Διανέλος Γεωργούδης

Τι πιστεύω και ποιος είμαι:

Πιστεύω ότι στην Δημιουργία πρέπει να εργαστούμε σε δυο κατευθύνσεις:

  • Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόμμα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, με καλύτερο πολιτικό πολιτισμό, με διαφάνεια, χωρίς διαπλοκή, χωρίς γραφειοκρατία, με πρακτικότητα και κοινή λογική – τότε πρέπει πρώτα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά στο σπίτι μας. Τα παθήματα των περασμένων μηνών πρέπει να μας γίνουν μάθημα.Πιο συγκεκριμένα πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα απλό και καθόλου γραφειοκρατικό καταστατικό. Κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα ο πρόεδρος και άλλα στελέχη να πρέπει να ζητάν άδεια και πολλαπλές υπογραφές πριν πράξουν οτιδήποτε. Νομίζω ότι πιο αποτελεσματικό είναι ένα καθεστώς όπου από την μία εμπιστευόμαστε αυτούς που εκλέγουμε, και από την άλλη τους ελέγχουμε και έχουμε την δυνατότητα να τους αντικαταστήσουμε. Κατά την γνώμη μου πρέπει να θεωρούμε το κόμμα μας όχι τόσο ως μια λέσχη ομοϊδεατών αλλά ως μια συστράτευση που έχει στόχο να απαλλάξει την Ελλάδα από τον ζυγό του πελατειακού κράτους οθωμανικής κοπής που δεν μας αφήνει να πάμε μπροστά. Και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη και να δώσουμε ελευθερία κινήσεων στους στρατηγούς που εμείς επιλέξαμε ως υπεύθυνους για την επίτευξη του στόχου μας.  Όσοι έχουν μεγάλη ευθύνη πρέπει να έχουν και ανάλογα μεγάλη ισχύ.

Θεωρώ την Ε.Ε. ως είναι είδος κοινοβουλίου, δηλ. μιας ομάδας ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν το πλήθος των μελών. Δεν έχει κάθε μέλος τις γνώσεις, την διάθεση, και τον χρόνο να ασχοληθεί εις βάθος με τα θέματα, άρα πρέπει να υπάρχει ένα αντιπροσωπευτικό όργανο. Από την άλλη το διαδίκτυο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία ίσως επιτρέψουν στο μέλλον μια σημαντική διεύρυνση της Ε.Ε. Θεωρώ ότι ο κύριος ρόλος της Ε.Ε. είναι να ορίζει την στρατηγική και να ελέγχει τον πρόεδρο και πολιτικό συμβούλιο – που είναι η εκτελεστική μας εξουσία.

Τέλος είναι απαραίτητο να βρούμε τον τρόπο για επαρκή χρηματοδότηση του κόμματος. Νομίζω ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι τα μέλη και φίλοι να μπορούμε να συνδράμουμε με ένα μηνιαίο ποσό που θα πληρώνεται αυτόματα (π.χ. μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal) και που ο καθένας θα επιλέγει ελεύθερα – και ας είναι 3 ευρώ. Θεωρώ ότι το ελάχιστο ποσό εισόδων που χρειάζεται το κόμμα για να χρηματοδοτήσει έναν κεντρικό επαγγελματικό πυρήνα είναι της τάξης των 20.000 ευρώ το μήνα, και νομίζω ότι είναι εύκολο να επιτύχουμε αυτό τον στόχο.

  • Δεύτερον, η εργασία μας για μια καλύτερη Ελλάδα. Στην παρούσα φάση προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε περισσότερους ψηφοφόρους. Όμως είναι σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να μην ολισθήσουμε στον λαϊκισμό, αλλά να θεωρήσουμε ότι οι ψηφοφόροι που θέλουμε να μας υποστηρίξουν στην παρούσα φάση βρίσκονται στο 10% του ελληνικού λαού. Αυτοί, που όπως εμείς, έχουν κριτική σκέψη, δεν έχουν πολιτικούς δογματισμούς, και εκτιμούν τον ευθύ, συγκεκριμένο, και πρακτικό πολιτικό λόγο.

Για να προσελκύσουμε ψηφοφόρους, αλλά και για να κάνουμε το κόμμα μας ευρύτερα γνωστό, νομίζω μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια χρήσιμη υπηρεσία που θα προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο. Η χρησιμότερη υπηρεσία ίσως είναι το κόμμα μας να δημιουργήσει ένα μέσο αξιόπιστης ενημέρωσης, που να παρέχει καθημερινά νέα και απόψεις, αλλά επίσης μια βάση σημαντικών δεδομένων για την πραγματικότητα της χώρας μας σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Το δικό μας ΜΜΕ λοιπόν θα μπορούσε να είναι ένα είδος διαδικτυακής εφημερίδας, που να διευθύνεται από μια μικρή ομάδα επαγγελματιών πλήρους απασχόλησης, αλλά όπου πολλοί από εμάς θα συνεισφέρουν περιεχόμενο.

Ως προς τις θέσεις του κόμματος νομίζω ότι αυτές πρέπει να τύχουν συνεχούς βελτίωσης και διασάφησης. Γενικά πιστεύω ότι οι αλλαγές που προτείνουμε πρέπει να είναι ριζοσπαστικές, διότι η κοινωνία μας έχει μείνει τόσο πίσω που πρέπει να γίνουν άλματα προς τα εμπρός. Από την άλλη επίσης πιστεύω ότι οι προτάσεις μας πρέπει να έχουν δύο διαστάσεις: πρακτικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν σχεδόν άμεσα και να δώσουν σημαντικά αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα, και μετά οι ριζικές αλλαγές σχεδιασμένες να μας φέρουν όχι μόνο στον μέσο της Ευρωζώνης αλλά στην αιχμή. Λόγω εμπειρίας νομίζω μπορώ συμβάλω ιδιαίτερα στις θέσεις για την παιδεία και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Μερικά ακόμα πιστεύω μου:

Πιστεύω στις προεκλογικές συνεργασίες με άλλα μεταρρυθμιστικά κόμματα. Κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα πολιτικές δυνάμεις με πολύ συναφείς σκοπούς να μην συνεργάζονται τουλάχιστον προεκλογικά. Είναι κρίσιμο πολύ γρήγορα να έχουμε μέλη που να εκφράζουν τον λόγο μας στα θεσμικά επίπεδα της πολιτείας.

Είμαι φεντεραλιστής, με την έννοια ότι πιστεύω ότι αυτό που συμφέρει τους λαούς, και του βορρά και του νότου της Ευρώπης, είναι μια μεγαλύτερη ένωση, με κεντρική διεύθυνση και έλεγχο της οικονομίας, με κεντρική εξωτερική πολιτική, και με κεντρική άμυνα. Από την άλλη εκτιμώ και θέλω να διατηρηθούν οι πνευματικές και πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των λαών της Ευρώπης.  

Είμαι ειρηνιστής και πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι πάντα αποτέλεσμα βλακείας ή κακής θέλησης. Για ηθικούς λόγους δεν έκανα στρατιωτικό, που είναι και ο κύριος λόγος γιατί μετά τις σπουδές μου δεν γύρισα στην Ελλάδα αλλά εργάστηκα πολλά χρόνια στο εξωτερικό μέχρι να απαλλαγώ από τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 3 ευρωπαϊκά κράτη (η Ελλάδα, η Ελβετία, και η Τουρκία) που δεν επιτρέπουν στους νέους να επιλέξουν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους σε κοινωνικό επίπεδο – νομίζω εδώ υπάρχει κάτι που μπορούμε επίσης να καλυτερέψουμε στην χώρα μας.

Είμαι βαθιά θρήσκος, αν και συμμετέχω ελάχιστα στην εκκλησιαστική ζωή. Δεν είμαι καθόλου δογματικός και μάλιστα πιστεύω ότι όλες οι μεγάλες θρησκείες εκφράζουν και μεγάλες αλήθειες, όμως αισθάνομαι μεγάλη αγάπη και ταύτιση με την Ορθόδοξη Εκκλησία (στη σωστή έννοια του όρου).   

Τέλος ένα σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκα στην Βραζιλία το 1956. Πήγα σχολείο στο Βόλο και στην Αθήνα όπου τέλειωσα την Γερμανική Σχολή. Σπούδασα ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στην πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETHZ). Επίσης σπούδασα για ένα χρόνο καλές τέχνες στην Φλωρεντία.

Το 1981 μετανάστευσα στην Κόστα Ρίκα όπου αρχικά εργάστηκα ως καθηγητής στην σχολή πληροφορικής του πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα. Μετά από τρία χρόνια με τους καλύτερους φοιτητές μου αλλά πρακτικά χωρίς δεκάρα δημιουργήσαμε την εταιρεία λογισμικού TecApro, και αργότερα την εταιρία τεχνολογίας και υπηρεσιών για το διαδίκτυο Hermes-Soft. Και οι δυο εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και απασχολούν σήμερα πάνω από 100 εργαζόμενους. Η δεύτερη εταιρία είναι πάροχος σημαντικών συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κόστα Ρίκα.

Το 2002 γύρισα στην Ελλάδα όπου ζω με την σύζυγό μου και την κόρη μου στον Βόλο. Επέλεξα να μην εργαστώ στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζω την σχέση με τις εταιρίες στο εξωτερικό.

Το 2012 ενδιαφέρθηκα και έγινα μέλος του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου του κράτους όπου πήρα μια καλή ιδέα για το πως έχει η πραγματικότητα του προγράμματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του τόπου μας.

Θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στον σχεδιασμό αλγόριθμων (σχεδίασα έναν από τους 15 αλγόριθμους που πήραν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό για το πρότυπο κρυπτογράφησης AES). Πέραν της πληροφορικής με ενδιαφέρουν η φιλοσοφία και η τέχνη. Μιλάω καλά αγγλικά, ισπανικά, και γερμανικά.

Υπήρξα υποψήφιος βουλευτής με την Δημιουργία στις προηγούμενες εκλογές, και είμαι πρόεδρος της Π.Ο. Μαγνησίας. Εδώ μια προεκλογική συνέντευξή μου

Διανέλος Γεωργούδης

dianelos
Ιδιοκτήτης
Ddionysop71
Μέλος
Μέλος
IraPagoni
Μέλος
globalklima
Μέλος
012nikos
Μέλος
Evi2013
Μέλος
Μέλος
NickCrete
Μέλος
sousa62
Μέλος
Μέλος
Sila3097
Μέλος
KaterinaKoskina
Μέλος
VASO
Μέλος
Α
nikos
Μέλος