Η διάγνωση είναι σωστή: το πολιτικό σύστημα με πρωταγωνιστές ΠΑΣΟΚ & ΝΔ έφτιαξε ένα Δημόσιο όπου η έννοια της αξιοκρατίας είναι παντελώς άγνωστη και οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Η θεραπεία είναι εντελώς λάθος: την ανομία την καταπολεμάς με νομιμότητα, όχι με περισσότερη ανομία. Κι αν ο νόμος για την αξιολόγηση έχει ελαττώματα φτιάξε έναν καλύτερο και φρόντισε να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο για να εφαρμοστεί.

Στο πρόσφατο Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, η κ. Δούρου επέλεξε την «λύση» της περισσότερης ανομίας και κήρυξε την επανάσταση στο Ελληνικό κράτος δηλώνοντας ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας. Έδωσε μάλιστα εντολή στους υφισταμένους της διοικητικούς διευθυντές να παρανομήσουν, μη αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο.

Για όποιον δεν το κατάλαβε: η Αττική έχει από χθες τη δική της νομοθεσία. Νόμος είναι ό,τι “γουστάρει” η νέα Περιφερειάρχις.

Μόνο που όλοι οι άλλοι θα έχουν δίλημμα: αν συμμορφωθούν με την εντολή της θα διωχθούν υπηρεσιακά από το προϊστάμενο Υπουργείο. Αν την παρακούσουν, θα διωχθούν υπηρεσιακά από την ίδια.

Έτσι, με το “καλημέρα” ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τη Διοίκηση. Αναμενόμενο. Όταν η μοναδική διοικητική εμπειρία του αρχηγού είναι οι καταλήψεις, κάπου πρέπει αυτή η πολύτιμη τεχνογνωσία να αξιοποιηθεί.

Όμως η Περιφέρεια δεν προσφέρεται για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Ο φορολογούμενος πολίτης ψήφισε τις Αρχές της Περιφέρειας για να λύσουν τα προβλήματά της και όχι για να καταλύσουν το κράτος. Άλλωστε επανάσταση με τα λεφτά του εχθρού σου δεν γίνεται. 4275 ευρώ πληρώνει κάθε μήνα ο Έλληνας φορολογούμενος στην επικεφαλής της Περιφέρειας και περιμένει να δει σε ποιες υπηρεσίες αντιστοιχούν.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Η θεσμική ανομία πρέπει κάποτε να τελειώσει σ’ αυτή τη χώρα. Και η περιφρόνηση των θεσμών ειδικά από όσους εξελέγησαν ως εγγυητές τους πρέπει να αντιμετωπισθεί όπως ο νόμος ορίζει.

 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD.

 

 

 

 

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση