Κουκουλοφόροι μπαίνουν στη Νομική. Τα κάνουν λαμπόγιαλο. Όπως 40 χρόνια τώρα. Κλέβουν, βανδαλίζουν, μαυρίζουν τον Παλαμά, αποκεφαλίζουν την Κυβέλη. Παραλλαγές στο ίδιο έργο. 40 χρόνια τώρα. Ο υπουργός σφυρίζει αδιάφορα. Καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να αντιμετωπίσει η ίδια τους καταληψίες. Δηλαδή να αρχίσουν να δέρνονται στον χώρο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Όπως 40 χρόνια τώρα. Αλλά, πλέον, με τη συμμετοχή της συγκλήτου και με την άδεια της Αστυνομίας. Το λες και αναβάθμιση. Οι κουλουλοφλώροι αφού εκτονώνονται προξενώντας ζημιές εκατομμυρίων, φεύγουν ανενόχλητοι. Στο Αριστοτέλειο μπουκάρουν άλλοι. Ούτε αυτούς τους πειράζουμε. Ο εισαγγελέας κοιτάει περιμένοντας πολιτική εντολή για να εφαρμόσει τον νόμο. Αν δεν την πάρει δεν τον εφαρμόζει.

Στο Σύνταγμα ο Καμμένος με τη Ζωή στήνουν φιέστες μετά την παρέλαση που θα καταργούσε η πρώτη φορά αριστερά. Κλαρίνα και νταούλια. Ίσως για να τρομάξουν οι αγορές. Αν σύρουν τον χορό ο Στρατάρχης και η Βουλάρχις, όχι μόνο θα τρομάξουν - θα πάθουν ντελίριο τρέμενς.

Ο πρόεδρος του 15μελούς περιφέρει τη θλιβερή του ύπαρξη στις πρωτεύουσες του κόσμου, για να τους μεταφέρει τη νωπή εντολή. Τα καταφέρνει. Δεν είναι πια μόνο οι σατιρικές εκομπές αλλά οι σοβαροί αναλυτές που μιλάνε για τους κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα. Έχουμε φτάσει στο τελευταίο στάδιο της σήψης. Ολόκληρη η χώρα μυρίζει πτωμαΐνη.

Σ΄ αυτό το φέρετρο ακουμπάει η Ελλάδα. Κι ετοιμάζεται να μπει μέσα.

* στίχος του Άγγελου Σικελιανού από το ποίημα που εκφώνησε στην κηδεία του Κωστή Παλαμά (27 Φεβρ. 1943)Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση