Τα νέα της Δημιουργίας

H ανάρτηση μου για τους εκπαιδευτικούς και το σαθρό συνδικαλισμό προέκυψε μέσα από τις επιστολές των ίδιων των εκπαιδευτικών”, δήλωσε ο πρόεδρος της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνος Τζήμερος, στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη, για τις δύο αναρτήσεις του σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα στα social media.

Τζήμερος: “Εκλογές στους εκπαιδευτικούς μπορούν να γίνουν κι εκτός σχολικού ωραρίου”

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ , που αφορούν στο κλείσιμο σχολείων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο Πρόεδρος της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνος Τζήμερος, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση, πως ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν 15 ημέρες διακοπές τα Χριστούγεννα, 15 το Πάσχα και δύο μήνες το Καλοκαίρι, διαλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μέρες που τα σχολεία είναι ανοιχτά. Θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν τις εκλογές τους το απόγευμα χωρίς να είναι κλειστά τα σχολεία, για να μην χαθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων, για πιο λόγο να χαθούν ώρες μαθημάτων σε βάρος των μαθητών; Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες και τα συνδικαλιστικά τους όργανα όποτε συνεδριάζουν να κλείνουν τα σχολεία, αν είναι στην Νομαρχία να σταματά η λειτουργία της Νομαρχίας, αν είναι στο μετρό όταν αφορά τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης συγκοινωνίας, αυτά τα στοιχεία είναι τριτοκοσμικά και πρέπει να μας απασχολούν στο σύνολο τους.”

Με νέα του ανάρτηση, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Θ. Τζήμερος επανήλθε στο θέμα της Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι πριν από 29 χρόνια ο τότε υπουργός Παιδείας Βασ. Κοντογιαννόπουλος προσπάθησε να μεταρρυθμίσει την «πασοκκουκουεδοκρατούμενη και μπαχαλοποιημένη Παιδειά» όπως αναφέρει.

Και σημειώνει ότι το νομοσχέδιο έγινε γνωστό για μια επουσιώδη διάταξή του: Το ομοιόμορφο σχολικό ντύσιμο. «Όλη η αριστερίλα ξεσηκώθηκε τότε με το επιχείρημα ότι το ομοιόμορφο ντύσιμο καταπιέζει την προσωπικότητα των μαθητών» σχολίασε ο Θ. Τζήμερος και ανάρτησε φωτογραφίες μαθητών από Β. Κορέα, ΕΣΣΔ και Κούβα.

“Η αριστερά καθιστά ήρωες χωρίς υπόβαθρο”

“Ο τρόπος που δημιουργεί ήρωες η αριστερά είναι αυτό που με προβληματίζει, γιατί χρήζουν ήρωες όσους σκοτώνονται, χωρίς να κοιτούν τον πρότερο βίο τους”, ανέφερε ο κ. Τζήμερος στον Politica 89.8, συνεχίζοντας δηλώνοντας πως: “Στην Αριστερά καθιστούν ήρωες χωρίς υπόβαθρο. Δεν λέω πως στα σχολεία δεν υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις αλλά δυστυχώς στο μεγαλύτερο βαθμό, στα σχολεία υπάρχει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική σαπίλα, όπως ανέφερα και στην ανάρτηση μου. Το δέντρο είναι τα δύο παραδείγματα που έδωσα με τις αναρτήσεις μου, αλλά το δάσος είναι πως ο συνδικαλισμός στην παιδεία έχει οδηγήσει σε σαπίλα. Θυμηθείτε μόνο πως και ο κ. Καρανίκας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε αδιόριστος εκπαιδευτικός, κι όχι τίποτα άλλο δεν μπορεί να αρθρώσει 10 λέξεις στη σειρά . Ήρωας είναι κάποιος που δίνει το παράδειγμα με την ζωή του ως φωτεινός φάρος, κι όχι με τον τρόπο που πέθανε, γι αυτό και για μένα δεν είναι ήρωες, ούτε ο Φύσσας, ούτε ο Γρηγορόπουλος, ούτε ο Ζακ, ούτε ο Τεμπονέρας, λυπάμαι που το λέω αλλά, αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν ανθρώπους που βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.”

“Μονόδρομος η αξιολόγηση στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση”

“Δεν είναι ακραίος όποιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται αξιολόγηση στο Δημόσιο και κυρίως στους εκπαιδευτικούς όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις”, ανέφερε ο κ. Τζήμερος.

“Στην παιδεία υπάρχει κι ένας υγιής ιστός που δεν μπορεί να διαφανεί καθώς δεν τον αφήνει η σαπίλα του συστήματος. Άνθρωποι που έχουν την αντίληψη της λούφας δεν πρέπει να ασχολούνται με την παιδεία, η παιδεία είναι μεταλαμπάδευση γνώσης, είναι μία δύσκολη δουλειά. Όσοι είναι καλοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ανταμειφθούν και μάλιστα με περισσότερα χρήματα όσοι δεν είναι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Αυτό όμως πρέπει να γίνει μέσω της αξιολόγησης, δεν γίνεται να θεωρούνται όλοι καλοί η στάσιμοι. Όσοι παραμένουν στάσιμοι κι όσοι δεν είναι καλοί πρέπει να αξιολογηθούν και να αποχωρήσουν. Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να δώσουν τον τόνο σε μία Ελλάδα που κοιτάει την έξοδο από την κρίση.”

“Με πιστοποιητικά επαπειλούμενης κύησης το συντριπτικό ποσοστό των εκπαιδευτικών”

“Δεν γίνεται τα ποσοστά των εκπαιδευτικών με επαπειλούμενη κύηση να φθάνουν στο 100% στο Δημόσιο, όταν στον ιδιωτικό τομέα, δεν ξεπερνούν το 10 %, αυτό κάτι δείχνει”, δήλωσε στον Politica o Πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά συμπληρώνοντας πως: ” Η γυναίκα μου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, πήγε από την δουλειά της κατευθείαν στο μαιευτήριο. Εξηγήστε μου πως γίνετε στην πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μόλις μία δασκάλα μάθει πως είναι έγκυος, κατευθείαν να έχει και στο χέρι το πιστοποιητικό από γιατρό της επαπειλούμενης κύησης, τινάζοντας στον αέρα, την ροή μίας σχολικής χρονιάς, την ψυχολογία των μαθητών, πυροδοτώντας μία σειρά αρνητικών εξελίξεων. Προφανώς και μιλάμε για την μητρότητα, που είναι μία υπόθεση ιερή, δεν γίνεται όμως να την καπηλεύονται, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα, σε αντίθεση με εκείνους που δουλεύουν σκληρά στον ιδιωτικό. “

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου της “Δημιουργίας Ξανά” Θάνου Τζήμερου στον Politica 89.8:

 https://www.politica.gr/politica-89-8/th-tzimeros-den-pairno-piso-oute-mia-lexi-gia-osa-egrapsa-gia-tous-ekpaideutikous#mep_0

Πηγή: politica.gr

Ήταν πλέον ή βέβαιον ότι κάποτε θα υπήρχε η πρώτη φορά. Η πρώτη φορά που θα έπαιρνα συνέντευξη από έναν εν ενεργεία πολιτικό και δη επικεφαλής κόμματος. Και αν δεν το είχα κάνει μέχρι σήμερα είναι γιατί δεν έχω μάθει να συμμετέχω σε παιγνίδια με σημαδεμένη τράπουλα, με όρους οι οποίοι τίθενται κάθε φορά από τους πολιτικούς και εν δυνάμει συνεντευξιαζόμενους, με προκάτ γραπτές ερωτήσεις, πράξη η οποία, ούτως ή άλλως, είναι αφ' εαυτού της εκτός πάσης δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πρακτικής για έναν λειτουργό της ενημέρωσης.

Όταν ο καλός μου φίλος Γιώργος Μαστοράκης μου συνέστησε να πάρω μια συνέντευξη από τον ιδρυτή και Πρόεδρο του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" Θάνο Τζήμερο, εξεπλάγην και, για να είμαι ειλικρινής, ήμουν μάλλον αρνητικός στην αρχή. Ομολογώ, βεβαίως, ότι ο λόγος του συγκεκριμένου πολιτικού δεν μου είναι αποκρουστικός. Παρ' όλες τις αρχικές επιφυλάξεις μου, λοιπόν, και με το θάρρος που αντλούσα από την μεσολάβηση του κοινού μας φίλου, τηλεφώνησα στον Θάνο Τζήμερο και μιλώντας του εξ αρχής στον ενικό υπέβαλα το αίτημά μου. Δέχθηκε αμέσως και, προς έκπληξή μου, δεν έθεσε κανέναν απολύτως όρο!

"Δεν θέλεις να σου δώσω γραπτώς τις ερωτήσεις;", τον ρώτησα, με μια προβοκατόρικη διάθεση.

"Όχι βεβαίως! Θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου και αν τυχόν δεν γνωρίζω την απάντηση σε κάποια από αυτές, θα σου πω ότι δεν γνωρίζω!".

"Ἑντάξει τότε, κλείσαμε!", του απάντησα.

Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί στο γραφείο του και μεταξύ μας ακολούθησε μια συζήτηση η οποία περιεστράφη γύρω από τα θέματα της Οικονομίας, της Πολιτικής, της Εκκλησίας, της ανεξέλεγκτης εισβολής τεράστιου αριθμού παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών, του υβριδικού πολέμου που μας έχει κηρύξει η Τουρκία και όλων γενικώς των θεμάτων που προβληματίζουν και ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους αυτής της χώρας και μολύνουν το οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό περιβάλλον της.

Τι αποκόμισα από τη σημερινή μου συζήτηση διάρκειας 90 λεπτών με τον Θάνο Τζήμερο; Πρώτον, ο άνθρωπος αυτός δεν μασάει τα λόγια του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμη και αν αυτό πρόκειται να δυσαρεστήσει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων ψηφοφόρων. Δεύτερον, είναι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας αλλά και της ελληνικής πραγματικότητας και, σαν γνήσιος τεχνοκράτης, γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγει η χώρα απ' το σκοτεινό τούνελ χωρίς να φοβάται να τους απαριθμήσει και να τους αναλύσει.

Μιλάει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, όπως τα αποκαλεί χαρακτηριστικά, τους πολιτικούς του αντιπάλους και παίρνει το μέρος της Χρυσής Αυγής όταν τον ρωτώ αν συμφωνεί με τις διαμαρτυρίες του Μιχαλολιάκου για τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις τηλεοπτικές εκπομπές!

"Μπορεί η Χρυσή Αυγή να μην έπρεπε να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και στον Κοινοβουλευτισμό, εφ' όσον οι βουλευτές της δεν πιστεύουν σ' αυτόν. Από τη στιγμή όμως που είχαν νομίμως εκλεγεί και το κόμμα του ήταν το δεύτερο εν σειρά αντιπολιτευόμενο κόμμα στο Κοινοβούλιο, ήταν παράνομο, παράλογο και ανήθικο να αποκλείονται από τις συζητήσεις στα μ.μ.ε. Την ίδια τύχη έχει άλλωστε και η "Δημιουργία Ξανά"!


Κάμερα - Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πηγή: ribandsea.com

Πολλούς ίσως να τους ξενίσει η επιλογή του συνεντευξιαζόμενου σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας μας. Όμως ο «Ελεύθερος Κόσμος» είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του Ελεύθερος. Δίνει λοιπόν το βήμα του και σε ανθρώπους που ενδεχομένως οι απόψεις τους δεν είναι αμιγώς εθνικιστικές, αλλά το καθεστώς της πολιτικής ορθότητας τους περιβάλει με ένα πέπλο σιωπής. Και αυτό από μόνο του κάτι λέει.

συνέντευξη στον Μιχάλη Γεωργιλά

Κύριε Τζήμερε κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω γι’ αυτήν την συνομιλία μας. Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό το οποίο έχει η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Στις 20 Αυγούστου 2018 έληξε η τριετής δανειακή σύμβαση την οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την επομένη 21 Αυγούστου ο πρωθυπουργός με την ομιλία του άνοιξε ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο και επικεντρώθηκε στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης που έρχεται, όπως είπε. Εσείς είσαστε αισιόδοξος για κάτι τέτοιο και αν όχι γιατί;
Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν γίνεται. Ποιος επενδυτής είναι τόσο ανόητος να πετάξει την περιουσία του σε μια μαύρη τρύπα γραφειοκρατίας και διαφθοράς, περιμένοντας το ΚΑΣ να ανακαλύψει αρχαία στο οικόπεδό του, το ΠΑΜΕ να του απαγορεύει την είσοδο στο εργοστάσιο του, το πώς θα ξυπνήσει ο ΥΠΟΙΚ και τι καινούργιο φόρο θα σκαρφιστεί. Είμαστε η 115η χώρα στον παγκόσμιο πίνακα οικονομικής ελευθερίας, γιατί να μας προτιμήσουν; Φυσικά ο Τσίπρας δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά μήπως αντιλαμβάνεται και τίποτε;

Η Νέα Δημοκρατία όπως φαίνεται θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλο κόμμα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα βλέπετε να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο στην οικονομία;
Το πρόβλημα της χώρας είναι ο κρατισμός. Όλα τα κόμματα της Βουλής αυτόν εκπροσωπούν. Η ΝΔ θα είναι ο κρατισμός με κοστούμι που θα αντικαταστήσει τον κρατισμό με αμπέχωνο των αριστερών. Με υπερφορολόγηση, στρατιές ΔΥ, με συνταξιούχους των 5000 ευρώ και εργαζόμενους των 500 δεν ανακάμπτει καμμία οικονομία, ας είναι κι ο Θεός πρωθυπουργός.

Υπάρχουν ακόμα συνταξιούχοι των 5000 ευρώ;
Βεβαίως. Μπείτε στην έκθεση του Υπουργείου Εργασίας στο http://www.idika.gr/esepsyntax να τους δείτε. 365.625 άτομα παίρνουν από 1.500 έως πάνω από 5.000 ευρώ. Υπάρχουν 11 χήρες που παίρνουν κατά μέσο όρο 4515,56 ευρώ τον μήνα η καθεμία.

Στα προ της οικονομικής κρίσης χρόνια είχαμε ένα διογκωμένο Κράτος. Ανθούσαν οι πελατειακές σχέσεις Κράτους-πολιτών, στην ημερήσια διάταξη βρίσκονταν οικονομικά σκάνδαλα ή υποψίες τέτοιων. Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα αυτά μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Συμμερίζεστε την άποψη αυτήν ή θεωρείτε ότι υπάρχει και κάτι βαθύτερο;
Πρώτη ήρθε η ηθική χρεοκοπία. Το να πάρεις σύνταξη τυφλού ενώ βλέπεις, το να πάρεις σύνταξη αντιστασιακού όταν στον πόλεμο ήσουν 7 ετών, το να ζητάς να διοριστείς για να κάθεσαι. Όλα αυτά τα χρόνια δανειζόμασταν για να διορίζουν τα κόμματα τους Καρανίκες τους στο Δημόσιο και για να δίνουν συντάξεις σε νεότατους ανθρώπους εξαγοράζοντας την ψήφο τους. Μόνο η τρύπα του ασφαλιστικού είναι πάνω από 200 δισ. Το όνειρο όλων ήταν να «τρουπώσουν» στο Δημόσιο. Ο πρωτογενής τομέας ρήμαξε. Ο Έλληνας ξέμαθε να εργάζεται. Μόνο διεκδικεί.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τον ελληνικό λαό, ίσως περισσότερο, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα ήθελα την άποψή σας.
Οι Πρέσπες ήταν μια μαύρη σελίδα του Ελληνισμού. 2500 χρόνια ιστορίας παρέδωσε πακέτο ο καταληψίας του Λυκείου Αμπελοκήπων για να εξασφαλίσει αναβολή του κόφτη στις συντάξεις για μερικούς μήνες. Ούτε το να λέγονται τα προϊόντα της Μακεδονίας μας Μακεδονικά δεν εξασφαλίσαμε. Όμως η ευθύνη δεν ήταν μόνο του Τσίπρα. Όλο το πολιτικό σύστημα, από το 1946 που ο Τίτο ονόμασε τη Βαρντάρσκα Μπανόβινα, Μακεδονία, έκανε πως δεν τρέχει τίποτα. Και η ΝΔ δέχθηκε γεωγραφικό προσδιορισμό. Να μη κλαίγονται τώρα. Όταν δεν εμφανίζεσαι στο γήπεδο, τη νίκη την παίρνει ο αντίπαλος χωρίς αγώνα.

Οι κυβερνώντες διατείνονται ότι μετά τις Πρέσπες ανοίγει ο δρόμος για διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην γειτονική χώρα. Όμως ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται ήδη από το 2000 τι περιθώρια υπάρχουν για μεγαλύτερη διείσδυση;
Και τώρα τα Σκόπια είναι οικονομικό προτεκτοράτο της Ελλάδας. Καταφέραμε τίποτα; Επιπλέον, πόσο σίγουροι είμαστε ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί επί σκοπιανού εδάφους την Τουρκία, την Κίνα, τις ΗΠΑ ή το ίδρυμα Σόρος; Όσοι νομίζουν ότι οι δύο χώρες θα είναι μέσα στις γλύκες, αρκεί να δουν τι τύχη είχαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που υπογράψαμε 4 φορές με την Τουρκία, αλλά και με τα Σκόπια στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995. Όταν δεν εφάρμοσαν ούτε ένα, όταν μας είχαν ανάγκη, θα το κάνουν τώρα που δεν μας έχουν;

Στο θέμα που «καίει» τους περισσότερους Έλληνες σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και την ρύθμισή τους τι πιστεύετε, πως πρέπει να γίνει αυτό;
Ότι συμβαίνει στα σοβαρά κράτη. Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Τράπεζες και δανειολήπτες) να τα βρουν μεταξύ τους και να πληρώσουν στο βαθμό που τους αναλογεί το κόστος των ατυχών επιλογών τους. Είχα προτείνει, στην αρχή της κρίσης, παράταση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου και πέραν του προσδόκιμου ζωής του δανειολήπτη, ανάλογα με τη μηνιαία δόση που είναι σε θέση να καταβάλλει. Πήρες δάνειο για 20 χρόνια και πλήρωνες 800 ευρώ τον μήνα; Μπορείς να δίνεις τώρα 300 ευρώ; Το δάνειο πάει στα 80 χρόνια, κι όταν έρθει η ώρα οι κληρονόμοι να κάνουν αποδοχή, αυτοί θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να το πληρώνουν ή θα αποποιηθούν την κληρονομιά. Προφανώς για όποιον δεν πληρώνει ούτε μια ελάχιστη δόση, το σπίτι πρέπει να βγει στο σφυρί. Οδυνηρό μεν, αναπόφευκτο δε.
Υπάρχει η άποψη ότι με το πρόσχημα της οικονομικής δυστοκίας οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ανάγκασαν τις ελληνικές τράπεζες να αποχωρήσουν από τις χώρες των Βαλκανίων όπου είχαν εξαγοράσει μικρές τράπεζες της κάθε χώρας. Έτσι είναι ή απλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς;
Κανένας δεν εξανάγκασε κανέναν. Όταν η μητρική τράπεζα στεγνώνει από ρευστό στεγνώνει κι η θυγατρική. Όταν έβλεπαν οι Ρουμάνοι ότι οι ελληνικές τράπεζες καταρρέουν, τι λέτε, θα άφηναν τα λεφτά τους μέσα; Αναγκάστηκαν οι τράπεζες να πουλήσουν το δίκτυο, μπας και έμπαινε κανένα ευρώ στα κεντρικά ταμεία διότι το αναμενόμενο Bank-Run ήταν ο καθημερινός τραπεζικός εφιάλτης εκείνη την περίοδο. Ας σταματήσουμε να επινοούμε ιστορίες συνωμοσίας. Αν σου παίρνουν το σπίτι που κάθεσαι και δεν έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου, θα επιμένεις να κρατάς το εξοχικό;

Τώρα θα θέλαμε την δική σας λύση. Αν σας δινόταν εν λευκώ η δυνατότητα να φτιάξετε ή να διορθώσετε εσείς την όντας κατεστραμμένη μας οικονομία, ποιες θα ήταν οι κινήσεις σας, τι θα κάνατε;
Θα απαγόρευα την απεργία στους δημοσίους υπαλλήλους όπως ισχύει παντού στον σοβαρό κόσμο και όπως ίσχυε και στην Ελλάδα μέχρι το 1975, για να μπορέσει η χώρα να γίνει κυβερνήσιμη. Τώρα κυβερνάει η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Θα αντικαθιστούσα τις δεκάδες χιλιάδες σελίδες φορολογικής νομοθεσίας με 3 αράδες: 12% γραμμικός φόρος (flat tax) σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, με όλες τις δαπάνες να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. ΦΠΑ 15% και στα είδη πρώτης ανάγκης 9%. Καταργούνται όλοι οι άλλοι φόροι (ΕΝΦΙΑ, φόροι σε τεκμαρτά εισοδήματα, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ειδικοί φόροι κατανάλωσης κ.λπ.) Θα έβαζα πληροφορική παντού στο Δημόσιο, και θα καθιέρωνα την ηλεκτρονική υπογραφή (ισχύει με Π.Δ. από το 2001, αλλά πουθενά δεν εφαρμόζεται!) καταργώντας χαρτιά, σφραγίδες και ουρές στα γκισέ. Και θα απελευθέρωνα την αγορά από το σαδιστικό – και αντιπαραγωγικό – πλέγμα των κρατικών ρυθμίσεων.

Είχαμε πρόσφατα τα επεισόδια με τους λιμενικούς στα Εξάρχεια, τους λαθρομετανάστες στα Διαβατά και βέβαια τους Ρομά σε καθημερινή βάση. Σε τέτοια θέματα που πλέον έχουνε καταντήσει «ρουτίνα», ποια είναι η άποψή σας;
Για όλα η λύση είναι η εφαρμογή του νόμου. Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών, οι καταλήψεις δημόσιων χώρων και δρόμων διώκονται αυτεπαγγέλτως. Διώχθηκαν ποτέ; Ανάμεσα στους επαναστάτες του φραπέ είναι τα φυντάνια πρωτοκλασάτων συριζαίων, οπότε πέφτει τηλέφωνο από ψηλά που λέει «αφήστε τα παιδιά». Σε ένα σοβαρό κράτος θα πήγαιναν αυτόφωρο και από το επόμενο βράδυ και για τα επόμενα 5 χρόνια θα ήταν στη φυλακή, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς της ποινής και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Η αστυνομία ξέρει ποιοι κάνουν κουμάντο στα Εξάρχεια. Όταν όμως ο πολιτικός προϊστάμενος είναι υποστηρικτής του Κουφοντίνα, τι περιμένεις; Η εφαρμογή του νόμου είναι η λύση και για αυτούς που ο φασισμός της πολιτικής ορθότητας επιβάλλει να ονομάζουμε Ρομά. Αν το παιδί μου δεν πάει σχολείο και το στέλνω να ζητιανεύει δεν θα μου αφαιρεθεί η γονική μέριμνα; Αν έρθω να βάλω το αντίσκηνό μου στο οικόπεδό σου, δεν θα με διώξει την άλλη μέρα η αστυνομία; Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις.

Ελλάδα και Ισλάμ, Ευρώπη και Ισλάμ. Μπορούν να συνυπάρξουν; Ποια είναι η γνώμη σας;
Όχι, δεν μπορούν. Το Ισλάμ είναι ένα απάνθρωπο νομικό και πολιτικό σύστημα με το προκάλυμμα της θρησκείας. Καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, των μειονοτήτων. Αν συνεχίσουμε να τους υποδεχόμαστε, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο με δημοκρατικό τρόπο όταν οι μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν πληθυσμιακή υπεροχή. Η πολιτική της ανοχής στους μη ανεκτικούς απέτυχε παταγωδώς. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μπήκες παράνομα στη χώρα; Δεν έχεις καν δικαίωμα να υποβάλεις αίτημα ασύλου. Συλλαμβάνεσαι, προφυλακίζεσαι, δικάζεσαι, εκτίεις την ποινή (δύο χρόνια τουλάχιστον) και απελαύνεσαι. Εκτός αν θες αύριο πρωί να μπεις στο αεροπλάνο της επιστροφής. Αν θέλουμε να έχουμε σύνορα θα πρέπει και να τα περιφρουρούμε.

Είστε υπέρ της οπλοχρησίας όταν απειλείται η ζωή;
Τα όπλα τα φοβάμαι σε μια χώρα με οξύθυμους και απρόσεκτους κατοίκους. Όμως όταν ο άλλος μπουκάρει στο σπίτι σου και απειλεί τη ζωή σου θα πρέπει να έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς και με όπλο. Οι κακοποιοί θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί σε ένα σπίτι να μπουν όρθιοι και βγουν ξαπλωτοί.

Πηγή: elkosmos.gr