gramma-perifereia-20-12-2017

«Ο Δήμος Περάματος δεν συνέτασσε προϋπολογισμό και δεν υπέβαλε ποτέ στους πολίτες του Περάματος απολογισμό, μολονότι ήταν υποχρεωμένος από τον Καλλικράτη να το κάνει. Τα οικονομικά του τα λειτουργούσε ως μπακάλικο. Κανένας, πλην του δημάρχου και μερικών κολλητών, δεν ήξερε τι έμπαινε στο Ταμείο και τι έβγαινε. Kαι κυρίως προς ποιες κατευθύνσεις έβγαινε. Κι αυτό συνέβαινε, για να είμαι δίκαιος, και επί όλων των προηγούμενων δημάρχων Περάματος. Γιατί το έκαναν έτσι; Διότι μόνον με αυτό το σύστημα μπορεί ένας μικρός Δήμος των 25.000 κατοίκων να φτάσει να χρωστάει πάνω από 70 εκατομμύρια και κανένας να μην έχει λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για την απίστευτη ρεμούλα. Κάντε λίγο τη διαίρεση: ακόμα και κάθε νήπιο του Περάματος χρωστάει σχεδόν 3.000 ευρώ!»

Ο Θάνος #Τζήμερος καταψήφισε την εισήγηση του Δήμου για δαπάνες 500.000 Ευρώ, καθώς αυτή δεν περιείχε ούτε σχέδιο, ούτε προϋπολογισμό, ούτε απολογισμό των δράσεων ή των δαπανών των προηγούμενων ετών, ενώ αυτό προβλέπεται ρητά από τον Καλλικράτη και μάλιστα με επιβολή ποινών (που φυσικά ουδέποτε επιβλήθηκαν). Η κατάθεση σχεδίου και προϋπολογισμού είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ προϋπόθεση για τις δαπάνες των δήμων, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όταν πρόκειται για φιλανθρωπικές δαπάνες, καθώς τα χρήματα των φορολογούμενων που μαστίζονται από την κρίση είναι πολύτιμα και δυσεύρετα, ενώ παράλληλα η διοίκηση πρέπει να εγγυάται ότι καταλήγουν πραγματικά σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται στήριξη, και όχι στις τσέπες των εκάστοτε λαμογιών!

Διαβάστε εδώ την ανάλυση της υπόθεσης:
ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

και εδώ την ομιλία του Θάνου Τζήμερου για την καταψήφιση της εισήγησης στην #ΠεριφέρειαΑττικής
Ο Θ. Τζήμερος κατά της λαμογιακής “φιλανθρωπίας”

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση