφωνήσουμε δεν πρέπει να γραφτεί πουθενά, γιατί θα θεωρηθεί Νέο Μνημόνιο. Και αυτό «για καθαρά τεχνικούς λόγους» πρέπει πάση θυσία να το αποφύγουμε. Μόνο προφορικές συμφωνίες: «Μπέσα για μπέσα!» Έ, λοιπόν τι λέτε;»

Σκεφτείτε το λιγάκι, σας συμφέρει. Αν δεν το κάνετε, εμείς θα χρεοκοπήσουμε, θα πεινάσουμε και θα δυστυχήσουμε και εσείς θα υποστείτε τις συνέπειες του Grexit και θα εκτεθείτε ότι δεν κάνατε αυτό που έπρεπε για να μη δυστυχήσουμε. Η «τεχνική» σας, υπήρξε «για καθαρά ελληνοτεχνικούς λόγους» ανεπαρκής. Φερθήκατε σα βόδια και αφήσατε τους «άλλους» να σας εξαπατήσουν. Ενώ αν κάνετε αυτό που σας προτείνουμε, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι: 
Εσείς θα περνάτε καλά, με ήσυχη τη συνείδησή σας, κι εμείς καλύτερα! » 

Υποθέτω ότι «για καθαρά τεχνικούς λόγους», οι Ευρωπαίοι θα τους στείλουν στο διάολο, οπότε και πάλι «για καθαρά τεχνικούς λόγους» θα χρεοκοπήσουμε.

Φαίνεται ότι «για καθαρά τεχνικούς λόγους» οι Έλληνες αν δεν πεινάσουν και δεν εξαθλιωθούν, δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό (όσοι επιβιώσουν φυσικά!). 
Αυτό βέβαια αφορά τους απλούς πολίτες. 
Καθόσον, οι επαγγελματίες πολιτικοί «για (όχι και τόσο καθαρά) τεχνικούς λόγους», έχουν κάνει ήδη τα …κουμάντα τους.

Αλλά γιατί να στενοχωριόμαστε; Αφού «για καθαρά τεχνικούς λόγους» (!), όλοι θα είμαστε κάποτε …πεθαμένοι!

(Τι σήμερα, τι αύριο, τι …τώρα! )

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Biznews  και κοινοποιήθηκε μαζί με την Εισαγωγή στην Ομάδα «Γέφυρες Καθαρής Σκέψης για μια Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα)

Αρθρογράφος
Διονύσιος Βενιεράτος
Author: Διονύσιος Βενιεράτος
Ομότιμος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Διαβάστε επίσης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση