Ο Γκυ Φερχόφσταντ, Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι παλιός και σταθερός φίλος της Ελλάδας. Γνωρίζει σε βάθος το ελληνικό πρόβλημα και από τις πρώτες μέρες της κρίσης είχε καταδείξει την πραγματική αιτία του: την κομματοκρατορία του πελατειακού συστήματος, η οποία στραγγαλίζει οτιδήποτε νέο προσπαθεί να γεννηθεί στη χώρα.

Τώρα, φωτίζει την στρεβλωτική λειτουργία των συστημικών ΜΜΕ. Με επιστολή του προς το ΕΣΡ, ζήτησε τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την άρση του παράνομου αποκλεισμού του συνασπισμού ΓΕΦΥΡΕΣ (των κομμάτων Δράση και Δημιουργία, ξανά!) από τα ΜΜΕ.

«Σας καλώ να λάβετε όλα τα νόμιμα μέτρα για να υποχρεώσετε τα τηλεοπτικά δίκτυα να προβάλουν τα δύο κόμματα όπως ο νόμος ορίζει και σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με την εκλογική τους δύναμη, ώστε να επαναφέρετε τον πλουραλισμό, την ίση αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και την κάλυψη των πολιτικών τους δραστηριοτήτων», αναφέρει ο κ. Φερχόφσταντ.

Η παρέμβαση του κ. Φερχόφσταντ έρχεται σε συνέχεια της από 15/4 καταγγελίας των Προέδρων των δύο κομμάτων, Θόδωρου Σκυλακάκη και Θάνου Τζήμερου, που μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά, παραμένει αναπάντητη. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στο ΕΣΡ, τα δύο κόμματα, που ως συνασπισμός είχαν ποσοστό 1,6% στις τελευταίες εθνικές εκλογές, έχουν λιγότερο από το 0,2% του “πολιτικού” τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική περίοδος Οκτ.-Δεκ. 2013).

Η φίμωση των δύο κομμάτων από τα συστημικά ΜΜΕ γίνεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τα κόμματα του πελατειακού τόξου, που με την πρόσφατη απόφασή τους για την κατανομή του προεκλογικού ραδιοτηλεοπτικού χρόνου αποκλείουν όλα τα μικρά κόμματα από το 80% του χρόνου, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας που προβλέπεται στο Σύνταγμα. Επισημαίνεται ότι η ολομέλεια του ΣτΕ με την 3427/2010 απόφασή του δικαίωσε την Δράση η οποία είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης για παρόμοια παράνομη κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στις εκλογές του 2009. Φυσικά, η δικαίωση ήρθε αφού οι εκλογές είχαν γίνει. Οι ΓΕΦΥΡΕΣ προσέφυγαν και αυτή τη φορά στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της διακομματικής επιτροπής.

Τα κόμματα του πελατειακού τόξου δείχνουν ακόμα μια φορά πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία και την ισονομία. Περιμένει κανένας να εφαρμόσουν στην ελληνική πολιτική ζωή αρχές που δεν έχουν; Πιστεύει κανένας ότι τα κόμματα της θεσμοποιημένης πλέον, σε κάθε επίπεδο, ανομίας θα σεβαστούν ποτέ τη Δικαιοσύνη και τις Συνταγματικές επιταγές;

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF και WORD

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση