Για να είμαστε δίκαιοι, αυτή ήταν ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης. Κάθε φορά που ερχόταν η Τρόικα, τα ΜΜΕ έπαιζαν το ίδιο σενάριο: “Θρίλερ οι διαπραγματεύσεις!” Κανένας μας βέβαια δεν μάθαινε ποτέ ποια ήταν η θέση των μεν και ποια των δε. Για υπογραφές που δεν τηρήθηκαν και για νόμους που δεν εφαρμόστηκαν άφηνε να εννοηθεί η Τρόικα, για κατακτητές που θέλουν να μας… φτωχοποιήσουν (αλήθεια, πότε είμασταν πλούσιοι με δικά μας λεφτά;) και εμείς τους απωθήσαμε μαχόμενοι ηρωϊκά στα χαρακώματα του Υπουργείου Οικονομικών μιλούσε η κυβέρνηση.

Το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ το βρήκε έτοιμο. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσει; Άλλωστε είχε προβάλει ήδη σκηνές του έργου στα "ΠΡΟΣΕΧΩΣ": “Σφίγγουν το σκοινί στο λαιμό της Ελλάδας!". Η “ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην δεχθούν” φαίνεται ότι απείχε πολύ από την πραγματικότητα! Και γιατί το σφίγγουν; Επειδή επιμένουμε να μας δανείζουν στον αιώνα τον άπαντα χωρίς να τους δίνουμε λογαριασμό κι εμείς να τα κάνουμε συντάξεις 50άρηδων, μονιμοποιήσεις έκτακτων και επιδόματα στις γνωστές συντεχνίες. Μάλλον η μέθοδος “χτυπάμε τα νταούλια και οι αγορές χορεύουν” δεν έχει αποδειχθεί και τόσο αποτελεσματική…

Οπότε, αύριο που θα έρθει η θεσμόικα ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε (μια και υποβιβάστηκαν σε... τεχνικό κλιμάκιο, και το Μπομπο-μάστορες παίζει…) θα ζήσουμε καινούργιο θρίλερ. Ας το ζήσουμε, αλλά ας δούμε όλες τις σκηνές. Να μάθουμε τις θέσεις όλων. Θα είναι μια καλή κίνηση της κυβέρνησης προς την πλευρά της διαφάνειας την οποία ευαγγελίζεται. Για να καταλάβουμε ποιος θέλει την πρόοδο της χώρας και ποιος προσπαθεί να την κρατήσει καθηλωμένη στο πελατειακό της παρελθόν. Αλλιώς, αν η πανωλεθρία της στο εξωτερικό συνδυαστεί με το θρίλερ στο εσωτερικό, μάλλον θα πρέπει οι σινεφίλ του Υπ. Οικ. να επινοήσουν νέα κινηματογραφική κατηγορία. Πανωλεθρίλερ θα ήταν ένας καλός όρος.

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση