Φαίνεται ότι η είδηση για τον θάνατο του αστυνομικού, που ξυλοκοπήθηκε στη συναυλία του 2007, δεν αληθεύει, μολονότι δύο μέρες τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και υπήρχε μέχρι και σε blogs αστυνομικών. Μακάρι το παιδί να είναι καλά. Ας βγει μια επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία ή από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε. Δεν μπορεί ο καθένας μας να έχει ρεπόρτερ παντού.

Ωστόσο το άρθρο μου στην Athens Voice δεν έχει ειδησεογραφικό χαρακτήρα. Είναι ένα σχόλιο, μια άποψη. Η είδηση είναι μόνο η ΑΦΟΡΜΗ, και είδηση δεν είναι μόνο ο θάνατος ενός ανθρώπου! Το ότι ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα, χωρίς αιτία, και κατέληξε στην εντατική σε κώμα με βαρύτατες κακώσεις, είναι αλήθεια. Το ότι ο αστυνομικός που έμεινε “φυτό” μετά την επίθεση από τους πιστολέρο των Ζωνιανών είναι ακόμα σε κώμα, είναι αλήθεια. Οι 123 νεκροί αστυνομικοί, από το 1984, την ώρα του καθήκοντος είναι, δυστυχώς, αλήθεια πέρα για πέρα. (http://www.astynomia.gr/index.php…) Θα μπορούσα να γράψω το ίδιο σχόλιο οποιαδήποτε στιγμή εμμένοντας στα ουσιαστικά του σημεία: α) η διεφθαρμένη εξουσία βάζει την μια ομάδα να χτυπιέται με την άλλη για να μπορεί αυτή ανενόχλητη να εξαπατά και να κλέβει και τις δύο β) δεν έχουμε τίποτε (κυριολεκτικά πλέον) να χωρίσουμε, οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι νέοι. Αν επιβιώσουμε, θα το κάνουμε με συνεργασία και συνεννόηση, όχι με λοστούς.

Η διαφαινόμενη, πάντως, ανακρίβεια της είδησης, βάζει επί τάπητος ένα μείζον θέμα του διαδικτύου: την ευθύνη αυτού που πρώτος κυκλοφορεί ένα ψέμα. Επίσης, την ευθύνη όσων δημιουργούν ή αναμεταδίδουν συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Το διαδίκτυο θυμίζει Φαρ Ουέστ. Ένας και μόνο επαγγελματίας συκοφάντης αρκεί για να σου κάνει τεράστια ζημιά. Εγώ προσωπικά, και η "Δημιουργία, ξανα!", πέσαμε κατά συρροήν θύματα αυτής της δυσφημιστικής τακτικής.

Ήδη άργησε, αλλά έστω και τώρα, θα πρέπει να μπει ένα πλαίσιο αρχών στη λειτουργία της διαδικτυακής επικοινωνίας. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι εύκολο κάθε φορά να βρίσκει την πηγή της ψεύτικης ή της “τροποποιημένης” είδησης. Ο λόγος που δεν μπαίνει τάξη στο διαδίκτυο είναι αυτός που φαντάζεστε: τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποιούν ομάδες διαδικτυακών συκοφαντών για να χτυπούν όποιον αισθάνονται ότι τους απειλεί. Άπειρα δημοσιεύματα εναντίον μου τα οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα αλλά την διέστρεφαν κατά 180 μοίρες είχαν πηγή προέλευσης γνωστά παλαιοκομματικά παπαγαλάκια.

Θεωρητικά μπορείς να υποβάλεις αγωγή ή να κάνεις μήνυση. Θα οριστεί πρώτη δικάσιμος το 2017 και θα τελεσιδικήσει η υπόθεση μετά το 2025. Μέχρι τότε οι αλήτες θα έχουν κερδίσει πολλές εκλογές.



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση