Ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε το μνημόνιο. Δαιμονοποίησε και όσους λέγαμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του περιέχει μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαμε κάνει ήδη. Ως κυβέρνηση άρχισε να… γοητεύεται. Δια στόματος Υπουργού Οικονομικών ματαίωσε το σκίσιμο της “σύμβασης υποτέλειας”, αφού μάθαμε, μόλις σήμερα, ότι το 70% του μνημονίου πρέπει να εφαρμοστεί! Γιατί λοιπόν αντιδρούσατε στο 100% και δεν βοηθούσατε στην εφαρμογή αυτού του 70%;

Χαιρόμαστε που η “Δημιουργία, ξανά!” δικαιώνεται έστω και αργά. Ντρεπόμαστε, όμως, που όλα τα κόμματα για να εκλεγούν επιλέγουν να πουν ψέματα, εξαπατώντας τον ψηφοφόρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακριβώς ό,τι και η ΝΔ με τις εξαγγελίες των Ζαππείων. Ντρεπόμαστε, επίσης, που ο Έλληνας ψηφοφόρος επιζητά την εξαπάτηση κι απλώς κάθε φορά ψηφίζει διαφορετικό πολιτικό απατεώνα.

Όμως είναι καιρός επιτέλους να μάθουμε: ποιο είναι το 70% του μνημονίου; Θα μιλήσει κάποιος συγκεκριμένα; Η “Δημιουργία, ξανά!” από το 2012, μελέτησε, κωδικοποίησε και παρουσίασε το μνημόνιο σε περίληψη, εδώ (https://sites.google.com/site/demiourgiaxana/mnimonio-perilipsi) ώστε να είναι εύκολο στον καθένα να βρει με τι συμφωνεί και με τι όχι. Αν πολιτικοί και πολίτες πρώτα διάβαζαν και μετά έκριναν, θα διαπίστωναν με έκπληξη ότι το μνημόνιο ζητούσε στον τομέα της φορολογίας:

  • Μείωση φορολογικών συντελεστών
  • Απλούστευση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
  • Κανένα μέτρο για παροχή φορολογικής ή ασφαλιστικής αμνηστίας
  • Δημοσίευση της επίδοσης των εφοριών
  • Ορισμό επιθεωρητών για έλεγχο φοροεισπρακτόρων
  • Ετήσιο έλεγχο περιουσιακών στοιχείων τουλάχιστον 200 εφοριακών
  • Εκ περιτροπής μετακίνηση διευθυντών εφοριών

Τη χώρα δεν την κατέστρεψαν μόνο οι κυβερνήσεις της. Την κατέστρεψαν και οι αντιπολιτεύσεις της.

Ευχόμαστε η κυβέρνηση ν’ αρχίσει να ζει στον πραγματικό κόσμο και να αποφύγουμε την μετωπική σύγκρουση της Τετάρτης. Ευχόμαστε, επίσης, ο ψηφοφόρος να μάθει να αντιλαμβάνεται και να αποφεύγει τις πολιτικές απάτες και τους πολιτικούς απατεώνες. Η χώρα χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στη Δημόσια Διοίκηση και στον πολίτη. Αυτό γίνεται μόνο με τη γλώσσα της αλήθειας.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου  PDF ή  WORD

 

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση