Σχέσεις Κράτους - Εκκλησιών

16/10/2012 13:45 #4820 από grarticles
Σχέσεις Κράτους - Εκκλησιών δημιουργήθηκε από grarticles

Όπως θα παρατηρήσατε, η ενότητα επιγράφεται «σχέσεις Κράτους – Εκκλησιών» και όχι «σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας». Πορευόμαστε προς μία εποχή συγκατοίκησης με άλλα έθνη και άτομα άλλων θρησκειών και οφείλουμε να κινηθούμε ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα: σε εκείνο που έχει ως βάση του τον άνθρωπο και την ελευθερία να πιστεύει τον δικό του ή και κανένα θεό, και στο επίπεδο της εμβάθυνσης σε πατροπαράδοτες αξίες και στις ρίζες της ελληνικότητάς μας. Ο στόχος μας είναι να διαπλάσουμε ανθρώπους ανεξίθρησκους και ανοιχτόμυαλους, που όμως ταυτόχρονα θα κοινωνούν με την παράδοση του τόπου, όχι ως στείροι οπαδοί, αλλά ως δημιουργικοί και σύγχρονοι συνεχιστές της. Ανθρώπους με «έρμα» που να είναι πανανθρώπινο και ελληνικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/01/2017 17:05 #4821 από basilisleventis
Απαντήθηκε από basilisleventis στο θέμα Σχέσεις Κράτους - Εκκλησιών
ΜιΛΑ ξεκαθαρα προεδρε!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/06/2019 01:51 #5197 από andreasnt
Απαντήθηκε από andreasnt στο θέμα Σχέσεις Κράτους - Εκκλησιών
1) Θα διατηρηθεί η πρόταση στο άρθρο 3 παράγραφος 1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι:  "Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού¨;

Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί τιμητικά να παραμείνει αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα, που το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ταυτόχρονα δεν απαγορεύει ούτε αποκλείει ούτε επηρεάζει την ελευθερία άλλων θρησκειών στη χώρα μας. Αντίθετα απλά αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της θρησκευτικής ταυτότητας της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Όπως αναγράφει και το άρθρο όμοιο καθεστώς ισχύει στην Μεγ. Βρετανία, Δανία και λειτουργεί ο διαχωρισμός.

2) Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταργηθούν οι ορκωμοσίες ενώπιον αρχιερέων αλλά να παρέχεται η επιλογή στον κάθε πολιτικό αξιωματούχο που επιθυμεί να ορκιστεί. Είτε είναι χριστιανός, είτε είναι μουσουλμάνος είτε είναι άθεος να ορκίζεται κατά τον τρόπο επιλογής του. Η αφαίρεση αυτής της επιλογής και ο εξαναγκασμός μόνο πολιτικού όρκου μειώνει την ελευθερία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ