Ευτυχώς ο Γ.Γ. του Υπ.Οικ. το διευκρίνισε. Ο προσωρινά μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση που από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή διαφοροποιείται μόνο στα αναψυκτικά. Αν τα πιεις εντός επιχείρησης, 13%. Αν τα πιεις έξω, 23%. Τα φαγητά μέσα – έξω στο 13%.

Επομένως, προσοχή! Μην αλλάξετε γνώμη για το πού θα καταναλώσετε αναψυκτικό, θα μπείτε σε περιπέτεια! Αν κανείς ξεκινάει την κατανάλωση αναψυκτικού εντός εστιατορίου και συνεχίζει εκτός, θα ζυγίζεται η ποσότητα που καταναλώθηκε εντός ώστε να γίνει… επιμερισμός του επιπλέον ΦΠΑ στη ποσότητα που δεν έχει καταναλωθεί εντός; Θα τοποθετηθούν ειδικές φορολογικές ζυγαριές στις εξόδους των επιχειρήσεων εστίασης και θα ζυγίζονται όλα τα αναψυκτικά, ώστε να χρεώνεται η προκύπτουσα διαφορά ΦΠΑ;

Μόνο το παραπάνω λείπει από την φορολογική νομοθεσία για να ολοκληρωθεί το «όνειρο» που είδε ο νομοθέτης. Όλα τα άλλα είναι εκεί. Ο διαχρονικός παραλογισμός, η πολυπλοκότητα, οι αντιφάσεις, η αδυναμία ελέγχου και εφαρμογής του νόμου, η πάγια δυνατότητα για διαφορετικές ερμηνείες ώστε οι ελεγκτές να μπορούν να είναι ελαστικοί ή αυστηροί κατά το δοκούν, η περιπτωσιολογία, το υπόβαθρο για να θησαυρίζουν οι αξιωματούχοι του Υπουργείου μέσα από τη φάμπρικα των σεμιναρίων και των βοηθημάτων κι όλα τα άλλα που συνιστούν το διεφθαρμένο, γραφειοκρατικό, ηλίθιο, αντιπαραγωγικό και θανατηφόρο για την ανάπτυξη κράτος μας.

Το μαρτύριο πρέπει να τελειώνει. Η «Δημιουργία, ξανά!» ζητά να ισχύσει η ...επαναστατική διάταξη για ίδιον ΦΠΑ όπου κι αν καταναλώνεται το αναψυκτικό! Κι επειδή, είναι πια φως φανάρι, κανένας δεν ενδιαφέρεται για ανάπτυξη, επαναλαμβάνουμε, ξανά και ξανά, τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η παραγωγική μηχανή της χώρας:

-       Λογικό, απλό και προ παντός σταθερό για τα επόμενα 10 χρόνια φορολογικό πλαίσιο για να μπορείς να φτιάξεις ένα στοιχειώδες business plan!

-         Άμεση κατάργηση του απηρχαιωμένου, σαδιστικού και κυρίως αναποτελεσματικού Κώδικα (ΚΦΑΣ ή ΚΒΣ).

-     Ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανταγωνιστικός των γειτόνων μας (Κύπρου, Βουλγαρίας, Τουρκίας). Σε όλη την ιστορία του ανθρώπου ο λογικός φόρος διαμορφώθηκε στο επίπεδο  του 10% των εισοδημάτων (η λεγόμενη δεκάτη). Αποκλίσεις υπήρξαν μόνο σε ιδιαίτερα ταραγμένες ή διεφθαρμένες περιόδους διακυβέρνησης, και σχεδόν πάντα προκαλούσαν επαναστάσεις. 

-         Μηχανογράφηση παντού, γιατί οι υπολογιστές δεν... λαδώνονται και διασύνδεση όλων των Δ. Υπηρεσιών.

-         Σοβαρότητα και γνώση του πώς λειτουργεί η αγορά, όταν σχεδιάζονται αποφάσεις που έχουν οικονομικές συνέπειες.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση