Κάποιοι «αιτούντες άσυλο»… τί έκαναν πάλι ;

Κλοπές, λεηλασίες, μαχαιρώματα, βιασμούς, εμπρησμούς ; …
Τα διαβάζουμε σχεδόν κάθε μέρα. Και πώς αντιδρά το «κράτος δικαίου» που υποτίθεται ότι διαθέτουμε;
… … …
Πριν από αυτό όμως, καλύτερα να δούμε αν διαθέτουμε (ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα) κάποια λογική επεξεργασία του όλου προβλήματος:
Το λιμενικό, το πολεμικό ναυτικό, ο στρατός, η αστυνομία και γενικά όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί προστασίας των συνόρων και τήρησης της τάξης προσπαθούν (και τώρα τελευταία φαίνεται ότι τα καταφέρνουν) να εμποδίσουν τους «παράτυπους μετανάστες» να εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας. Δηλαδή τους θεωρούν «εισβολείς» και συμπεριφέρονται ανάλογα.
Από τη στιγμή όμως που οι θεωρούμενοι ως εισβολείς διαλανθάνουν της προσοχής και καταφέρνουν να πατήσουν στο ελληνικό έδαφος, αυτομάτως αλλάζουν status και θεωρούνται «πρόσφυγες» και υποψήφιοι για χορήγηση πολιτικού ασύλου, μολονότι δεν πληρούν (κατά τη γνώμη μου πάντα, βλ. και παλαιότερη δημοσίευση) τις προϋποθέσεις, καθόσον:
- Δεν προέρχονται (κατά κανόνα) από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων
- Έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από χώρα που δεν μπορεί να θεωρείται «μη ασφαλής» (Τουρκία)
- Δεν έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από νόμιμες πύλες εισόδου.
Έτσι, αφού τους «καταγράψουμε» με όσα στοιχεία έχουν μαζί τους που δεν ξέρω πόσοι τα έχουν και αν έχει ελεγχθεί η γνησιότητά τους, αποδεχόμαστε αίτηση για άσυλο και μετά τους οδηγούμε ως «αιτούντες άσυλο» σε «δομές φιλοξενίας» (κατά κανόνα “ανοιχτές” και συνήθως άθλιες) μέχρι να «εκδικασθεί» η αίτησή τους.

Πόσο λογικά σας φαίνονται όλα αυτά;
Δεν μπορώ φυσικά να γνωρίζω την απάντηση, αλλά η ψυχιατρική χρησιμοποιεί τους όρους «διχασμός προσωπικότητας» και «σχιζοφρένεια» για να περιγράφει ανάλογες καταστάσεις (σε ατομικό φυσικά επίπεδο), για λόγους που θα αναλύσω περαιτέρω στη συνέχεια:

Από τη στιγμή λοιπόν που δεχόμαστε την αίτηση κάποιων για πολιτικό άσυλο, αποδεχόμαστε προφανώς ότι υπάρχει η πιθανότητα να το δικαιούνται.
Και αφού υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι από τους θεωρουμένους ως εισβολείς να δικαιούνται άσυλο, γιατί δεν τους αφήνουμε όλους να έρθουν στη χώρα για να εξετάσουμε επί τόπου το (ενδεχομένως εύλογο) αίτημά τους;
Και αν τελικά αποφασίσουμε να εξετάσουμε το αίτημα όλων, γιατί δεν τους αφήνουμε να έρχονται στη χώρα με τα πλοία της γραμμής και να καταγράφονται στη νόμιμη είσοδο της χώρας; Ει μη τι άλλο, θα γλύτωναν από τους μισητούς «διακινητές» που τους εκμεταλλεύονται τόσο απάνθρωπα, πέραν του ότι δεν θα κινδύνευαν να πνιγούν στη θάλασσα.
Και αν υποθέσουμε ότι καταλήγουμε εκεί, γιατί δεν τους κρατάμε σε «κλειστές δομές», ώστε να μπορούμε εύκολα να «επαναπροωθήσουμε» (προς τα πού… άγνωστο!) όσους αποδειχθεί ότι τελικά δεν δικαιούνται άσυλο;
Ποια είναι η λογική του να τους συντηρούμε σε «ανοιχτές δομές» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους άτυχους κατοίκους των νησιών που το ζουν κάθε μέρα;
Και πόσο λογικό σας φαίνεται το να εξαρτάται η δυνατότητα κάποιου που εισέρχεται παράνομα στη χώρα να ζητάει άσυλο ανάλογα με το αν κατάφεραν να τον σταματήσουν στην είσοδο ή όχι;
Πράγμα που είναι εντελώς τυχαίο και ανεξάρτητο από το ποιόν των εισερχομένων;
… … …

Πόσο σοβαρή μπορεί να θεωρείται μια χώρα που έχει υιοθετήσει αυτές τις σχιζοφρενικές πρακτικές;
Μη ψάχνετε να βρείτε απάντηση γιατί αυτή ήδη υπάρχει, στο παράδειγμα της Αυστραλίας.
Η οποία ανέκαθεν δεχόταν και εξακολουθεί να δέχεται μετανάστες, αλλά μόνο μέσω της νόμιμης οδού.
Έτσι αποτελεί υπόδειγμα κράτους που σέβεται τους θεσμούς του, τις παραδόσεις του, τους πολίτες του ακόμη και τους ίδιους τους υποψήφιους μετανάστες ή πολιτικούς πρόσφυγες.
“No way!”
Αυτό είναι το σύνθημα που διακηρύσσουν προς κάθε κατεύθυνση και σε όλες τις γλώσσες για να αποθαρρύνουν όσους θέλουν να παραβιάσουν «με το έτσι θέλω» την εθνική τους κυριαρχία.
Και πράγματι τους αποθαρρύνουν. Τόσο αυτούς, όσο και τους πανταχού παρόντες απαίσιους διακινητές.
Μηδενικές «ροές» παράτυπων μεταναστών τα τελευταία χρόνια.
… … …
Αλλά τί ψάχνουμε να βρούμε και τί συγκρίσεις να κάνουμε;
Εδώ ακόμη και όταν συλλάβουμε κάποιους «παράτυπους» να έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα έως εγκλήματα, εξακολουθούμε να τους θεωρούμε «αιτούντες άσυλο» και συνεπώς υποψήφιους να τους το δώσουμε για να εγκατασταθούν εδώ επ’ αόριστον!

Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν "αριστερή" με τις γνωστές ιδεοληψίες, την επίσης γνωστή αδιαφορία για θέματα εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας και την γενικώς προβληματική (από λογικής απόψεως) θεώρηση των πραγμάτων.
Η παρούσα κυβέρνηση, ποιά ακριβώς λογική ακολουθεί έως τώρα και ποιά ακριβώς πολιτική εξυπηρετεί;

… … …

Υ.Γ. Όπως ίσως προσέξατε, απέφυγα να χρησιμοποιήσω τον όρο «λ@θρομετανάστης», γιατί μπορεί να θεωρηθεί "politically non correct"(!)
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «παραμετανάστες» με δεδομένο ότι συχνά χαρακτηρίζονται είτε "παράνομοι" είτε "παράτυποι";
Είναι άλλωστε γνωστή σε όλους η χρήση της προθέσεως «παρά» ως προθέματος που δίνει μια διαφορετική – υποτιμητική χροιά σε κάποιες λέξεις: Παραφιλολογία, παραεμπόριο, παραπαιδεία κλπ.
Πάντως το "παρά" ισχύει ούτως ή άλλως.
Άλλωστε, για να φθάσουν μέχρι τα νησιά μας έχουν σκάσει "παρά" σε (Τούρκους συνήθως) διακινητές... (!!)

Πηγή: marketnews.gr

Αρθρογράφος
Διονύσιος Βενιεράτος
Author: Διονύσιος Βενιεράτος
Ομότιμος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Διαβάστε επίσης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση