Αν οι κομματικές ηγεσίες δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από την ιστορία, ίσως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τους θυμίσουν ότι οι διαιρέσεις κι οι αποκλεισμοί ποτέ δεν βοήθησαν καμία χώρα να πάει μπροστά.

Ο Σύριζα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί”. Ποιοι είστε “εσείς”; Και ποιοι είναι “αυτοί”; Όποιος και να εκλεγεί αύριο, θα χρειαστεί ευρύτατες πολιτικές συναινέσεις, και των πολιτικών, και των ψηφοφόρων. Επειδή τα μαγικά των προεκλογικών υποσχέσεων δεν πιάνουν μετά την κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διδαχθεί από το βατερλώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που αναγκάστηκαν να συνεργαστούν στενά με όσους, με παρόμοια συνθήματα, έριχναν “στο πυρ το εξώτερον”.

Όμως ο πολίτης δεν έχει καμιά διάθεση να στρατολογηθεί σε κάποιο στρατόπεδο μονομάχων. Ούτε να είναι το μπαλάκι του πιγκ – πογκ που θα τον χτυπάει πότε η απανθρωπιά της ληστρικής φορολόγησης, πότε η απάτη των μαγικών υποσχέσεων. Ο πολίτης ξέρει ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές δεν επανέρχονται στα προ της κρίσης επίπεδα, με έναν νόμο με ένα άρθρο. Ξέρει ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν στο χρηματοχώραφο. Ξέρει, επίσης, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται από το δαχτυλίδι του γάμου του που πούλησε για να μην τον βάλετε φυλακή, δεν έχει καμία σχέση με ανάπτυξη. Και δεν αντέχει άλλο.

Ο πολίτης δεν έχει τίποτε να χωρίσει από τον γείτονά του, που ψηφίζει άλλο κόμμα. Αντίθετα, χρειάζεται ο ένας τον άλλον. Γιατί η πολιτική δεν σταματάει στην κάλπη. Τότε αρχίζει. Κι αν υπάρχει μια ελπίδα η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της είναι αν εγώ στηρίξω εσένα κι εσύ εμένα. Αν, επιτέλους, καταλάβουμε ότι το “εμείς ή αυτοί” είναι αυτό που μας έφερε εδώ. Και το αντικαταστήσουμε με το “Όλοι μαζί.

 

pdfΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!.pdf

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση