Όλα τα κράτη της Ε.Ε συμβάλλουν στον προϋπολογισμό της πληρώνοντας το ποσό που τους αντιστοιχεί. Και όλα λαμβάνουν χρήματα από αυτή, μέσω των δράσεων που χρηματοδοτεί η Ε.Ε.

Αν αυτά που παίρνει ένα κράτος είναι περισσότερα από αυτά που δίνει, μιλάμε για καθαρές εισροές. Προσοχή: δεν πρόκειται για δάνεια. Οι καθαρές εισροές είναι «δώρο» των φορολογούμενων της Ε.Ε. Φυσικά δεν σου το κάνουν επειδή γιορτάζεις. Σου το κάνουν με στόχο τη σύγκλιση: να δημιουργήσεις υποδομές και να εκσυγχρονιστείς ώστε να καλύψεις την απόσταση από τα ανεπτυγμένα κράτη της Ε.Ε. Να φτιάξεις δρόμους, λιμάνια, δίκτυα, κτηματολόγιο, σύγχρονη γεωργία.

Ποια χώρα είναι η πρωταθλήτρια στις καθαρές εισροές; Καλά το φανταστήκατε: η Ελλάδα.

Κι όχι μόνο τώρα. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ. Οι επιδοτήσεις προς την Ελλάδα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980 με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, συνεχίστηκαν με τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και συνεχίζονται με το ΕΣΠΑ. Ακόμα και στα χρόνια προ κρίσης, οι «βρύσες» της Ε.Ε. ήταν τέρμα ανοιχτές. Ας πάρουμε παράδειγμα το 2006, μια σχετικά ήρεμη και «αδιάφορη» δημοσιονομικά χρονιά. Το 2006, λοιπόν, οι καθαρές εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα ήταν σχεδόν 5 δισ. ευρώ (4,999). Ακολουθεί η Ισπανία με 3,084 δισ. ευρώ. Τρίτη η Πολωνία με 2,859, τέταρτη η Πορτογαλία με 2,256, και πέμπτη η Ουγγαρία με 1,060 δισ. ευρώ. Από κει και ύστερα οι ωφελημένες χώρες παίρνουν κάτω από ένα δισ. ευρώ. Λιθουανία: 566 εκ., Σλοβακία: 295 εκ.Τσεχία: 295 εκ., Λετονία: 247 εκ., Εσθονία: 170 εκ., Σλοβενία: 127 εκ. Κατά την περίοδο 1997-2006, οι καθαρές κοινοτικές εισροές προς τη χώρα ήταν 41,6 δισ. ευρώ, ποσό που επίσης ήταν αναλογικά το υψηλότερο μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να εισπράξουμε κι άλλα, αλλά δεν το κάναμε: την ίδια περίοδο, η απορροφητικότητα των κονδυλίων του διαρθρωτικού ταμείου στην Ελλάδα μεταξύ του 2000 και του Σεπτεμβρίου 2007 ήταν μόλις 58%. Στον αντίποδα η Ιρλανδία απορρόφησε το 90%.

Σε απλά Ελληνικά: και πριν την κρίση οι φορολογούμενοι της Ε.Ε. μας έδιναν έναν σκασμό λεφτά και είχαν να διαθέσουν κι άλλα, αλλά εμείς ούτε να τα απορροφήσουμε ήμασταν ικανοί, ενώ κι εκείνα που απορροφούσαμε πήγαιναν στις τσέπες των κουμπάρων και των πελατών.

Η ίδια ροή χρημάτων από την Ε.Ε συνεχίστηκε και την περίοδο 2007 – 2013. Οι καθαρές εισροές προς τη χώρα μας ήταν 48,23 δισ. ευρώ. Μόνο για το 2013 ήταν 5,42 δισ. ευρώ! Δηλαδή από το 1997 μέχρι το 2013 η χώρα μας πήρε ΔΩΡΟ από την Ε.Ε. περίπου 90 δισ. ευρώ! 9.000 ευρώ για κάθε Έλληνα! Από το 1980 μέχρι σήμερα περισσότερα από 120 δισ. ευρώ βγήκαν από την τσέπη του ευρωπαίου φορολογούμενου και ήρθαν ως ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ στη χώρα μας. Ποιος είναι ο χαμένος αυτής της ιστορίας; Η Γερμανία η οποία πλήρωσε, μόνο για το 2013, 13,07 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα πήρε. «Μας τα δίνουν για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους» τσιρίζουν οι λαϊκιστές. Λάθος και ως σκέψη και ως αριθμοί! Δεν κερδίζεις όταν δωρίζεις 100 ευρώ σε κάποιον για να ψωνίσει από το μαγαζί σου, έτσι δεν είναι; Δεν κερδίζει χρήματα η Γερμανία όταν δίνει από την τσέπη των Γερμανών φορολογούμενων 13 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θα μπορούσε να τα κρατήσει και να τα μοιράσει στους Γερμανούς συνταξιούχους που παίρνουν μέση σύνταξη 760 ευρώ όταν οι Έλληνες της κρίσης παίρνουν 882 ευρώ. Τι κερδίζει λοιπόν; Γιατί μοιράζει λεφτά; Κερδίζει διότι επενδύει στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Το να μεταμορφωθεί μια ήπειρος, που επί χιλιάδες χρόνια ήταν το κύριο θέρετρο των πιο αιματηρών συγκρούσεων του κόσμου, σε χώρο ειρήνης είναι κέρδος για όλους τους λαούς της, και για τους Γερμανούς φυσικά. Κερδίζει διότι η ενιαία Ευρώπη μετράει περισσότερο στον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων, απ’ ότι το κάθε κράτος της ξεχωριστά. Κερδίζει διότι η ελευθερία στην παραγωγή και την εμπορία αγαθών και υπηρεσιών και η ελευθερία στη διακίνηση ανθρώπων καθιστά όλα τα κράτη της περισσότερο ανταγωνιστικά και τους πολίτες της περισσότερο ευτυχισμένους.

Αλλά εμείς όντως αυτά τα χρήματα τα στέλνουμε πίσω για να αγοράσουμε προϊόντα; Πρόκειται για τερατώδες ψέμα. Διότι όλα τα «πακέτα» των ευρωπαϊκών εισροών είναι για στοχευμένες δράσεις. Δεν ανοίγουν το πορτοφόλι και λένε «πάρε κόσμε» και κάν’ τα ό,τι θες. Αλλά σου λένε: «Θέλω να στηρίξω τη γεωργία σου. Έχεις συγκεκριμένο σχέδιο να μου υποβάλλεις για να πάρεις τα λεφτά;» Γι΄αυτό παρ’ ό,τι πήραμε την μερίδα του λέοντος, τελικά πήραμε λίγα σε σχέση με αυτά που ήταν διατεθειμένοι να μας δώσουν. Διότι, ως γνωστόν, με τα συγκεκριμένα σχέδια δεν τα πάμε καλά. Προτιμούμε τις ευχές και τις κατάρες.

Ας δούμε όμως πού πήγαν (θεωρητικά τουλάχιστον) τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων που μπήκαν στη χώρα μας, μια συγκεκριμένη χρονιά, το 2013. Το 58,66% πήγε στις Περιφέρειες. Το 36,75% διατέθηκε για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη. Στους τομείς της ανάπτυξης και απασχόλησης πήγε το 3,39%, για θέματα ιθαγένειας, ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης δώσαμε το 0,63% και για τη Δημόσια Διοίκηση το 0,57%. Θεωρητικά, πάντα, διότι όπως ξέρουμε μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στις γνωστές τσέπες ημετέρων μέσω όλων των κόλπων που έχει επινοήσει ο «ευφυής» Νεοέλληνας για να κλέβει τους «κουτόφραγκους»: να καταβρέχει το βαμβάκι για να ζυγίζει περισσότερο, να «πολλαπλασιάζει» ζώα και δέντρα, να υπερτιμολογεί έργα και να οργανώνει «εκπαιδευτικά σεμινάρια» στα οποία δεν πατάει κανένας, αλλά όλοι, εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και μεσάζοντες είναι ευτυχείς.

Γιατί λοιπόν η προπαγάνδα των λαϊκιστών όλα αυτά τα χρόνια έχει δαιμονοποιήσει τους ξένους που θέλουν δήθεν να μας φτωχοποιήσουν; Πρώτον γιατί είναι οι ίδιοι οι διακομματικοί λαϊκιστές που κλέβουν τα χρήματα της Ε.Ε. και θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή σου από τη ρεμούλα. Δεύτερον γιατί ο λαϊκισμός χρειάζεται πάντα έναν εχθρό. Μπορεί να είναι οι «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», μπορεί να είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, μπορεί να είναι η «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ, οι Ελ, οι Νεφελίμ. Αρκεί να μην καθήσεις να σκεφτείς:

Τι έφταιξε και τα 120 δισ. καθαρών εισροών της Ε.Ε. που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν αυτή τη χώρα σε Ελβετία εξανεμίστηκαν χωρίς να καταφέρουμε να φτιάξουμε ούτε έναν δρόμο της προκοπής και να πρέπει να πληρώνουμε διόδια κάθε δέκα μέτρα;

Διότι αν το σκεφτείς, κάπου στο κάδρο της αποτυχίας θα δεις και τον εαυτό σου. Γιατί τόσα χρόνια ψήφιζες δαγκωτό όσους σου έταζαν τα πάντα με έναν νόμο κι ένα άρθρο, όσους διέταζαν τον Τσοβόλα να τα δώσει όλα, και μαύριζες όσους σου έδειχναν τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη: αυτόν της συνεπούς, στοχευμένης προσπάθειας και της παραγωγικής δουλειάς. Γιατί η βρώμικη προπαγάνδα βρώμισε και τα δικά σου σχέδια, ψηφοφόρε. Δεν ζητούσες λιγότερη διαφθορά αλλά περισσότερες ευκαιρίες να μπεις στο κόλπο.

Ακόμα όμως υπάρχει ευκαιρία. Στη Ρώμη η Ε.Ε. κάνει μια νέα αρχή. Καιρός να κάνεις κι εσύ, στα κριτήρια και τις επιλογές σου.

Πηγή: square.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση