dimiourgoume-mazi 415x233«Δημιουργούμε μαζί!» ονομάζεται ο συνδυασμός για την περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο. Παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα αλλά και σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου.

Ο Θάνος Τζήμερος, υποψήφιος Περιφερειάρχης, σημείωσε ότι υπεύθυνη πολιτική γίνεται μόνο με υπεύθυνους πολίτες. Ο υπερκομματικός κεντρώος συνδυασμός «δημιουργούμε μαζί!» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με κεντρικούς άξονες:

1. Το σχεδιασμό όχι για το σήμερα αλλά σε βάθος χρόνου. Δουλειά στα δίκτυα, τις υποδομές, την διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, την παραγωγική οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή.

2. Ενεργή συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων. Ενημέρωση, διαβούλευση και ψηφοφορίες με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Αττικής.

Μετά την αναλυτικότερη παρουσίαση των κεντρικών πολιτικών του συνδυασμού επισήμανε την δέσμευση για έναν νέο πολιτικό πολιτισμό που συνοψίζεται στο εξής: καμία αρνητική αναφορά για αντίπαλους συνδυασμούς αλλά κατάθεση προτάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών.

20140402 PC DimiourgoumeMazi small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Ο Κωστής Ψαραδέλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, σημείωσε ότι ο σκοπός του συνδυασμού είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής προστασίας, η ενεργοποίηση των πολιτών και η ξεκάθαρη λογοδοσία για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από την περιφέρεια. Ο συνδυασμός στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε ως πολίτες την περιφέρεια.

Ο Γιάννης Σαρρής, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, επισήμανε ότι κεντρικός αντίπαλος του συνδυασμού είναι η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων και δεσμεύτηκε για εστίαση στην αξιοποίηση των πόρων της περιφέρειας για την επανεκκίνηση της παραγωγικής οικονομίας. Επιπλέον επισήμανε την κομβική σημασία της κοινωνικής συνοχής με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν δεχθεί ισχυρό χτύπημα από την κρίση, προκειμένου σύντομα να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Ως πρόσθετο άξονα σημείωσε την ανάγκη κάλυψης των τοπικών αναγκών με ορθολογικό τρόπο, σύμφωνα με τις πραγματικές κι όχι τις «πολιτικές» ανάγκες των κατά τόπους παραγόντων.

Ο Αθανάσιος Γραμμένος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, δεν προέρχεται από τους κόλπους της Δημιουργίας, δήλωσε όμως είναι φίλος του κινήματος και γι’ αυτό αποδέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του Θάνου Τζήμερου. Είναι διεθνολόγος κι έχει εργαστεί για 8 χρόνια ως ειδικός σύμβουλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην τοποθέτηση του, σημείωσε την ανάγκη πλήρους απογαλακτισμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης από τον κομματικό σωλήνα κι επισήμανε την ανάγκη για έναν στρατηγικό σχεδιασμό βασισμένο στις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειας με τουλάχιστον δεκαετή ορίζοντα. «Θέλουμε τον περιφερειάρχη-στρατηγό σύμφωνα, με τις πραγματικές ανάγκες κι όχι ανάλογα με το ποιος Δήμαρχος πιέζει και αν είναι πολιτικά φίλα προσκείμενος ή όχι», ανέφερε. Δήλωσε επίσης ότι ο συνδυασμός θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανακοπεί η διαφυγή προικισμένων νέων στο εξωτερικό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν στον τόπο τους, παράγοντας πλούτο και θέσεις εργασίας.

Όλοι μαζί τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη, με στόχο αυτό να ξεκινήσει από την περιφέρεια Αττικής, ως πρότυπο για όλη την χώρα. 

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση