Πρώην Υπουργός, πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώην Βουλευτής, πρώην Ευρωβουλευτής. Αυτά παραθέτει ο Χρήστος Παπουτσής στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.cpapoutsis.gr

Το ότι υπήρξε παταγωδώς αποτυχημένος σε όλα, φυσικά είναι ... λεπτομέρεια. Όπως και το ότι από το βιογραφικό του απουσιάζουν εντελώς δραστηριότητες στον επαγγελματικό, τον επιστημονικό ή, έστω, τον κοινωνικό αλλά μη κομματικό στίβο.

Και σωστά. Διότι ουδέποτε υπήρξαν. Ο Χρήστος Παπουτσής είναι ο ορισμός του ανεπάγγελτου επαγγελματία πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής που έχει καταρρεύσει, αλλά εξακολουθεί να κρατιέται στη ζωή ως ζόμπι.

Ο πρωθυπουργός με την αποδοχή της εισήγησης Βενιζέλου για τοποθέτηση του Παπουτσή ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα υπογραμμίζει την πρόθεσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τον παραπαίοντα κυβερνητικό του συνεταίρο, αλλά και την πλήρη περιφρόνησή του στο περί δικαίου αίσθημα του πολίτη, ο οποίος εύλογα απορεί:

  • Τι γνώση και εμπειρία έχει ο Παπουτσής από διεθνή τραπεζικά θέματα;
  • Με ποια διαδικασία κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή την επιλογή;
  • Δεν υπήρχε καταλληλότερος Έλληνας ή Ελληνίδα για αυτή τη θέση;
  • Αυτή είναι η αξιολόγηση που θα εφαρμοστεί και στη δημόσια διοίκηση;

Καμιά απάντηση, εκτός, ίσως από την παραλλαγή στη γνωστή παροιμία: Παπούτσι από το κόμμα σου κι ας είναι και (διε)φθαρμένο.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση