Έλεγε παλιά ο φαυλΑνδρέας ότι εκπροσωπούσε τις προοδευτικές δυνάμεις και αναρωτιόμουν τι στο καλό προοδευτικές ήταν αυτές οι δυνάμεις όταν εκμαύλιζαν όλη την κοινωνία και την μάθαιναν στο δημοσιουπαλληλίκη,στους υψηλούς μισθούς και στις συντάξεις,στο να μην παράγει,να μην είναι ανταγωνιστική,να ζει με δανεικά μέσα σ´ένα κράτος διεφθαρμένο και με ένα επίπεδο ζωής που δεν προέκυπτε από πουθενά.

Αυτό συνεχίστηκε επί δεκαετίες μέχρι που χρεοκοπήσαμε αφού και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις εξουσίας αυτήν την πολιτική είχαν ενστερνιστεί γιατί αυτό απαιτούσε η εκλογική πελατεία.

Έτσι λόγω της φαύλης διάρθρωσης κράτους και οικονομίας ήταν νομοτελειακό να έρθει ο έχων το ‘’ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς’’ Τσίπρας,ως προστάτης των φτωχών και ευαγγελιζόμενος τον δικό του προοδευτισμό.

Όμως ο Τσίπρας διέλυσε τις τράπεζες,δηλαδή την οικονομία,και έτσι συνετέλεσε στην βίαια ανακατανομή του πλούτου,αφού οι εν Ελλάδι λίγες πολυεθνικές που έχουν πρόσβαση στις ξένες τράπεζες μπορούν να αντλούν φτηνό χρήμα για τις δουλειές τους και να εξάγουν τα κέρδη τους τα οποία φορολογούνται από ηπιότερα φορολογικά συστήματα,ενώ οι εντός της χώρας εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν έχουν την ευχέρεια του φθηνού δανεισμού και εκτός αυτού υφίστανται και τους φόρους τους οποίους αύξησε υπέρμετρα ο Τσίπρας.

Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή να καρκινοβατεί,οι επιχειρήσεις να κλείνουν ή να φεύγουν σε άλλες χώρες,οι νέοι να ξενιτεύονται,η ανεργία και η μαύρη εργασία να βασιλεύουν και έτσι η οικονομία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η υπέρμετρη φορολογία δημιούργησε πλεονάσματα που για λόγους ψηφοθηρικούς ο Τσίπρας μοιράζει στους ημετέρους και σε αυτούς που είναι οικονομικά αδύναμοι εξ αιτίας της κακής οικονομικής πολιτικής του,ενέργεια που απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική ανάπτυξης.

Αυτή η πολιτική είναι προοδευτική;

Η Ελλάδα είναι η καθαρή απόδειξη χώρας που χρεοκόπησε από την κρατικίστικη πολιτική των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών δυνάμεων,που στην ουσία είναι οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της διαφθοράς πολιτικών και πολιτών.

Πραγματικά προοδευτικές είναι μόνον οι φιλελεύθερες πολιτικές γιατί όπου εφαρμόστηκαν έφεραν πλούτο στους πολίτες και στο κράτος και αυτό οφείλεται στην ύπαρξη μικρού μηχανοργανωμένου και επανδρωμένου με ικανά στελέχη δημόσιου τομέα,στον πλήρη εξορθολογισμό των κρατικών εξόδων και στην πολύ μικρή φορολογία των πολιτών που μπορούν να παράγουν και να καινοτομούν ελεύθεροι από την μέγγενη της γραφειοκρατίας.

Όταν συνειδητοποιήσουν αυτήν την διαφορά οι πολίτες τότε θα ψηφίσουν τους καθαρά φιλελεύθερους και τότε η χώρα θα τρέχει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μία χώρα που παράγει πλούτο μπορεί να έχει και καλή άμυνα και ανεξάρτητη εθνική πολιτική, ενώ έχει αποδειχτεί ότι με τις ψευδεπίγραφες προοδευτικές δυνάμεις και τους ποικολόχρωμους κρατιστές η χώρα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης έχει πάντα την εξωτερική πολιτική του υποτελούς.

Μέχρι οι πολίτες να καταλάβουν το ποια πολιτική είναι η πραγματικά προοδευτική η χώρα θα συνεχίσει να διολισθαίνει προς τον δρόμο που χάραξε ο Μαδούρο για την Βενεζουέλα.

Πηγή: thessalonikipress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση