shutterstock 123948847Και στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου η τρικομματική κυβέρνηση επιδεικνύει την ... ιδιάζουσα αντίληψη της για τη δημοκρατία.

Το χρυσαυγίτικο έκτρωμα γέννησε η παρατεταμένη απουσία ήθους, δημοκρατίας, και εθνικής στρατηγικής για το βιώσιμο όφελος της κοινωνίας, ελλείψεις που τελικά έφεραν μοιραία την κατάρρευση. Είναι φανερό ότι στην αρχή η άνοδος της ΧΑ δεν ενόχλησε τις παραδοσιακές δυνάμεις. Η εμφάνιση ενός ακροδεξιού, δήθεν πατριωτικού, υπό πλήρη σύγχυση κομματικού φορέα, με πρακτικές, διαλεκτική και παρελθόν πολύ εκτός ορίων νομιμότητας, ήταν για το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου ... μια κάποια λύσις!

Η πολιτική του φόβου που ήδη καλλιεργούσαν μπορούσε πλέον να επεκταθεί. Στους μετριοπαθείς κεντρώους / κεντροδεξιούς είχαν από καιρό να λένε για τους κινδύνους της επέλασης των δήθεν αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκωδικοποιούσαν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικότερα από τους ίδιους τους εκπροσώπους του, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους σχετικά με το σχέδιό τους για τη χώρα. Συμφωνούν ομόφωνα πάντως στην απόλυτη ανάγκη να αναλάβουν τη διακυβέρνηση!

Η ΧΑ προσέφερε στο πολιτικό κατεστημένο την αναπάντεχη δυνατότητα να εκφοβίζει πλέον και τους κεντρώους / κεντροαριστερούς, διεκδικώντας την ψήφο τους για να τους προστατέψει δήθεν από την απειλή της ενίσχυσης του αμασκάρευτου φασισμού. Πρόσφερε επίσης ευκαιρίες φθηνών επιδείξεων δημοκρατικότητας λες και δημοκρατία δεν είναι η λαϊκή βάση να παίρνει τις αποφάσεις αλλά το να τσακώνεσαι δημόσια με τους τραμπούκους.

Μπορούσαν οι επαγγελματίες πολιτικοί να κοιτάζουν ξανά τους βαθιά απογοητευμένους μετριοπαθείς πολίτες και να τους κλείνουν το μάτι λέγοντας ότι … υπάρχουν και χειρότερα!

Σε αυτό το πλαίσιο άνοιξαν και τη συζήτηση για το αντιρατσιστικό. Κάθε κυβερνητική … συνιστώσα έχει τη δική της ατζέντα και σε αυτή τη συζήτηση. Φυσικά ξεχνούν και οι 3 να εξηγήσουν στους πολίτες τι ακριβώς τους εμποδίζει όλο αυτό τον καιρό από το να πράξουν τα αυτονόητα μεταξύ των οποίων:

  • Να κινούνται αυτόφωρες διαδικασίες κάθε φορά που η ΧΑ ή όποιος άλλος παρανομεί, συλλαμβάνοντας όλους τους συμμετέχοντες, βουλευτές και μη.
  • Να προχωρήσουν στην κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
  • Στις ύβρεις και το φασισμό της ΧΑ να αντιτάσσουν - από το υστέρημά τους - ήθος και νομιμότητα αντί αριστεροδέξιες ύβρεις και νομιμοφανή φασίζουσα αντίληψη.
  • Να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις στα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα που εκμεταλλεύεται η ΧΑ προς άγρα ερεισμάτων στην κοινωνία (π.χ. μεταναστευτικό, παραεμπόριο, ασφάλεια, εξαθλίωση μεγάλων ομάδων των πολιτών κλπ.).
  • Να νομοθετήσουν την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όσων ρητά προσβάλουν θεμελιώδεις αρχές του συντάγματος .
  • Να προχωρήσουν σε γενναία μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα, ουσιαστικούς οικονομικούς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς και αναστολή επιχορηγήσεων σε όποιο κόμμα παρανομεί ή αρνείται τον έλεγχο.
  • Να ενσωματώσουν στις δομές του πολιτεύματός μας τη λαϊκή κυριαρχία μέσα από τη θέσπιση δημοψηφισμάτων τοπικού και εθνικού χαρακτήρα.
  • Να κυβερνούν με πλήρη διαφάνεια, παραθέτοντας σε πραγματικό χρόνο όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο.  (Σημειωτέον: το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από ανεπίσημες διαρροές!)
  • Να θεσμοθετήσουν την πλήρη ανεξαρτησία κυβέρνησης και δικαιοσύνης όπως το σύνταγμα επιτάσσει.

Το αντιρατσιστικό θυμίζει τους διάφορους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους, όταν η πολιτεία από τη μια θεσμοθετούσε απίστευτους μηχανισμούς προστασίας της ανομίας στο όνομα των προσωπικών δεδομένων και λίγο μετά νομοθετούσε κραυγαλέες αλα κάρτ εφαρμοστέες εξαιρέσεις, με πρόσχημα τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Η δημοκρατία όμως για να είναι πραγματική πρέπει να είναι απλή και καθολική. Οι νόμοι απαιτείται να εφαρμόζονται πάντα και παντού, χωρίς να έχουν τύχη κυβερνητικά τηλεφωνήματα, ούτε προτρεπτικά, ούτε αποτρεπτικά. Αλήθεια γιατί στο σπίτι του κ. Βενιζέλου δεν διενεργήθηκε ακόμα κρατικός έλεγχος μετά την από του βήματος της βουλής αποκάλυψή του για τα αμυντικά σχέδια της χώρας που διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο;

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

(πρώτη δημοσίευση:  zougla.gr)


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση