Η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών είναι γεγονός και δεν ανακαλείται γιατί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κάθε διμερής συμφωνία επικυρωμένη από τα κοινοβούλια υπερισχύει των Συνταγμάτων των συμβαλλόμενων χωρών. Για οποιαδήποτε αλλαγή στην συμφωνία πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο συμβαλλόμενοι. Άρα αποκλείονται μονομερείς ενέργειες και τυχόν προσφυγή του ενός σε διεθνή δικαστήρια θα έχει απειροελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να λειανθούν οι όροι της συμφωνίας που είναι κακά διατυπωμένοι και αφήνουν περιθώρια ερμηνείας.
Είμαι κατά των βίαιων αντιδράσεων που παρατηρούνται από αγανακτισμένους πολίτες εναντίον των συριζαίων, το κόμμα των οποίων είναι υπεύθυνο για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, γιατί η δημοκρατία δεν επιβάλλεται με την βία.

Είναι γνωστό ότι οι απάτριδες κομμουνιστές από το 1944 επιδιώκουν την ανεξαρτησία ενός κράτους που ονομάζουν Μακεδονία και το οποίο θ’ απαρτίζεται από την περιοχή των Σκοπίων, την περιοχή του Πιρίν που βρίσκεται στην Βουλγαρία, ως και την γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία αρχή για αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος της Μακεδονίας και αυτό είναι κάτι που ανοίγει την κερκόπορτα για την ευόδωση των κομμουνιστικών σχεδίων.
Η θεωρία του Τσίπρα ότι υπογράφοντας την συμφωνία ενήργησε εναντίον των δυνάμεων του εθνικισμού, είναι ένα ακόμα Τσίπρειο ψέμα γιατί μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν εφάρμοσε εθνικιστική πολιτική κατά των Σκοπίων παρά μόνον ενεργούσε σεβόμενη την ιστορία της Μακεδονίας. Άλλωστε οι διακρατικές συμφωνίες υπήρχαν και η ελληνική επιχειρηματικότητα μεγαλουργεί στα Σκόπια εδώ και 25 χρόνια.
Οι κομμουνιστές τύπου Τσίπρα τον σεβασμό στην ιστορία μας τον θεωρούν εθνικισμό.

Ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοιες κατάπτυστες συμφωνίες, που με τον ΣΥΡΙΖΑ ελλοχεύουν σε Θράκη και Αιγαίο, είναι ο Ελληνικός λαός να καταψηφίσει όλους όσους συνήργησαν στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ήτοι τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ που θα μπορούσαν εγκαίρως να την αποτρέψουν, το θολό ΠΟΤΑΜΙ, τους δεξιούς που τώρα κάνουν ξεχωριστό κόμμα, τους γεφυροποιούς της δήθεν κεντροαριστεράς σύγκλισης, τους γνωστούς φιλελέφτ που είναι οι κατ’ επίφαση φιλελεύθεροι και φυσικά το ΚΚΕ που είναι η μήτρα της κατάργησης της έννοιας της πατρίδας.
Μένει στον Ελληνικό λαό όλους αυτούς να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, διαφορετικά αυτοί φορώντας διάφορες λεοντές θα παρουσιάζονται και θα υποκλέπτουν την ψήφο του με το πρόσχημα ότι ανήκουν στις προοδευτικές δυνάμεις.
Εάν ψηφίζουμε με ιδιοτέλεια ή χωρίς να εξετάζουμε με την λογική μας τα προγράμματα των κομμάτων και την σοβαρότητα των πολιτικών, αλλά ενθουσιαζόμαστε από τα λόγια του κάθε λαϊκιστή τότε να μην διαμαρτυρόμαστε για τις πάσης φύσεως εθνικές ήττες, γιατί και η φτωχοποίηση που συντελείται κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ εθνική ήττα είναι, αφού η χώρα στερείται από τις αναγκαίες οικονομικές δυνάμεις που θα μπορούν να την αναδείξουν και έτσι γίνεται ευάλωτη στις πιέσεις των διεθνών παραγόντων.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση