Τα μέτρα Ντράγκι θα μπορούσαν να ελαφρύνουν εντυπωσιακά το ποσό των τόκων που πληρώνουμε για το χρέος. Στις 31/12/2014 το μεσοσταθμικό επιτόκιο για τα 324,1 δισ. του χρέους ήταν 2,7%, δηλαδή χρειαζόμαστε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ κάθε χρόνο 8,75 δισ. Όχι για να μειωθεί το χρέος, αλλά για να μην αυξηθεί! Σήμερα το επιτόκιο είναι ακόμα μεγαλύτερο (με 2,97% δανείστηκε πρόσφατα το κράτος εκδίδοντας εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, μεγαλύτερο επιτόκιο από όσο πληρώνει η Πορτογαλία για τα 10ετή της ομόλογα!). Αν, έχοντας πρόσβαση στην χρηματοδότηση της ΕΚΤ, αντικαταστούσαμε μέρος του χρέους, με το επιτόκιο του 0,05%, σημαίνει ότι για κάθε 1 δισ. χρέους ενώ σήμερα πληρώνουμε τόκο πάνω από 27.000.000 ευρώ θα πληρώναμε μόνο 500.000! Για 10 δισ. χρέους, η ελάφρυνση θα ήταν πάνω από 265.000.000 ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! 

Τόσο μας κοστίζουν, μόνο σε διαφορά τόκου, οι κρατικιστικές εμμονές της "πρώτη φορά αριστεράς" και το "μην αλλάξεις τίποτα" που έγινε το ευαγγέλιό της.

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση