Πήγα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στην έναρξη του διήμερου, οργανωθέντος εκ μέρους της ένωσης Ελλήνων Σλαβολόγων, συμποσίου με θέμα ‘’Οι δρόμοι του Ελληνικού πνεύματος στον κόσμο των Σλάβων‘’ που έγινε προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντος ομότιμου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και αγαπητού μου θείου, του Αντωνίου-Αιμιλίου Ταχιάου αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, αλλοδαπού μέλους της Σερβικής Ακαδημίας επιστημών και τεχνών και της Βουλγαρικής Ακαδημίας επιστημών ο οποίος είχε τιμηθεί και με πολλά διεθνή βραβεία.

Το συμπόσιο ήταν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι ομιλητές που μίλησαν αναφέρθηκαν στην ιστορία των Σλάβων, που εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια τον 6ο αιώνα μχ, την μεγάλη επιρροή του ελληνικού πολιτισμού επ´ αυτών και τον εκχριστιανισμό τους από τους Θεσσαλονικείς ιεραπόστολους Κύριλλο και Μεθόδιο, έργο που ανέδειξε σε όλες του τις λεπτομέρειες ο καθηγητής Ταχιάος ο οποίος δούλεψε με μεράκι επάνω σε αυτό το θέμα ακόμα μέχρι και την τελευταία πνοή της ζωής του και το πρόβαλε στα πέρατα του κόσμου αφού ήταν επιστήμονας διεθνούς εμβέλειας.

Κατά την εξιστόρηση των γεγονότων από τους ειδικούς επιστήμονες του συμποσίου προέκυψε αβίαστα η Ελληνικότητα της Μακεδονίας και θυμήθηκα ότι σ´αυτό είχε αναφερθεί πέρυσι, κατά την εξόδιο ακολουθία του καθηγητού, στον λόγο του ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Μετά από 14 αιώνες από την άφιξή τους στα Βαλκάνια ο Τίτο έδωσε αυθαίρετα το όνομα Μακεδονία στην περιοχή των Σκοπίων εκεί όπου στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι ήταν Σλάβοι.

Αρκούσαν μερικά χρόνια ανιστόρητης και τελείως άστοχης πολιτικής διαχείρισης από πλευράς Ελλάδας που εγκλωβίστηκε στο erga omnes, αποτελεσματική προπαγάνδα από τους Σλάβους του κράτους των Σκοπίων και ένας Έλληνας νενέκος πρωθυπουργός, φερέφωνο των ξένων συμφερόντων στην περιοχή ο οποίος ενέταξε ένα Εθνικό θέμα στην φαρέτρα των φιλοδοξιών του , για να ανατρέψουν τα επιστημονικά τεκμηριωμένα ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία ανέκαθεν ήταν μία και είναι Ελληνική.

Οι πολίτες της Μακεδονίας λοιπόν έχουν ιστορικό χρέος να μην ψηφίσουν τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς του ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες τριπλές εκλογές, όποτε και να γίνουν, γιατί η εθνική συνείδηση πρέπει να είναι πάνω από την κομματική και με την υπογραφείσα από τον Τσίπρα συμφωνία των Πρεσπών συνετελέσθη μία βίαιη παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας και γιατί δεν επιτρέπεται στα οικονομικά συμφέροντα να εμπλέκεται η ιστορία.

Σε αυτήν την περίπτωση το μήνυμα θα είναι: ’’Κύριοι των Σκοπίων είστε ένα μείγμα Σλάβων και Αλβανών και η γλώσσα των Σλάβων είναι ένα βουλγαρικό ιδίωμα. Αποδεχόμενοι αυτά θα μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα της περιοχής, αλλά αφού κλέψατε την λέξη Μακεδονία δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση μαζί σας’’.

Αυτή είναι μία στάση τιμής προς τους προγόνους μας που την οφείλουμε στους απογόνους μας.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση