×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 703

Εάν αναρωτηθεί κανείς γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν αριστερή ιδεολογία, εάν καθίσει και το ψάξει λίγο, μπορεί να καταλήξει άνετα στα εξής συμπεράσματα: Ότι δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους ρομαντικούς, αλτρουιστές, που πιστεύουν στην ισότητα και την δίκαιη κατανομή των παραγόμενων αγαθών μιας οικονομίας ώστε να μην στερείται κανείς από βασικά αγαθά και να υπάρχει μία γενικευμένη ευτυχία και αρμονία στο κοινωνικό σύνολο και στις καρδιές των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Ένας βασικός λόγος για τον οποίον το Σοβιετικό πείραμα απέτυχε είναι το ότι δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση στην διανομή της πίτας παρά στο μεγάλωμα της. Τι να την κάνει την ισότητα κανείς όταν η φτώχια μοιράζεται ίσα σε όλους; Τουλάχιστον ο καπιταλισμός εάν μοίρασε κάτι άνισα, αυτό ήταν ο πλούτος!

Πόσο κοντά όμως είναι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ στο σοβιετικό πείραμα; Οραματίζονται μια κοινωνία όπου οι ψηφοφόροι τους θα καλοπερνούν εισπράττοντας παχυλούς μισθούς χωρίς να κουράζονται τα παιδιά για να μην τυχόν και μας πάθουν και τίποτα! Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας που θα συνεχίσει να στηρίζει και να τρέφει το αδηφάγο και σπάταλο κράτος θα υπερφορολογείται «για να πληρώσει κάποτε και η πλουτοκρατία» και για να «σταματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος της φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών!». Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μοιράζει άνισα μόνο τα αγαθά μιας οικονομίας αλλά και την εργασία αφού οι μισοί Έλληνες θα δουλεύουν για τους άλλους μισούς! Αυτό πόσο κοντά είναι στην αριστερή ιδεολογία όταν δεν ενέχει το στοιχείο της ίσης κατανομής; Και εάν όσες λιγοστές επιχειρήσεις έχουν απομείνει κλείσουν ή μεταναστεύσουν στο Μπλακοεβγκραντ με ταυτόχρονος απολύσεις Ελλήνων και προσλήψεις Βουλγάρων ποιος θα παράγει την πίτα που θα την κλέβουν μέσω φόρων οι κρατιστές για να την φάνε; Δεν θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η φτώχεια που θα έχουν για να μοιράζουν μεταξύ τους;

Επίσης εάν πάρουμε στα σοβαρά τις δηλώσεις το Αλαβάνου για επιστροφή στη Δραχμή, για να δούμε τι θα συμβεί τότε. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πληρώνονται σε δραχμές ενώ η οικονομία θα συνεχίσει να κινείται σε Ευρώ (Οι εισαγωγές / εξαγωγές και οι σοβαρές αγοροπωλησίες θα εξακολουθήσουν να γίνονται σε Ευρώ καθώς τα Ευρώ υπάρχουν σε σεντούκια, κάτω από στρώματα, σε τραπεζικές θυρίδες κοκ.). Όσοι πόνταραν στην καταστροφή της Ελλάδας θα ξαναφέρουν τα λεφτά τους πίσω και θα αγοράσουν ότι θέλουν πολύ φθηνά πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο. Πόσο δίκαιη θα είναι η αναδιανομή αυτή του πλούτου που θα προκύψει και ποιοι θα βγουν περισσότερο ζημιωμένοι; Νομίζω πως ακόμα και στους Δημοσίους Υπάλληλους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ – τους εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενους – είναι πλέον πασιφανές. Υπό αυτό το πρίσμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των πλουσίων περισσότερο παρά των γνήσιων απλών αριστερών … Οι απλοί και γνήσιοι αριστεροί άλλωστε βλέπεις δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουν ΚΚΕ…

Εμείς εδώ στην ΔΗΞΑ θέλουμε τουλάχιστον κατανομή των πόρων ανάλογα με την εργασία. Θέλουμε Δημοσίους Υπάλληλους που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και πληρώνονται ανάλογα με την προσφορά τους! Δεν θέλουμε οι σωστοί και τίμιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι να ρημάζονται από τις οριζόντιες περικοπές προκειμένου να μην απολυθούν οι επίορκοι συνάδελφοί τους! Δεν θέλουμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι ευκαιρίες στο κράτος και μόνο για όσους έχουν τις ανάλογες γνωριμίες. Δεν είμαστε κόμμα των πλουσίων επιχειρηματιών που περιμένουν πώς και πώς να πεθάνει η Ελλάδα για να ασελγήσουν στο πτώμα της. Είμαστε κόμμα των Μικρομεσαίων επιχειρηματιών που στην ουσία εργάτες είναι και αυτοί, όπως εργάτες είμαστε όλοι μας! Εάν ο «νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη» τότε οι διακηρύξεις της Δημιουργίας είναι πολύ πιο κοντά στο «νόμο» από οποιοδήποτε άλλο κόμμα! Γιατί τουλάχιστον εμείς υποστηρίζουμε ότι όλοι οι Εργάτες πρέπει να ζουν καλά και αυτοί που εργάζονται περισσότερο και πιο αποτελεσματικά ας ζήσουν ίσως και λίγο καλλίτερα - δεν χάθηκε ο κόσμος βρε αδερφέ! Σε κάθε περίπτωση όμως όχι να ζουν καλά μόνο ορισμένοι Εργάτες σε βάρος των υπολοίπων εργατών όπως συμβαίνει στο οικονομικό μοντέλο που ισχύει ως τώρα.

Και όμως! Η Δημιουργία Ξανά είναι πιο αριστερό κόμμα από το ΣΥΡΙΖΑ


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση