Στη χώρα όπου οι βουλευτές εκπροσωπούν πάνω από όλα τη συνείδησή τους, χωρίς να ελέγχονται από κόμματα ή ιδιωτικά συμφέροντα, επειδή μπορούν επάξια να διεκδικήσουν την αυτόνομη εκλογή τους στην τοπική ολιγοεδρική περιφέρεια, με ελάχιστο κόστος και «προίκα» μόνο την απήχησή τους στον κόσμο.

Στη χώρα όπου υπάρχει απόλυτη διάκριση των εξουσιών, ανεξαρτησία νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας και δημοκρατικά αντίβαρα (Πρόεδρος ή Γερουσία και δημοψηφίσματα) που μπορούν ελέγχουν κι ενίοτε ανατρέπουν κρίσιμες αποφάσεις των αξιωματούχων.

Στη χώρα όπου η αδειοδότηση των επιχειρήσεων γίνεται την ίδια στιγμή που υποβάλλεται ο φάκελος με τα σχετικά νόμιμα δικαιολογητικά και λαμβάνεται αριθμός πρωτοκόλλου, ενώ ο έλεγχος από το κράτος γίνεται σε δεύτερο χρόνο με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες.

... Όπου οι νόμοι είναι απλοί και κατανοητοί σε όλους τους πολίτες, χωρίς παραθυράκια, επικαλύψεις και φωτογραφικές διατάξεις.

... Όπου οι βουλευτές και οι λοιποί εκλεγόμενοι σε αιρετά αξιώματα δεν παίρνουν ειδική σύνταξη για αυτά αλλά συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που επαγγελματικά υπάγονται όπως όλοι οι πολίτες.

... Όπου οι άριστοι του κάθε τομέα ενισχύονται και επιβραβεύονται ενώ όσοι είναι ανεπαρκείς σε κάποιες θέσεις βοηθούνται να αναζητήσουν γρήγορα εργασία σε τομέα που ίσως τους ταιριάζει περισσότερο.

... Όπου πρώτα κάποιος πρέπει να έχει γράψει επαγγελματικά ένσημα πριν σκεφτεί να εκπροσωπήσει τους πολίτες σε αιρετά αξιώματα.

... Όπου οι διαδηλωτές δεν εμποδίζουν τους υπόλοιπους πολίτες να κινηθούν ελεύθερα, οι απεργοί δεν εμποδίζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν, αλλά συνυπάρχουν αρμονικά με την υπόλοιπη δραστηριότητα της πόλης και λαμβάνουν δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο στην κρατική τηλεόραση για να παρουσιάζουν τα αιτήματά τους.

... Όπου ο ασφαλισμένος διαλέγει αν θα ακολουθήσει συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία για την ασθένειά του από πιστοποιημένο ιατρό της επιλογής του και το ασφαλιστικό ταμείο καλύπτει τη δαπάνη στο πλαίσιο κωδικοποιημένων τιμοκαταλόγων.

... Όπου το περιβάλλον προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού αλλά ταυτόχρονα γίνεται μοχλός ανάπτυξης και καινοτομίας, με αξιοποίηση του θαλασσίου και δασικού πλούτου.

... Όπου ο ανταγωνιστικός φορολογικός συντελεστής 15% για ιδιώτες και επιχειρήσεις μαζί με ένα απλό και σταθερό για πάνω από 10 χρόνια φορολογικό νόμο, δημιουργεί κάθε μέρα νέες θέσεις εργασίας.

... Όπου οι πολιτικοί και τα κόμματα χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα με ιδιαίτερη προσοχή και απόλυτη διαφάνεια, χωρίς κάλυψη από ασυλίες και άλλους περιορισμούς και όσοι προκάτοχοί τους δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στον ιδρώτα των πολιτών βρίσκονται στη φυλακή με κατασχεμένες καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία.

... Όπου η εκάστοτε κυβέρνηση δεσμεύεται με ρήτρες επί των προγραμματικών της δηλώσεων και η μη τήρησής τους στοιχίζει στο κόμμα και στους αξιωματούχους της πολλά χρήματα.

... Όπου η άμυνα από αιμορραγία εθνικού πλούτου γίνεται ατμομηχανή της τεχνολογικής και επιστημονικής έρευνας και βιομηχανίας και εξελίσσεται σε εξαγωγικό τομέα.

... Που συνδυάζει το αναδιανεμητικό και το κεφαλαιοποιητικό συνταξιοδοτικό σύστημα ώστε η μετάβαση από την παλαιά αδιέξοδη δομή στη σύγχρονη βιώσιμη να γίνεται όσο πιο ομαλά.

... Όπου τα σύνορα επιτηρούνται αποτελεσματικά με σύγχρονα τεχνικά και ανθρώπινα μέσα, ώστε όποιος παράνομος πλησιάζει να αποτρέπεται ή να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται / επαναπροωθείται ή να υποχρεώνεται για όσο παραμένει να προσφέρει κοινωνικό έργο με περιορισμούς κίνησης, αμοιβής και δικαιωμάτων. Οι δε «δουλέμποροι» τιμωρούνται παραδειγματικά.

... Όπου οι λαμβάνοντες πολιτικό άσυλο διανέμονται αναλογικά σε γειτονικές συνεργαζόμενες χώρες αυτής και μόνο ένα τμήμα τους παραμένει στη χώρα χωρίς άλλους περιορισμούς.

... Που πρωτοστατεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση προς όφελος των λαών, της υγιούς ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

... Όπου τα κόμματα δεν έχουν καμία θέση στους ακαδημαϊκούς χώρους.

... Που γίνεται παγκόσμιο κέντρο ανθρωποκεντρικών σπουδών με χιλιάδες φοιτητές από τρίτες χώρες.

... Όπου η αγροτική παραγωγή είναι συνυφασμένη με τη γνώση, την προστασία του περιβάλλοντος και τα υψηλής ποιότητας και σπανιότητας προϊόντα της τυποποιούνται και διανέμονται στα πέρατα του κόσμου.

Στη χώρα που προσελκύει την ντόπιας και μη ιδιοκτησίας ναυτιλία αξιοποιώντας τα γεωστρατηγικά  της πλεονεκτήματα με το εξειδικευμένο προσωπικό της, τις ποιοτικές υπηρεσίες της και τις απλές και ταχύτατες διαδικασίες της.

Στη χώρα όπου η νομοθεσία εφαρμόζεται αυστηρά, με ισονομία, αποδίδεται δίκαιο γρήγορα και αποτρέπεται κάθε παρανομία.

Στη χώρα όπου η παιδεία χαράσσεται και διοικείται από επιτροπή διαπρεπών καθηγητών ανεξάρτητη της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, με ορίζοντα δεκαετιών, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα.

Στη χώρα όπου οι λέξεις κρατική διαφθορά και γραφειοκρατία είναι παλιές αναμνήσεις, καθώς το πλήρως μηχανογραφημένο και διασυνδεδεμένο δημόσιο μπορεί να παράσχει όλες τις υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις χωρίς καμία προσωπική επαφή.

Στην δική μας χώρα θέλω να ζήσω, την Ελλάδα! Αυτή είναι η χώρα που περιγράφω γιατί από τις 18 Ιουνίου διαμορφώνεται νέος πολιτικός χάρτης, με τη «δημιουργία, ξανά!» στη βουλή να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε ευρωπαϊκού προσανατολισμού κυβέρνηση συνεργασίας που θα εγγυάται την λήψη όλων των απαραίτητων για τα παραπάνω μέτρων, υπό ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, την πρόοδο του οποίου θα παρακολουθούμε μέρα την ημέρα, ώστε να βγούμε γρήγορα από το τέλμα και την ξένη κηδεμονία.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Απαιτούμε αυτή την Ελλάδα, εδώ και τώρα!

Οι προτάσεις μας αναλυτικά

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος
Δρ. ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ,
Σύμβουλος επιχειρήσεων  / επιχειρηματίας
υποψήφιος περιφέρειας Αττικής με τη “δημιουργία, ξανά!”
[email protected]


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση