Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, στο Friedrich-Naumann Foundation εκδήλωση – πολιτική συζήτηση με βασικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Δημιουργίας, Γιώργο Γιαννούλη-Γιαννουλόπουλο. Την εκδήλωση οργάνωσε η «Δημιουργία ξανά!» Βρυξελλών.

PR 20131119 ECΤην εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Βασίλης Κορωνάκης, δημοσιογράφος και Διευθύνων Σύμβουλος του New Europe Group και ακολούθησε πολιτική συζήτηση με το κοινό.

Σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει την σημαντικότερη πρόκληση για το μέλλον της: να κατανοήσει και να ξεπεράσει το παρελθόν της.

Η κρίση φωτίζει την αδυναμία των ευρωπαϊκών θεσμών και την έλλειψη επαρκών μέσων για να αντιμετωπίσουν την περιφερειακές αποκλίσεις παραγωγικότητας στην Ένωση. Η Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και συνεπώς η ευημερία των ευρωπαίων πολιτών εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την δυνατότητα των πολιτικών και οικονομικών ελίτ της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα μοντέλο διακυβέρνησης ικανό να εξισορροπήσει τις περιφερειακές αποκλίσεις στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ευρωπαϊκών περιφερειών.

Αφού παρουσιάστηκε η σημερινή κατάσταση της Ευρώπης ως αποτέλεσμα της ιστορικής της εξέλιξης, εκτέθηκαν προτάσεις για την βελτίωση της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας μέσω της αποτελεσματικής προώθησης της ευρωπαϊκής συνοχής. Αυτό προϋποθέτει διαφάνεια, μελέτη και στοχοθεσία των έργων, συγκριτική αξιολόγηση σε κοινοτικό επίπεδο και απολογισμό.

Στη μεταβιομηχανική εποχή, η εφευρετικότητα, η φαντασία που βρίσκει διέξοδο στην έρευνα, στην νέα μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, αποτελούν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της παραγωγικής διαδικασίας στις προηγμένες χώρες.

Οι έλληνες πολίτες δεν ανέχονται πλέον την εικόνα των πολιτικών τους να περιφέρουν στον κόσμο την μιζέρια τους και να δυσφημούν τη χώρα και τον ελληνισμό. Οι έλληνες λέμε «όχι» στην εικόνα μιας χώρας ζητιάνας που κανένας δεν θέλει στην αυλή του.

Οι δημιουργικοί Έλληνες με την ζωντάνια, την φαντασία, την εργατικότητα, την εφευρετικότητα τους, έχουν προσφέρει πολλά και μπορούν προσφέρουν ακόμη περισσότερα στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα, στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, στην ευρωπαϊκή ευημερία.

pdfΓια μια Ελλάδα συνδημιουργό και όχι επαίτη της Ευρώπης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση