Το μόνο αντίδοτο στην φτώχεια είναι η Αλληλεγγύη. Οι Γιατροί του Κόσμου, για μια ακόμα φορά, ζητούν τη βοήθειά σας για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Ελλάδα. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και χρήματα, όσο και ό,τι μπορεί ο καθένας. Ακόμα και τα κέρματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Όλο και περισσότεροι Έλληνες ζητούν τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Το 62% των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν στο Πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης των ΓτΚ, κατά τη διάρκεια των 9 πρώτων μηνών του 2012, ήταν Έλληνες. Έλληνες και το 30% των ασθενών στα Χανιά, ενώ διπλάσιο σε σχέση με πέρσι, το ποσοστό των Ελλήνων επωφελούμενων στην Αθήνα ξεπέρασε το 20%. Οι ασθενείς στο Πολυιατρείο του Περάματος, μιας γειτονιάς της πόλης μας, αγγίζουν τους 5.000 για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2012, όσοι δηλαδή ήταν συνολικά το 2011.

Όπου και να γυρίσω το βλέμμα μου «η Ελλάδα με πληγώνει». Τα ποσοστά των Ελλήνων που προσέρχονται στα Πολυιατρεία των ΓτΚ για να εξετασθούν και στα Γραφεία για να παραλάβουν πακέτα τροφίμων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτή η ραγδαία αύξηση είναι ένα μόνο από τα άμεσα και εμφανή αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Οι ανάγκες είναι πολλές και κάποιες φορές εξειδικευμένες, όπως τα ακριβά φάρμακα. Γι’ αυτό και οι Γιατροί του Κόσμου ξεκινάμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε, εκτός από τρόφιμα και φάρμακα, αυτή τη φορά και χρήματα, όσα μπορεί ο καθένας. Γιατί τα τρόφιμα και τα φάρμακα, δυστυχώς, ποτέ δεν επαρκούν και οι ανάγκες αυξάνονται συνέχεια.

Μεριμνούμε για τους ανθρώπους σε ανάγκη. Έλληνες και ξένους. Χωρίς διακρίσεις. Τους φτωχούς. Τους αποκλεισμένους. Βρίσκονται δίπλα μας και κάποιες φορές ούτε καν το γνωρίζουμε. Άνεργοι, παιδιά και ηλικιωμένοι που ζουν σε συνθήκες ένδειας, άποροι, άστεγοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε κοινωνικές και ιατρικές υποδομές.

Στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «Κουμπαράς Αξιοπρέπειας» δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άρνηση των ΓτΚ να διαχωρίσουν τους ασθενείς τους. Πιο συγκεκριμένα ο κος Γ. Μουζάλας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΓτΚ, δήλωσε :«Σε πείσμα των καιρών, οι Γιατροί του Κόσμου αρνούνται να διαχωρίσουν τους ασθενείς σε Έλληνες και ξένους, καταγγέλλοντας τη χρήση ανθρωπιστικής βοήθειας σαν εργαλείου μίσους».

Πηγή και Περισσότερες Πληροφορίες: Γιατροί του Κόσμου

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση