Η ιδιωτικΣυνπλευση χαρτηςή πρωτοβουλία πυκνά, συχνά καλύπτει κενά της κρατικής μέριμνας.   Μια τέτοια περίπτωση ισχύει και για τα ελληνικά νησιά της άγονης γραμμής.

Μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες (γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, βιοτέχνες) που τους ενώνει το πάθος τους για τη θάλασσα και που εδώ και χρόνια επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων αυτών.  

Η «+Πλεύση» (Συν πλεύση) είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που βάσει καταστατικού της έχει σκοπούς κοινωνικούς, κοινωφελείς, φιλανθρωπικούς,  ανθρωπιστικούς, οικολογικούς, φυσιολατρικούς και πολιτιστικούς.

 Από 30/4/2014 έως 7/4/2014 η ομάδα της «Σύν πλεύσης» διαπλέει νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου, με δικά της μέσα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους, καθώς και εγκαινιάζοντας έργα που κατασκευάστηκαν από χορηγίες με την πρωτοβουλία και συντονισμό της οργάνωσης, κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές για το είδος των αναγκών που κάθε νησί έχει. 

 Συγκεκριμένα για το 2014 οργανώθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1) Ηρακλειά - Δημοτική Παιδική Χαρά (βλέπε φωτογραφία)

2) Σχοινούσα - Πολυγήπεδο Σχολείου για τα 25 παιδιά που φοιτούν εκεί

3) Ανάφη - Αιμοδυναμικός Αναλυτής

4) Θηρασιά - Πολυγήπεδο Σχολείου

5) Σίκινος - Παιδική Χαρά Χώρας

6) Φολέγανδρος- Κατασκευή Δημοτικής Βιβλιοθήκης

7) Κίμωλος - Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός Κοινότητας

Ηρακλειά Συνπλευση nΣε όλα τα παραπάνω νησιά θα γίνουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής από τους γιατρούς της ομάδας. Επίσης θα δοθούν στα σχολεία εκπαιδευτικό υλικό κι αναλώσιμα.

Έχοντας την ευχαρίστηση να γνωρίζω προσωπικά μέλη της πρωτοβουλίας αυτής οφείλω να τονίσω πως είναι παρήγορο ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία καλύπτει συχνά χάσματα στην κρατική μέριμνα. Ασφαλώς δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τον κρατικό & περιφερειακό προϋπολογισμό να καλυφθούν όλες οι κατά τόπους ανάγκες, μπορεί όμως να απαιτήσει κανείς από την περιφέρεια και το κράτος να συστήσουν του μηχανισμούς που θα συντονίζουν τις ανάγκες των απομακρυσμένων νήσων και την διάθεση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να καλύψει μέρος αυτών.

 Περισσότερα για την «Συν πλεύση» στους κάτωθι συνδέσμους:

 https://www.facebook.com/Symplefsi?fref=ts

 http://symplefsi.org/

 

Ηλίας Κώνστας


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση