Την ξέρετε την ιστορία με τον Χότζα και το σπίτι ενός ανθρώπου που ήταν μικρό και δεν τον χώραγε. Ο Χότζας τον συμβούλεψε να βάλει μέσα προοδευτικά και τα ζωντανά του: κατσίκες, κότες, σκυλιά, γάτες, γάιδαρο κ.λπ. Πηγαίνει μετά από μερικές μέρες ο άνθρωπος και του λέει ότι η ζωή είναι ανυπόφορη. Ε, τώρα βγάλτα του λέει ο Χότζας και πες μου πώς είναι. “Άπλες!” απάντησε ο άλλος αφού ήρθε στα παλιά του γράδα.

Έτσι και η πολιτική μας ζωή. Ήταν πολιτικό πρόβλημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Όχι! Όποιος και να είναι τον ίδιο διακοσμητικό ρόλο θα έχει. Μπορεί ανοίγοντας το στόμα του να λέει σοφά πράγματα όπως ο Στεφανόπουλος ή ανοησίες όπως ο Παπούλιας. Αλλά και τα μεν και τα δε δεν πρόκειται να έχουν ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.

Κάναμε τυφώνα, που κοντεύει να μας ισοπεδώσει, μια τυπική διαδικασία που σε ένα σοβαρό κράτος θα διεξαγόταν με πλήρη άπνοια, μη σου πω με βαρεμάρα. Χάνουμε άπειρες ώρες συζητήσεων, αντεγκλήσεων, διαξιφισμών, αναλύσεων, δημοσκοπήσεων, εκεί που θα έπρεπε όλη η ενέργειά μας, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να διοχετεύεται στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και της δομής του μεγάλου ασθενή: του κράτους.

Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι, με σαξές στόρι από τη μια, και νταούλια και πεντοζάληδες από την άλλη, εκεί που θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και των κυβερνήσεων και των αγορών. Και έχουν επιστρατευθεί όλοι οι μηχανισμοί του προσκηνίου και του παρασκηνίου για να ψηφιστεί ο ΠτΔ. Ας πούμε λοιπόν ότι γλυτώνουμε τα νέα κοινοβουλευτικά... Δεκεμβριανά και τον εκλέγουμε.

Τι θα έχει αλλάξει στη χώρα; Θα έχει εκσυγχρονισθεί η Δημόσια Διοίκηση; Θα έχει απελευθερωθεί η επιχειρηματική πρωτοβουλία; Θα έχουν ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα; Θα έχουν καταργηθεί οι προσοδοθηρικοί φόροι; Ο ΕΝΦΙΑ; Το τέλος επιτηδεύματος; Θα έχει μεταρρυθμιστεί το ασφαλιστικό; Θα έχει επιταχυνθεί η Δικαιοσύνη; Θα έχουν προχωρήσει οι δικαστικές έρευνες για Siemens, λίστα Λαγκάρντ, κ.λπ. που λιμνάζουν; Θα έχει αλλάξει το πλαίσιο του κρατικού συνδικαλισμού; Θα έχουν κλείσει οι ζημιογόνες κρατικές "επιχειρήσεις"; Θα έχουν απολυθεί τουλάχιστον οι κοπανατζήδες του Δημοσίου;

Τίποτε από αυτά δεν θα έχει γίνει. Αλλά θα αισθανθούμε την ανακούφιση της ιστορίας του Χότζα. Της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που οι ίδιοι βάλαμε άνευ λόγου και αιτίας. Και το πολιτικό προσωπικό θα επιχαίρει διότι επέδειξε σύνεση και υπευθυνότητα αφού προηγουμένως έδωσε ρεσιτάλ ανευθυνότητας και βλακείας. Κι ύστερα αναρωτιέμαστε γιατί η Ελλάδα είναι αντιπαραγωγική!

Σημειώστε δε, ότι αυτό είναι το "καλό" σενάριο!!!

Πηγή: marketnews.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση