Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο. Οι αρμοδιότητές του δεν είναι ουσιαστικές, ο ρόλος του όμως είναι. Θα μπορούσε η νέα, «αριστερή» κυβέρνηση να προτείνει έναν Έλληνα που θα εξέφραζε την Ελλάδα που θέλουμε: της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της παραγωγής, της έρευνας, του πολιτισμού, της παγκόσμιας αναγνώρισης. Αξίες, άλλωστε, διαχρονικά αριστερές.

Προτίμησε να εκμεταλλευτεί μικροκομματικές ισορροπίες, προτείνοντας έναν πολιτικό που εκφράζει την Ελλάδα που θέλουμε να αφήσουμε πίσω: της πελατειακής συναλλαγής, των ρουσφετιών, της διαφθοράς, των εκλογομαγειρείων, των «δικών μας παιδιών», των νομικισμών, της διοικητικής ανεπάρκειας, της παροιμιώδους, κυριολεκτικά, αδράνειας, και της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων.

Ή μήπως, τελικά, αυτή είναι η Ελλάδα που θέλει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος;

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου  PDF ή  WORD

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση