Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 22 Δεκεμβρίου 2014. Τα κόμματα ακόνιζαν τα ξίφη τους, εν όψει της διαφαινόμενης ασυμφωνίας για τον ΠτΔ και της εκλογικής μάχης που θα ακολουθούσε. Η πολιτική οξύτητα ήταν στο «κόκκινο»! Ξαφνικά ένα κύμα αγάπης, αλληλοκατανόησης και εθνικής συμφιλίωσης πλημμύρισε την μέχρι πριν λίγο ηλεκτρισμένη αίθουσα του κοινοβουλίου. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ομονόησαν!!!

Ήταν το πνεύμα των Χριστουγέννων που τρύπωσε από την καμινάδα και γλύκανε τις ψυχές των εθνοπατέρων; Όχι βέβαια! Ήταν μια τροπολογία, μαζί με 102 (!) άλλες που μπήκε νύκτωρ, «στη ζούλα», σε ένα, ως συνήθως, άσχετο νοοσχέδιο (του υπουργείου Υγείας: περί ίδρυσης παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωσης περιγεννητικής φροντίδας και άλλων ρυθμίσεων). Την πρότειναν οι βουλευτές της ΝΔ, Αθ. Μπούρας και του ΠαΣοΚ, Π. Ρήγας, έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο και, φυσικά, ενθουσίασε τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ! Τι έλεγε η τροπολογία; Να επαναπροσληφθούν στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) 280 περίπου πρώην εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει το 2010 και η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν τις είχε ανανεώσει.

Πρόκειται για καραμπινάτες ρουσφετολογικές προσλήψεις της κυβέρνησης Καραμανλή που, όπως είχε αποκαλύψει το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, “έβγαζαν μάτι”! Σε πολλές, η πρόσληψη προηγούνταν της αποστολής των βιογραφικών ή των συνεντεύξεων και σε άλλες υπήρχαν τα γνωστά ιδιόχειρα σημειώματα του πολιτικού που ενδιαφερόταν να τακτοποιήσει το “δικό μας παιδί”!

Από το 2010, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ πίεζαν βουλευτές και υπουργούς ζητώντας να γυρίσουν οι “συνάδελφοι” στις “δουλειές” τους. Σιγά μην αντιδρούσαν τα διακομματικά λαμόγια της πελατειακής βιομηχανίας!

Έτσι, η σημερινή “κυβέρνηση”, με τον υπουργό Σπίρτζη (αυτόν με το προτραίτο του Βελουχιώτη στο γραφείο) έρχεται να ολοκληρώσει τις μονιμοποιήσεις αυτών που είχε διορίσει η προπροπροηγούμενη, και “τακτοποίησε” η προηγούμενη.

Αυγουστιάτικα, Σπίρτζης και Κατρούγκαλος ολοκληρώνουν τη λαμογιά σε δύο βήματα. Το πρώτο ήταν την 1η Ιουλίου, με τις τράπεζες κλειστές, όταν υπέγραψαν (ΦΕΚ 1386, Β΄, 3.7.2015) την απόφαση για "την ένταξη κατά παρέκκλιση κάθε αντιθέτου ειδικής ή γενικής διάταξης, στις κενές οργανικές θέσεις της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., σύμφωνα με την εκπαίδευση και την εμπειρία τους, εργαζομένων της πρώην ΑΜΕΛ ΑΕ των οποίων η σύμβαση έληξε από 1.1.2010 έως και 31.12.2010”. Το δεύτερο είναι η “επιτροπή” προσλήψεων της ΣΤΑΣΥ που έχουν συστήσει για να αποστείλει τα “χαρτιά” των "δικαιούχων”, για τυπικό έλεγχο νομιμότητας στο ΑΣΕΠ, μετά την 21 Αυγούστου όταν λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ειδικά για την συγκεκριμένη κατηγορία ρουσφετιών. Έτσι τα καραμανλικά βύσματα θα ξαναναστρογγυλοκαθήσουν στις θέσεις της αργομισθίας, ξεκοκκαλίζοντας τον φόρο σου, αγαπητέ φορολογούμενε, στο όνομα της πρώτης φοράς αριστεράς.

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα: το λαμογιακό / πελατειακό τόξο στο οποίο ανήκουν ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής (του Ποταμιού συμπεριλαμβανομένου, το οποίο ψήφισε “ναι” στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ) και το άτυπο μέχρι στιγμής κόμμα της ελεύθερης οικονομίας, των “κορόιδων” που πληρώνουν τους προηγούμενους, το οποίο δεν εκπροσωπείται στη Βουλή και δέχεται τα πυρά όλου του διεφθαρμένου συστήματος δεξιάς, αριστεράς, μαϊμού-μεταρρυθμιστών, εξωνημένων ΜΜΕ και πληρωμένων συκοφαντών του διαδικτύου. Θες να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς;



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση