Έγραψε ο κ. Υπουργός των Οικονομικών προς την Βουλή: «Οι αντικειμενικές ορίζονται όχι από την τιμή της αγοράς, αλλά από την προσφορότητα» (ξέρει κανένας τι σημαίνει αυτή η λέξη;), «την αναλογικότητα,» (αναλογικότητα με τι;) «κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια» (παγκόσμια πρωτοτυπία: η αξία ενός ακινήτου υπολογίζεται με βάση την κατάσταση του ιδιοκτήτη του ή κάποιο άλλο "κοινωνικό" κριτήριο!) και τέλος το καλύτερο: «σύμφωνα πάντα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του Κράτους»!

Σε απλά ελληνικά: τόσα μας λείπουν τόσα θα σας πάρουμε!

Εφεξής αντικειμενικές τιμές στην ελληνική γλώσσα θα σημαίνει «τιμές όπως γουστάρουμε».

Συνεπώς οι συντελεστές μεταβίβασης και δεκάδες άλλοι φόροι (και πρόσοδοι υπέρ τρίτων και τεκμήρια και εισφορές) που προσδιορίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες θα υπολογίζονται από τις "τιμές όπως γουστάρουμε" δηλαδή υπερδιογκωμένα, σε μια αγορά που είναι ήδη νεκρή.

Και περιμένετε να έρθει έτσι η ανάπτυξη; Έτσι μπορούν οι πολίτες να σχεδιάσουν το μέλλον τους, να γίνει μια επένδυση, να μπει ένα ευρώ στη χώρα;

Παραβιάζετε τους νόμους, το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και το... τρισκατάρατο Μνημόνιο που ρητώς αναφέρει ως δέσμευση της χώρας την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Δεν είναι τιμές αυτές επειδή έτσι γουστάρετε. Δεν είναι Δημοκρατία αυτή, επειδή έτσι νομίζετε. Δεν είναι κακοπαιγμένο θέατρο η πολιτική. Ρωτήστε κάποτε και τους πολίτες που τους υποχρεώσατε να είναι θεατές αλλά και θύματα του τραγικού θιάσου σας.

 

Έτσι είναι, διότι έτσι γουστάρουμε!

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση