Δεν είναι μια κίνηση υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι. Είναι μια κίνηση κατά της βίας. Μπορείς να διαφωνείς με το άνοιγμα των καταστημάτων. Μπορείς να διαφωνείς έντονα ή και εντονότατα. Μπορεί τα επιχειρήματά σου να είναι βάσιμα. Είσαι ελεύθερος να μην ανοίξεις το δικό σου μαγαζί. Είσαι ελεύθερος να μην πας να ψωνίσεις στο μαγαζί του άλλου. Είσαι ελεύθερος να διαδίδεις τις ιδέες σου, να πείσεις και άλλους, να κάνεις κάθε νόμιμη ενέργεια για να πάρεις μαζί σου όσους περισσότερους μπορείς. Κι αν την Κυριακή στο Σύνταγμα δεν κυκλοφορήσει ψυχή, κέρδισες. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν το θέλουν οι πολίτες.

Όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εμποδίζεις την είσοδο κανενός σε καταστήματα που επέλεξαν να ανοίξουν την Κυριακή. Δεν έχεις δικαίωμα να επιβάλεις την άποψή σου δια της βίας. Σ’ ολόκληρη την μεταπολίτευση, το «δεν σου επιτρέπω (την είσοδο, την εργασία, τον απόπλου, τη διέλευση…) γιατί έτσι μ’ αρέσει» ήταν ο κανόνας συνδικαλιστικής συμπεριφοράς. Οδήγησε σε ένα καθεστώς θεσμοποιημένης ανομίας, το οποίο, στην ουσία, ακυρώνει το κράτος δικαίου, στρώνοντας το χαλί σε κάθε ακραίο. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ομονοούσαν στην κατάργηση της νομιμότητας προτάσσοντας το κομματικό συμφέρον το οποίο βάφτιζαν εθνικό.

Την Κυριακή, 27/7, στις 13:30 η Δημιουργία, Ξανά! με μια συμβολικά μικρή ομάδα της θα κάνει αυτό που δεν θα ήταν καν θέμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία: θα περπατήσουμε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας! Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν ομάδες οργανωμένης βίας που θα απαγορεύσουν με το «έτσι γουστάρω» την ελεύθερη εξέλιξη αυτού του περίπατου. Ελπίζουμε ότι όλοι, διαφωνούντες και συμφωνούντες με την απελευθέρωση του ωραρίου, θα συμφωνήσουμε ότι η βία και ο τραμπουκισμός δεν είναι «εργαλεία» διαλόγου σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση