imagecorrect

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.... Προχωράμε όπως είχαμε σχεδιάσει για να ανθίσει η διοικητική μεταρρύμθιση στον τόπο μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μανιτάκης.... «Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στις απολύσεις αυτές με την τρόικα και σχεδίαζε τον ακρωτηριασμό του κράτους με τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση, την ίδια στιγμή που υποκριτικά μιλούσε για 'κόκκινες γραμμές'», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου...

Το ενοχλητικό δεν είναι η ίδια η απόφαση. Είναι η περηφάνεια με την οποία ανακοινώνεται η πρόκληση

 

 

-           Πρόκληση προς όσους (παρα πολλούς) δημόσιους υπαλλήλους εργάζονται σκληρά, με σύστημα κι είναι απαραίτητοι στο κράτος οι οποίοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται κι άλλο προκειμένου να μην απολυθούν οι πλεονάζοντες. 

-           Πρόκληση προς όσους διορίστηκαν με την αξία τους κατόπιν εξετάσεων και επιλογής . 

-           Πρόκληση προς όσους πληρώνουν τους περιττούς. Για να πληρωθεί κάθε περιττός απαιτούνται φόροι που προέρχονται από τους παραγωγικούς εργαζόμενους και τους ανέργους: κάθε άνεργος από την πενιχρή του κατανάλωση πληρώνει περίπου το 30% στο κράτος μέσω ΦΠΑ και φόρων στο αλκόλ, στα τσιγάρα στα καύσιμα στις κατοικίες. Οταν δεν αναγκάζεται να φορολογηθεί και με τεκμήρια για εισόδημα που δεν έχει. Κάθε πλεονάζων χωρίς παραγωγή καταναλώνει πλούτο ίσο με αυτόν που θα παρήγαγε ή θα διατηρούσε 4 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. 

-           Πρόκληση προς τους νέους, καθώς καταδικάζεται μια γεννιά να μην έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση στο δημόσιο, στο πλαίσιο της φυσιολογικής ανανέωσης των στελεχών της διοίκησης. Οι προσλήψεις παγώνουν για πολλά χρόνια.

-           Πρόκληση προς τους πολίτες,  χρήστες των υπηρεσιών της διοίκησης. Η έξωση των νέων από το δημόσιο που συνεπάγεται η διαφύλαξη των υπερράριθμων σημαίνει μια γερασμένη διοίκηση, ανίκανη για προσαρμογή και ανανέωση.  Η συνύπαρξη αναγκαίων και μη οδηγεί σε κακή ποιότητα υπηρεσιών από όλους.

-           Πρόκληση προς την λογική. Ολοι αυτοί που προκαλούνται και θίγονται από την απόφαση της πολιτικής μας τάξης είναι πολύ περισσότεροι από όσους πελάτες τους προσπαθούν να γλυτώσουν. Και προσπαθούν επιπλέον να τους πείσουν ξεδιάντροπα πως είναι προς το συμφέρον τους.

Το βαθειά  ενοχλητικό εν τέλλει είναι ότι ανακοινώνεται σα νάναι επίτευγμα το γεγονός πως θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αργόμισθους. Κανένα επιχείρημα αν όντως χρειάζονται ή όχι τόσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Κανένας αριθμός, κανένα στοιχείο για το κόστος ή το όφελος για τις κοινωνικές επιτπώσεις, για την περίφημη ανάπτυξη από την εναλλακτική χρήση των πόρων αυτών. Καμμιά λογική συζήτηση. 

Σαν νάναι υπέρ της κοινωνίας ότι καταφέρνουμε να κάνουμε κάτι λιγότερο με μεγαλύτερη δαπάνη από όση πράγματι χρειάζεται που την πληρώνουν οι πολίτες. Οτι χρεώνουμε όλους υπέρ λίγων. Πως σπαταλάμε χρήματα των φορολογουμένων.

Ο θρίαμβος του κρατισμού που εκπροσωπεί η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διαχειριστικός, γι'αυτό είναι προκλητικός. Δεν είναι  καν μικροκομματικός. 

Είναι συμβολικός, ιδεολογικός. Είναι στρατηγική επιλογή. Η πολιτική μας τάξη επιλέγει συνειδητά την μικρή και φτωχή Ελλάδα που μπορεί να κουμαντάρει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να τους περιέχει. 

Θυμάστε εκείνον τον δειλό καπετάνιο του Consta Concordia; Που περηφανεύονταν ότι έριξε στα βράχια το γιγάντιο σκάφος για να μην πνιγεί κανείς; Και τέλος έφυγε τρέχοντας όταν είδε την ζημιά εγκαταλείποντας το πόστο του;

Αρκεί μια ομπρέλα και μια προσευχή απέναντι στο τσουνάμι της ξεδιαντροπιάς;

 

Ο Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος είναι ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα ανάπτυξης, δημοσίων επενδύσεων, παιδείας, πολιτισμού, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Image CC, pray for japan, 2013 Quinn Michaels


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση