Ο Τσίπρας επιλύει το Σκοπιανό παραβαίνοντας όλους τους συνταγματικούς κανόνες που θα έπρεπε ν´ακολουθήσει αφού πρόκειται για εθνικό θέμα,ήτοι:
-Δεν επιχείρησε να συγκληθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ ώστε από κοινού να βρεθεί η εθνικά συμφέρουσα λύση.

-Ενώ πάνω από το 80% του λαού αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών δεν επιχειρεί να κάνει ένα δημοψήφισμα,την στιγμή που οι Σκοπιανοί το έκαναν έστω και ως έχοντα συμβουλευτικό χαρακτήρα.
-Είναι αντεθνικό να μην επιδιώκει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με 180 βουλευτές και να επιμένει στους 151 και όσοι του λείπουν να προσπαθεί να τους μαζέψει εκμαυλίζοντας συνειδήσεις.
-Το κείμενο της συνταγματικής αναθεώρησης που εκπονήθηκε από την Σκοπιανή Βουλή δεν κατατίθεται στην Ελληνική Βουλή,γιατί τότε θ´αποδειχτεί ότι από την συμφωνία οι μόνοι που βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένοι είναι οι Σκοπιανοί.Είναι φανερό ότι το σχετικό κείμενο προήλθε από τον Νίμιτς και η Ελληνική διπλωματία δεν είχε καμία συμβολή.
-Αγνοεί όλους τους κανόνες που πρέπει ν´ακολουθηθούν,αφού ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπει η συμφωνία.Προφανώς βιάζεται γιατί οι εξαγορασμένοι ψήφοι έχουν τον κίνδυνο ν´αλλάξουν γνώμη και ο νοών νοήτο.

Τώρα όλοι οι όψιμοι Μακεδονομάχοι,Μίκης-καλλιτέχνες-δημοσιογράφοι κλπ,είναι αναφανδόν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ξεχνώντας ότι με την δική τους συμβολή,αφού έχουν απήχηση στον κόσμο,ο αλητήριος Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, απο το 2012, επεσήμανε ότι Αλέξης Τσίπρας και ο Συριζα δεν παρουσιάζουν κανένα πολιτικό ενδιαφέρον, παρα μόνο ψυχιατρικό και ποινικό.
Τότε, οι σημερινοί κατήγοροί του, μας εγκαλούσαν.
Κανένας τους δεν έβλεπε το προφανές που είχε ως αποτέλεσμα ο Τσίπρας να μας μπλέξει σε μεγάλες εθνικές και οικονομικές περιπέτειες.
Μετά την ψήφιση της συμφωνίας από την Βουλή απομένει μία μόνον δυνατότητα. Αυτή του να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από τον ΠτΔ.
Υπάρχει κανένας που να έχει εμπιστοσύνη στο ανδρείκελο του Τσίπρα, το οποίο δεσμεύτηκε να προτείνει για ΠτΔ και το 2020;

Πηγή: vimapress.gr