marketnews eglhmata fasismouΉταν πολύ πριν δημιουργηθεί η "Δημιουργία, ξανά!". Τη συγκέντρωση την κανονίσαμε με SMS και μηνύματα στο FB, εμείς οι πολίτες. Δεν είχε καμιά βαρύγδουπη "αντιφασιστική" ταμπέλα. Δεν συνοδεύτηκε με απεργίες. Δεν συμμετείχαν επίσημα κόμματα. Ήταν όμως μια πορεία περίσκεψης. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις τη μνήμη ενός νεκρού από το να σκεφθείς τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε στον θάνατο και να προσπαθήσεις να μην επαναληφθεί.
 
Μαζευτήκαμε λοιπόν καμιά εκατοπενηνταριά άνθρωποι στο Σύνταγμα και κρατώντας ένα κερί κατηφορίσαμε από το πεζοδρόμιο μέχρι το πυρπολημένο κτίριο της MARFIN. Σιωπηλοί, συγκινημένοι, συλλογισμένοι, χωρίς να εμποδίσουμε κανέναν, χωρίς να βρίζουμε όσους δεν συμμετείχαν και χωρίς να απειλούμε με αντίποινα.
 
Αλλά δεν κατάφερα να διακρίνω, μολονότι έψαξα, κανέναν από τους πρωταγωνιστές των σημερινών αντιφασιστικών λαρυγγισμών. Προφανώς, οι νεκροί της MARFIN δεν μετράν το ίδιο στη ζυγαριά της ηθικής τους. Δεν ήταν θύματα φασιστικού εγκλήματος, αλλά της "λαϊκής οργής". Να μη σου πω ότι ήταν και λακέδες του Βγενόπουλου. Το λαϊκό κίνημα όλα τα σπάει όλα τα καίει και συ κυρά μου πας να δουλέψεις για τις Τράπεζες; Και λίγο σου κάναμε που σε κάψαμε. Σε αργή φωτιά έπρεπε να σε ψήνουμε! Και φυσικά οι εμπρηστές δεν ήταν δολοφόνοι, αλλά εξεγερμένοι νέοι! Πυρφόρες "συνιστώσες" του αντικαπιταλιστικού αγώνα.
 
Ποιος θα αντιληφθεί το απλό, το απλούστατο, ότι η πολιτική βία είναι απεχθής όποιος κι αν την ασκεί; Ότι το έγκλημα είναι έγκλημα είτε το θύμα λέγεται Τεμπονέρας, είτε νεκροί της MARFIN, είτε Παύλος Φύσσας; Ότι ο εγκληματίας λέγεται εγκληματίας, είτε το θύμα λέγεται λέγεται Τεμπονέρας, είτε νεκροί της MARFIN, είτε Παύλος Φύσσας;
 
Σήμερα οι επιλεκτικά πολέμιοι του φασισμού θα ξαναδώσουν ρεσιτάλ χυδαιότητας, υποκρισίας και φασιστικού κρεσέντου. Ναι, φασιστικού κρεσέντου. Γιατί το "φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες" είναι εξίσου φασιστικό και εγκληματικό μ΄αυτό που διατείνεται ότι καταγγέλλει. Γιατί το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" οδηγεί σε έθνος τυφλών. Ή μήπως είμαστε ήδη και γι αυτό δεν μπορούμε να το δούμε;

Πηγή: marketnews.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση