Good Eye MightΤις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε έναν συνεχόμενο καταιγισμό παραπληροφόρησης. Διάφοροι «σοβαροί» πολιτικοί και «έγκριτοι» δημοσιογράφοι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ κάνουν δηλώσεις και γράφουν άρθρα που παρουσιάζουν μια εντελώς ψευδή εικόνα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Λένε και γράφουν, χωρίς να ντρέπονται, ότι η κυβέρνηση κάνει θεαματικές προόδους με μεταρρυθμίσεις και αποφασιστικές κινήσεις.

Μήπως δεν έχουν σωστή πληροφόρηση; Μήπως τρελάθηκαν όλοι τους; Όχι, βέβαια. Αυτό που βλέπουμε είναι μια άκομψη προσπάθεια υποστήριξης της σημερινής κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως, για εμάς τους Έλληνες πολίτες, αυτή η αλλαγή γραμμής από άκρως επικριτική σε άκρως υποστηρικτική μιας ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Με λίγα απλά λόγια: η μοναδική ελπίδα να υποχρεωθεί η πολιτική συντεχνία να κάνει και καμιά μεταρρύθμιση πεθαίνει. Με το να χαλαρώσουν τα γκέμια οι «εταίροι» μας, το θράσος των πολιτικών μας δεν θα έχει πια όρια. Ήδη, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το πόσο μεγάλο θα είναι το ερχόμενο κούρεμα των ομολόγων που κρατούν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι πολιτικοί μας ανταγωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να γίνουμε οι μεγαλύτεροι μπαχτατζήδες όλου του κόσμου. Ούτε λόγος πια για συνετή διαχείριση των οικονομικών και αποπληρωμή χρεών.

Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις. Διερωτόμαστε γιατί οι «εταίροι» μας, από την αρχή της εποχής των μνημονίων, ενώ είχαν όλη την ισχύ στα χέρια τους, δεν επέβαλλαν τις αυτονόητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος; Επέβαλλαν χίλια δυο άλλα καταστρεπτικά μέτρα υπερφολόγησης και μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, αλλά μεταρρυθμίσεις γιόκ… Γιατί; Η πιο επιεικής ερμηνεία είναι ότι δεν τους πειράζει και πολύ αν η Ελλάδα γίνει μια πολύ φτωχή χώρα, με τους κατοίκους της να απασχολούνται στην υποδοχή τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εμείς όμως, τι θέλουμε; Θα ξυπνήσουμε επιτέλους; Θα καταλάβουμε ότι από εμάς και μόνο από εμάς εξαρτάται το μέλλον του τόπου μας; Θα στείλουμε τους άχρηστους και διεφθαρμένους στα σπίτια τους; Θα ψηφίσουμε έντιμους και ικανούς ανθρώπους που θα δημιουργήσουν τη χώρα που ονειρευόμαστε;

 

cc-logoΦωτογραφία: Σύγχυση!!!! (Good Eye [email protected])


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση